kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünyanın en ünlü dövüşcüleri İstanbul'da kapışacak
Dünyanın en ünlü dövüşcüleri İstanbul'da kapışacak
5 kez dünya şampiyonu olan Türk

İstanbul büyük dövüşü bekliyor

Dünya Kick Boks Şampiyonası 14 Mayıs'ta İstanbul'da yapılıyor. İkisi Türk 14 sporcu Türkiye'de ilk kez yapılacak şampiyonada 50 bin YTL'lik büyük ödül için kıran kırana dövüşecek. Herkesin gözü Türk sporcular Gürkan Özkan ile Serkan Yılmaz'ın üzerinde olacak. Şampiyonanın biletleri 50 YTL'den başlıyor.


Dünyanın en ünlü dövüşcüleri İstanbul'da kapışacak

Dünya Kick Boks Şampiyonası ilk kez Türkiye'de yapılıyor. Organizatör Tarık Solak'ın düzenlediği şampiyonada iki iddialı Türk sporcu da dövüşecek.

Kick boks dünyanın birçok ülkesinde düzenli olarak yapılıyor ve yoğun ilgi görüyor. Ülkelerin önemli televizyon kanallarında yayınlanan ve yüksek reytingler alan kick boks şampiyonası ilk kez Türkiye'de yapılacak. 14 Mayıs'ta İstanbul BJK Akatlar Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilecek olan "A1 World Combat Cup" (Profesyonel Dünya Kick Boks Şampiyonası) adlı şampiyonaya, 12'si yabancı, 2'si Türk olmak üzere 14 sporcu katılacak. Kendi kilolarında dünya çapında ün sahibi olan bu sporcular, maçları eleme usulü yapacaklar. Finale kalanların dövüşüyle de "A1 World Combat Cup" İstanbul şampiyonu belirlenecek ve 50 bin YTL'lik ödülün sahibi olacak. Organizasyonu, dünyanın en önemli kick boks şampiyonalarına imzasını atan ve Avustralya'da yaşayan Türk organizatör Tarık Solak yapıyor. Şampiyona sadece kick boks maçlarından ibaret değil. Yurt dışından gelen şov gruplarının gösterileri, ünlü sanatçıların konserleri ile ses ve ışık gösterileri dövüşleri renklendirecek. Bireysel olarak yapılan en karmaşık spor dalı kabul edilen kick boks'ta dünyanın en iyi sporcularının maçlarını salonda 6 bin kişi izleyecek. Ayrıca canlı yayınla ekranlardan milyonlarca kişi de dövüşleri izleyebilecek. 14 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.30'da başlayacak ve yaklaşık 3.5 saat sürecek şampiyonanın biletleri 50-100-200 YTL'den satılıyor. Türkiye'deki ilk profesyonel kick boks şampiyonasını gerçekleştirecek olan Tarık Solak, Avustralya'da yaşıyor ve 29 yıldır da bu sporun içinde. Sporcu, antrenör, menajer ve şimdi de organizatör olarak kick boksla uğraşan Solak, kendi organizasyonu olan A1 World Combat Cup şampiyonalarını dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdi. Örneğin bugün Fransa'da şampiyonası var. A1 World Combat Cup 18 Haziran'da Çin'de, 22 Eylül'de Dubai'de devam edecek. Tarık Solak'a, Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlayan bu spor dalında dünya şampiyonası düzenlemek için nereden cesaret aldığını soruduk; "Türkiye'de çok fazla olan fanatik futbol seyircileri bizim müşterimiz. İstanbul'da 5 milyon zengin yaşadığını ve bunların da 3 milyonunun süper zengin olduğunu öğrendim. Onlar da bizim müşterilerimiz. Zenginler bu sporu çok severler. Ayrıca biz savaşçı bir milletin torunlarıyız. Şimdi bu özelliklere sahip Türkiye'de ben bu şampiyonayı izlettiremezsem ben de bir sorun var demektir. Ama herşey benim tahmin ettiğim gibi yürüyor. Bilet satışları çok iyi gidiyor. Birçok işadamı şimdiden biletlerini aldı. Bu spor şu anda en çok Japonya ve ardından da Avustralya'da ilgi görüyor. Ama Türkiye'nin kısa sürede bu ülkeleri geçeceğine inanıyorum."

KADIN İZLEYİCİSİ ÇOK
Bu sporun sanılanın aksine kadınlar tarafından da büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Tarık Solak "Erkek sporuymuş gibi gözükse de kadınlar da güzel vücutlu erkekleri izlemek için geliyorlar. Buradaki maça gelenlerin en az yüzde 30'unun kadın olacağını tahmin ediyorum" diyor. Solak, şampiyona hakkında da şu bilgileri veriyor: "3.5 saat sürecek gecede toplam 11 maç olacak. Yurtdışından gelen 22 şov grubu gösteriler yapacak. Şampiyonayı Mehmet Ali Erbil sunacak. Yani özetle adrenalini çok yüksek bir gece olacak ve gelenler hem maç hem de şov izleyecekler."
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bahar önce bu sokağa geliyor
 Doğulu minikleri 'saat'le sevindirdi
 Balonun prensesi olmak için tüyolar
 Ünlü Külkedisi'ni nasıl bilirdiniz?
 Flört kabızlığı yaşıyoruz
 Boston'da bir Türk Kraliçe
 'Zalim'in dönüşü
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Kupa heyecanı
 Konser keyfi başlıyor
 Salsa rüzgarı
 Ailece sahada buluşuyorlar
 Kapkaça uğramamak için ben de tedbir alıyorum
 Her hayatın iniş ve çıkışları vardır
 Alevi olmaktan gurur duyuyorum
 Yavrum seni dokuz bir kavanozda taşıdım!
 Atlar devlet için koşmaktan yoruldu
 Hayatımızı işgal eden reklamlar
 Bu çocuklar hedeflerini biliyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kadınlar mı sadık erkekler mi?
Sadakat konuşuyoruz. Bir...
FİLİZ AKIN
Sarı bilezik fırtınası
Karşımda Lance Armstrong...
Bir film şarap kurtaracak
Sideways filmi şarap dünyasının dengelerini bir anda değiştirdi. Şimdi...
Kalbiniz için iki kadeh yeterli
Günde iki kadeh kırmızı şarap, koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.