kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KOMŞULARIN AİLE FOTOĞRAFI: Iraka Komşu Ülkeler Toplantısının ilk oturumunun ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, konuk heyet başkanları onuruna Çırağan Sarayında öğle yemeği verdi. Yemekten önce Dolmabahçe- Sarayında aile fotoğrafı çekildi. Toplantıya Mısır, Ürdün, İran, Bahreyn, Irak, Kuveyt ve Suriyeden temsilciler katıldı.
Irak antrenman sahası

Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları 8. Resmi Toplantısının ikinci gününde açış konuşmasını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak konusunda uyarıda bulundu. Irak'a komşu ülkelerin ilk toplantıyı 2003'te başlattığını hatırlatan Erdoğan, aradan geçen sürede Irak'ta birçok şeyin değiştiğini dile getirerek, "Ancak bölge ülkeleri, Irak'ın birliği ve toprak bütünlüğü ile bölgesel barış ve istikrarın korunup güçlendirilmesi yönündeki tutumunu kararlılıkla sürdürdü'' dedi. Erdoğan, Irak'ta 30 Ocak'ta yapılan genel seçimlerin sadece mevcut geçiş süreci içinde değil, Irak'ın yakın tarihinde de önemli bir dönemeci teşkil ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:

TERÖRE KARŞI MÜCADELE
"Hepimizin ortak beklentisi, Irak'ın kendi içinde barışık, komşularıyla ve bütün dünyayla barışık düzenini kurabilmesidir. Bunun teminatı ise ulusal ortak gündemin bireysel ve grup gündemlerine galebe çalmasıdır.ÇOCUKLARLA BİRLİKTE: Erdoğan, saray bahçesinde okul çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.Irak ne bir kesimin diğerine üstünlük sağladığı, ne de isteğe göre parsellenen bir yer olamaz.'' Erdoğan, terör konusunda bölgesel çerçevede başlatmış oldukları çalışmaların somutlaştırılması gerektiğini ifade ederek, "Teröristlerin ve diğer yasadışı unsurların Irak'la sınırlarımızdan her iki yönde sızmalarını etkinlikle önleyecek düzenlemeleri zaman geçirmeksizin pekiştirmeliyiz. Zira şu anda Irak, terör örgütlerinin adeta bir antrenman alanı haline gelmiştir'' diye konuştu. Bölge ülkeleri içişleri bakanları toplantısının ikincisini de Türkiye'de düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirten Erdoğan, "Kendi demokrasi tecrübemizden edinmiş olduğumuz birikimi Irak'la paylaşacağız. Yeni dönemde Birleşmiş Milletler'i (BM) daha aktif ve görünür bir konumda bulmayı arzuluyoruz" dedi. Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Irak'ın ulusal birlik içinde huzur ve istikrara kavuşmasının desteklenmesi, aslında uluslararası toplumun görevidir. Olumsuzluklara seyirci kalmak veya kısaTEMSİLİ KAYNAK: İstanbuldaki toplantıdan sonra Uşaka giden Başbakan Erdoğan burada temsili olarak doğalgaz boru hattına kaynak yaptı. Erdoğan, evsel atıksu arıtma tesisinin temel atma töreni ile doğalgaz, bölünmüş yol ve kent ormanı temsili açılışı törenlerine katıldı.vadeli çıkarlar uğruna olanlara göz yummak, herkesi bugün çok iyi bilinen sonuçlarla yüz yüze bırakmıştır. Hep birlikte Irak'ın, bölgenin ve tüm uluslararası toplumun geleceğine yatırımımızı bugün yapmalıyız.''

'BİZE YARDIM EDİN'
Toplantı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de komşu ülkelerden daha fazla yardım beklediklerini söyledi. Toplantının Irak'ın yeni hükümetine siyasi destek verilmesi amacını taşıdığını belirten Zebari, "ülkesindeki durumun statik olmadığını, tüm terör saldırıları ve diğer zorluklara rağmen hareket halinde olduğunu'' belirtti. "Komşularımızdan daha fazla yardım bekliyoruz'' diyen Zebari, özellikle sınır güvenliği, terörizmin engellenmesi, istihbarat kurumlarına daha çok katkı yapılmasını istediklerini ifade etti. İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi de Irak'ın yeni hükümetinin uluslararası alanda desteklenmesi gerektiğini, hükümetin bu desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ecevit: Ruhban Okulu açılabilir
 Denktaş'ın gözyaşları
 Derviş: İstanbul'dan ayrılmak zor
 Erivan'dan ikinci kez ret yanıtı
 Geçiçi Irak hükümetine işbirliği ve destek mesajı
 Ürdün F-16'larına Türk makyajı
 Koç ödülü geri çevirdi
ASLI AYDINTAŞBAŞ
İsrail'e giderken
Başbakan Erdoğan, bu sabah uçağa...
MUHARREM SARIKAYA
Geleceği satın almak...
Dışarıda limon gibi bir hava...
YAVUZ DONAT
Yıkan razı, yıktıran razı...
Altındağ'da gecekondular...
Biri hız yaptı, diğeri uyuyakaldı
İzmir'de eğlenceden dönen üç kadın, aşırı hız nedeniyle park...
Çoban köpekleri onu buldu ancak ölmüştü
10 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Murat Uysal, evlerinden 15 kilometre...
Teşekkür yerine para cezası aldılar
Teşekkür yerine para cezası aldılar
Erzincan'da Vali Yazıcıoğlu'nun teşvikiyle 35 bin ağaç dikerek...
Kuşadası'nda bomba ve ihmal ölüm getirdi
Kuşadası'nda bomba ve ihmal ölüm getirdi
Emniyet güçleri bir tuvalete bırakılan şüpheli paketi özel elbise...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu