kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cem Yılmaz da bana gülüyor ve destekliyor
Cem Yılmaz da bana gülüyor ve destekliyor
Anti-medya skeçler yapıyorum

Ata Demirer tatmin etmiyor

Hamdi Alkan, Yasemin Yalçın gibi Türk halkının isteklerinin sözcülüğüne soyunmuş komedyenlerden farklıyım.
Büyüdüm, boyum uzadı, kıllanmalar oldu ama televizyonu açtığımda Levent Kırca hala sarhoş taklidi yapıyor.
Cem Yılmaz şovuma katıldı ve karısını cinci hocaya getiren bir adamı oynadı. "Oynayıp gideyim" tripleri de yapmadı.



Cem Yılmaz da bana gülüyor ve destekliyor

"Zoka" ile tanıdığımız Şahan Gökbakar, "Dikkat Şahan Çıkabilir" adlı programla konuşuluyor. Gökbakar'ın Esquire Dergisi'ne verdiği röportaj iddialı oluşunun kanıtı.

* Zoka'dan ayrıldınız. Yine de bu program devam edecek mi? Valla devam edecekmiş; öyle dediler. İş belli bir çıtaya yükseldi; benim yerime dört-beş kişilik bir grup, konsepti devam ettirebilir. Beş kişiye bedelim yani.

* Birine "TV8'deki programları biliyor musun?" diye sorunca olumlu yanıt çok nadir alınıyor. Ama "Zoka'yı biliyor musun?" denince, "Ah, tabii biliyorum" yanıtı geliyor. Bu da sizin başarınız oluyor sanırım. Biraz öyle tabii. Güzel olan bir projenin üzerine yeni bir ekip toplayıp aynı başarıyı sağlamaya çalışmak biraz cesaret gerektiriyor. Başırılı da olabilirler, başarısız da. Şimdi beni bu konu fazla ilgilendirmiyor. Ben içindeyken elimden geleni yaptım. Başarılı oldum. Yeni başlayanın işi zor. Çünkü bir öncekiyle kıyaslanacak.

* Zoka'yı biraz erken bıraktınız gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu biraz Türk bakış açısı. Yurt dışında bazı şovları sadece altı bölüm yapıyorlar. Pat diye kesip, altı ayda kazandıklarını altı ay yiyorlar. Sonra yeni bir altı bölüm, başka bir proje. Bizdeki gibi üç sene sürsün, suyunun suyunu çıkartalım durumu yok orada. İşi belli bir çıtaya yükselttiğinde, artık önemli olan senin tatmin olman. Yeni bir 13 bölüm benim için farklı bir şey değildi. Bu yüzden yeni bir pojeye başladım. "Şahan Çıkabilir" isimli yeni program da 13 bölümden sonra devam etmeyecek. İki sene boyunca osuran kahramanlarla milleti güldürelim gibi misyonumuz yok. Barışığız kendimizle. İş bizi yönetmiyor, biz işi yönetiyoruz.

* Bunu siz mi yapmış olacaksınız? Yo, ben kendi adıma mesajsız bir şeyler yapıyorum.

* Ama bir yandan da Levent Kırca'ya, Hamdi Alkan'a "Yaptıklarınızdan sıkıldık" mesajı veriyorsunuz? Hayır, ben insanlar adına mesajcı görevi taşımıyorum. Kendi adıma, bu tip işlere gülmediğimi ve benim gibi bu tip işlere gülmeyen insanlar olduğunu, bu insanların da "Halk bunu istiyor" un dışında kalan yüzde 10'luk bir kesim olmadığını gösteriyoruz.

* Beş sene önce gülüyorduk. Şimdi gülmüyoruz. Ne değişti? Bunun en büyük miladını Cem Yılmaz yapmıştır. Sahneye çıkıp "Güldürürken düşündürüyorum" diye konuşan, bu işin suyunu çıkarmadan yapan bir adam. Cem Yılmaz ilk çıktığında ben 14-15 yaşındaydım. Küçük olmama rağmen beni heyecanlandıran bir işti, hala da beni mutlu ediyor onun gibi bir adamın Türk mizahında olması. Levent Kırca ve Hamdi Alkan, o zamanlar büyük lezzet veriyordu. Çünkü o zaman televizyonda mizahın çok fazla çeşidi yoktu. Sarhoş taklidi, "İski iski iskicim" o dönemler kült olmuş işler. Ama ben büyüdüm, boyum uzadı, kıllanmalar oldu, kaslarım daha erkeksi hale geldi; ama televizyonu açtığımda Levent Kırca hala sarhoş taklidi yapıyordu. Benim hızıma yetişememiş bir durağanlık taşıdı televizyon için.

* İngiliz'lerin Phyton" adında ünlü komedi şovları vardı. Hala tüm dünyada VCD'leri satılıyor... Aslında bizde de böyle işler olabilir. İstemek lazım. Biraz da kafa yapısıyla ilgili.

* Biraz kompleksle mi alakalı? Kesinlikle. Cem Yılmaz beni izliyor, gülüyor ve güldüğü için de "Ben de bir şeyler yapayım" diyor. Benim skecimde karısını cinci hocaya getiren bir adamı oynadı. "Beş dakika ayırın, ben orada oynayayım, çıkıp gideyim" tripleri de yapmadı. Bu Brad Pitt'in "Friends" dizisine gidip eski lise arkadaşı karakterini oynaması mantığı gibi. Türkiye'de bunu yapamazsın. Ama alışma meselesi. Zoka ABD'de 3 buçuk yıldır devam ediyor ama kimse adamı tanımıyor. Oysa burada bütün gazetelerde resmim var. Yaptığım iş önemli benim açımdan. Hiçbir sanat değeri taşımıyor aslında.

* Bir nevi sanat eleştirmenisiniz aynı zamanda... Biraz; ama düzene fikir beyan etmiyorum. TV eleştirmeni değilim ama gördüğüm garipliklerin üstüne giden bir mantıktayım. Gördüğüm en tuhaf gariplikleri de televizyon hayatıma sokuyor.

* TV eleştirmenleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Yani ülkemizde çok nadide TV eleştirmenlerimiz var. Onları saygıyla karşılamalıyız. Ben, programla ilgili ciddi bir yazı okumadım daha. Hatta Mesut Yar yazmış yine; "Şahan çok güzel kuaför olmuş" diye. Yeni programımdan haberi bile yok, Zoka'nın tekrarı üzerinden yorum yapıyor ve sadece bunu mu görüyor? Sonra da "Demek ki Şahan işsiz kalsa MOS'ta da çalışabilir" gibi bir noktaya varıyor. Uzman ağabeylerden benim yaptığım işin içiyle ilgili bir şeyler beklerdim.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Bu kampanya çok konuşulacak
 At safarasine geldi aşık olup kaldı
 Heyecanlanırım diye eşim oyuna gelmedi
 Masumiyetin fotoğrafları
 Bu yavruların iki annesi var
 Kansere karşı sağlığa yolculuk
 Haftanın kitapları
 Sağlam kemikler için süt, yoğurt ve peynir
 Köpek modasının Valentino'su
 New York'tan en yeni haberler
 İzmirli büyücüden kartlarla aşk falı
 800 parçalık dev koleksiyon
 Duygusal sorunlarla yüzleşmek şart
 Hepsinden istiyorum
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Zoom
 Ağrı Dağı'na nispet
 Menopozda kilo almamak için tüyolar
 İşgal altında fırtınalı aşklar
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Ya o doksan altın olmasaydı?
İnekleri otların yoğun...
ALİ POYRAZOĞLU
Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım
Haldun Taner'le Şehir...
Genç asi ruhları müzikle eğitmek
Genç asi ruhları müzikle eğitmek
Tipik Amerikan hazır kalıplarından uzak, Avrupa...
Kara mizah ve Amerikan rüyası
Kara mizah ve Amerikan rüyası
Tom Hanks ve Steven Spielberg... "Saving Private Ryan"...
Bir film şarap kurtaracak
Sideways filmi şarap dünyasının dengelerini bir anda değiştirdi.
Kalbiniz için iki kadeh yeterli
Günde iki kadeh kırmızı şarap, koroner kalp hastalıklarına yakalanma...
Bahar önce bu sokağa geliyor
Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı'nda baharın tüm canlılığı şenlikle kendini...
Doğulu minikleri 'saat'le sevindirdi
Doğu'daki öğrenciler için mutlaka okul yaptırmak gerekmiyor. Onları işadamı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.