kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Barış zirvesi
5 yaşında rozeti taktı
Canaydın'dan İnciler

Barış zirvesi

Canaydın, SABAH'ı ziyaretinde federasyonun yarın kendisini ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı davet ettiğini açıklayarak "Umarım gelir ve bir barış zirvesi gerçekleşir" dedi.

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, dün SABAH Gazetesi'ni ziyaretinde özellikle Fenerbahçe Kulübü ve yönetimiyle Galatasaray arasındaki son dönemdeki gerginlikle ilgili barış mesajları vermeye özen gösterdi.

Fenerbahçe ile kupada bir final var. Sonra da belki ligde de bir final olacak. Bu dönemde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ortamı germeye gerek yok. Göreve geldiğimizde Aziz Başkan ile aramız iyiydi. Bu sezon başında bile haftada bir-iki kez görüşürdük. Sonra birden koptuk. Rakip olunca ille kavga etmek mi lazım? Bunu anlamıyorum.

Sessiz kaldığınız yönünde eleştiriler var.
Hep durgun duruyorum. Benim üslubum, tarzım böyle. Yumuşak atın çiftesi pek olur.

Aziz Yıldırım ile bu kritik maçlar öncesi görüşecek misiniz?
Perşembe günü görüşeceğiz. Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı'nın davetlisiyiz. Eğer bozulmadıysa bana saygısı var. Benim de ona sevgim var. Sayın Bıçakçı'nın bir önceki davetinde de görüşebilirdik. Bütün başkanlar davetliydi. Ama kendisi Roma'dan vaktinde dönememiş, onun yerine Nihat Özdemir gelmişti. Perşembe günkü toplantıda Türkiye Kupası finali konuşulacak ve ikimiz çağrıldık. Sanırım gelecektir. Ve bir barış zirvesi gerçekleşecektir.

Olimpiyat Stadı'ndaki final öncesi tribün dağılımı konusunda görüşleriniz nedir?
Eşit bir dağılım olmasını istiyoruz. Bu maçtan iki hafta sonra aynı stad Şampiyonlar Ligi finaline evsahipliğiyapacak. Sanırım UEFA'dan da yetkililer orada olacak. (Burada servisimizi ziyaret eden Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Güzelaydın söze giriyor, UEFA'dan yetkililerin de maçta olacağını belirtiyor. Güzelaydın, kapalı tribün ve bir kale arkasının Fenerbahçe'ye, numaralı ve diğer kale arkasının Galatasaray'a verilmesini düşündüklerini, böylece Fenerbahçeliler'in Şampiyonlar Ligi finaline Sabiha Gökçen'den gelecek İngilizler ile aynı güzergahtan getirilerek iki takım taraftarlarının hiç yan yana gelmeyeceğini vurguluyor.) Ama Canaydın eşit dağılımda ısrarlı: Tribünler ortadan bölünür. Kura çekeriz, güney- kuzey belirlenir. Emniyet gereken tedbirleri alır. Yine birer kale arkası kulüplere verilir, ama kapalı ve numaralı eşit dağıtılır.

İtalyan sitesi Calciomercato'da Locatelli ve Nakamura'nın Galatasaray'a geleceği iddiası var. En yetkili ağızdan ne diyorsunuz?
Transfer lafını 5 hafta ağzımıza almayacağız. Şunun altını çizelim: Transfer her kulüp için şanstır. Real Madrid için bile. Bizim yaptığımız transferler cuk oturdu. Yeniler çok iyi uyum sağladı. Transfer bütçesi şartlara göre oluşturulur. Hiçbir kulüp bugün çıkıp 'Transfere 25 milyon dolar ayırdım' diyemez. Kendi ligin için ayrı transfer yaparsın, Şampiyonlar Ligi'ne göre başka transfer yaparsın.

Özhan Canaydın kendini başarılı buluyor mu? Yeni sezon için hedefi ne?
Futbolda kupada finalde, ligde liderin en yakın takipçisiyiz. Amatör şubelerde bayanvoleybolcular birinci lige çıkacak. Dünya şampiyonu iki kürekçimiz var. Sutopunda şampiyonuz. Yüzmede erkeklerde ve bayanlarda şampiyonlarımız var. Taraftarlarımız şunu bilsin. Seneye de en az bu sezonki kadar mutlu olacaklar. Borcu borçla ödedik. Borçlar stabil hale geldi. Artık sıra hamlede. Galatasaray, mevcut mülkleri iyi kullanılabilirse Avrupa'nın en zengin kulübü haline gelir. Bu göreve bilerek geldim. Faruk Süren ve Selahattin Beyazıt bu görevde çok yıpratıldı. Başkan seçilmeden önce neler yaşayacağımı çok iyi biliyordum. Bir ön kılavuzum vardı. Her şeyiyle doğru çıktı. Görevimizi yapıyoruz. Zaten yapamazsam seçimde gönderilirim ya da çeker giderim.

Çok tartışılan Seyrantepe konusu hakkındaki eleştirilere ne diyorsunuz?
Real Madrid 450 milyon dolar borç içindeyken, Madrid Belediyesi kulübe şehir dışında bedelsiz yer tahsis etti. Şehir içindeki tesislerin olduğu alana da imar izni verildi. Bu sayede Real Madrid borçlarından kurtarıldı. Bayern Münih Bavyera bölgesinin simgesi. Bu kulüp çıktı "Olimpiyat Stadı'nda oynamak istemiyorum. Maç gelirlerim stadın masraflarını zor karşılıyor. Bana şehir içinde stad lazım" dedi. Kulübe stad yapması için şehir içindeki araziyi, o zaman euro da yoktu, bir marka verdiler. Bu ülkeler de sosyal adalet yok mu? Herkes Seyrantepe'yi konuşuyor. Ben Samandıra'ya karışıyor muyum, Ümraniye'yi soruyor muyum?

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Vurun şerefsizi
 Daum tribünde
 Beşiktaşa gol makinwa-sı
 Avımız Kiev
 Bize iyi bir hakemlazım!
 Halter bayramı
 Ceza Kurulu topu IAAF'ye attı
 Şampiyonluk havası
 Türk futbolu pislik içinde
 İngiliz kapışması
 Bekle İstanbul
 Maksat spor olsun
 Haber hattı
REHA MUHTAR
Bulak mı Ümit Özat mı?
10 yaşında bir çocuk... Babası...
HAYRİ ÜLGEN
Gevşemek yok!
Beşiktaş, F.Bahçe maçını kazandıktan sonra...
AHMET ÇAKAR
Seyrantepe muamması
Türk futbolunda son haftalarda...
RECEP GİRGİN
Rampant ve Arcturus favorilerim
1.AYAK: Formunu...
Yeni ivme
Yeni ivme
Türkiye-AB Ortaklık Konseyi 44. toplantısına katılan Gül, Türkiye'nin...
'Önce koşulsuz ilişki'
'Önce koşulsuz ilişki'
Koçaryan, ‘ortak komisyon’ önerisini yanıtladı: Önce ilişki kuralım.
2005 onun yılı olacak
2005 onun yılı olacak
BU fotoğrafa iyi bakın, çünkü Melissa Keller'in adını bu yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu