kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Köpek modasının Valentino'su
Köpek modasının Valentino'su
Kısa.. Kısa.. Kısa..

Köpeklere gece kıyafeti

Ülkü Berse köpeklere yağmurluk, kazak, patik hatta gelinlik bile dikiyor.


Köpek modasının Valentino'su

Ülkü Berse'nin hayatı köpeği Nazlı sayesinde değişti. Nazlı'ya diktiği kıyafetler çok beğenilince bir fabrika kuran Berse, şimdi yedi ülkeye ihracat yapan bir işkadını.

Sekiz yıl öncesine kadar sıradan bir evkadını olan Ülkü Berse'nin hayatı köpeği Nazlı sayesinde inanılmaz şekilde değişti. Berse bugün Avrupa'daki 7 ülkeye ihracat yapan bir işkadını. Hem de tamamen Nazlı'nın sayesinde. Nasıl mı? Hikayenin ilk başına dönecek olursak, Ülkü Hanım çok sevdiği köpeği Nazlı'ya birbirinden şık kıyafetler dikiyor, kazaklar örüyormuş. Nazlı'yı her seferinde farklı kostümler içinde gören veteriner hekimler, Ülkü Hanım'a birkaç parça giysi getirmesini ve bunları satabileceklerini söylemiş. Giysiler o kadar çok beğenilmiş ki, üst üste siparişler gelmeye başlamış: "Sonra belli başlı petshoplara ve pet marketlere vermeye başladım. Daha sonra 1998 yılında ilk defa CNR'daki pet fuarına katıldık. Fuarla birlikte teklifler de arttı. İlk başta kazak ve kıyafet olarak başladım. Daha sonra yatak da işin içine girdi" diyen Ülkü Berse sözlerine şöyle devam ediyor: "O dönemde büyük oğlum Fen Lisesi'ne gidiyordu. Küçük oğlum da Robert Koleji kazanmıştı. Daha önce hiç çalışmamıştım. Oğullarım rahat hayat sürsünler derken kendim de bir iş sahibi oldum. Sonra eşim de potansiyeli görünce asıl mesleği olan reklamcılığı bıraktı ve yanıma geldi. Onunla birlikte evimizin alt katında 2 oda küçük bir yere atölye kurduk."

AİLESİ DESTEK OLDU
Şimdi Berse ailesi yarattıkları "Catdog" markasının üretimine 1100 metrekarelik kocaman bir fabrikada 30 işçiyle devam ediyor. Üretimlerini bu denli artırmalarının nedeni ise ihracata geçmiş olmaları. Özellikle Ülkü Hanım'ın Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okuyan oğlu Enes'in annesine yardımcı olmaya başlaması, ihracat kapılarını da açmış. Geçtiğimiz yıl okuldan mezun olup işin başına geçen Enes Berse, daha önce böyle bir hedefinin olmadığını söylüyor: "Okulun tam bitmesine yakın geçen yıl Almanya'daki pet fuarına gittim. Fuardan büyük siparişlerle ve anlaşmalarla dönünce mecburen bu iş başıma kaldı. Okuldaki hocalarım da desteklediler bu kararımı. 2000 yılından beri ihracat yapıyoruz. Özellikle 2004 yılında Almanya Fuarı'na katıldıktan sonra ihracat potansiyelimiz iyice arttı. Aylık yaklaşık 5 tıra kadar çıkabiliyoruz. Asıl pazarımız Almanya. Ama onun dışında İngiltere, Danimarka, Fransa, Avusturya ve Belçika gibi ülkeler de var." Kış sezonunda işlerinin açıldığını belirten Enes Berse, kıyafetlerin şıklığı kadar fonksiyonel olması gerektiğini vurguluyor: "Esas amaç aslında hayvanların şirin görünmesinden öte soğuktan korunmasını sağlamak. Özellikle küçük köpeklerin üşüme sorunu var. Soğukta üşütüp rahatsızlanabiliyorlar. Bir kazak veya bir yağmurluk giydirilmesi gerekiyor. Bizim Nazlı çok üşür mesela. Kışın mutlaka önce kazağını, üstüne de polarlı yağmurluğunu giymeden asla çıkmaz."

ABİYELER GÖZ ALICI
Yurtdışında fiyat avantajını kullanarak kendilerine yer edindiklerini söyleyen Enes Berse, 200'ün üzerinde ürün çeşitlerinin olduğunu belirtiyor. Boy boy yataklar, her çeşit ırktan köpeğe uygun değişik model ve ebatlarda yağmurluklar, kazaklar, patikler ve abiye giysiler.... Bütün modellerin tek bir tasarımcısı var. O da Ülkü Berse. Ülkü Hanım seri üretimin yanı sıra butik tarzı da çalıştıklarını belirtiyor: "Gelinlik de dahil şık giysiler hazırlıyorum. Haute couture çalışıyoruz. Köpeklerin ölçülerini alıyoruz. Provaya gelinmesi şart. Gelinlik talepleri genelde kendileri evlenen hayvan sahiplerinden geliyor. Düğünlerinde köpeklerinin de nedime gibi olmasını istiyorlar." Ülkü Berse sezonluk kreasyonlarını ise pet fuarlarında düzenledikleri defilelerle sergilediğini belirtiyor: "Sadece fuara yönelik şov amaçlı kıyafetler de hazırlıyorum. Bu sene çok kalabalık olduğu için yapmadık. Defilede müşterilerimizin köpekleri de geliyor. Toplam 11-12 köpek podyuma çıkıyor. Bütün modellerimizi sergileyebilecek şekilde her cins ve ebatta köpek oluyor. Köpekler sahipleriyle yürüyorlar. Bu nedenle bir karışıklık olmuyor. Nazlı ve Nazlıcan ise artık profesyonel oldular. Çok güzel poz veriyorlar."

Neslihan Tunç

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Sağlam kemikler için süt, yoğurt ve peynir
 New York'tan en yeni haberler
 İzmirli büyücüden kartlarla aşk falı
 800 parçalık dev koleksiyon
 Duygusal sorunlarla yüzleşmek şart
 Hepsinden istiyorum
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Zoom
 Ağrı Dağı'na nispet
 Menopozda kilo almamak için tüyolar
 Cem Yılmaz da bana gülüyor ve destekliyor
 İşgal altında fırtınalı aşklar
 Plajlar bu yaz yakacak
 Uluburun'un 3 bin 500 yıllık seferi
 İlişkime biraz krema alabilir miyim?
 Ey uzaylı geldiysen mesaj yolla
 Herkes bu kataloğu konuşuyor
 Türk erkekleri Ted Lapidus'le şıklaşacak
 İGS erkeği yeni sezonda rengarenk
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Devrilen çocuklar
11 Eylül saldırısını...
Yerküremizde farkında olmadığımız çok şey var
Yerküremizde farkında olmadığımız çok şey var
Beş yıllık bir emeğin ürünü olan Yaradılış, doğa sevgisi ve...
Komediler bu kez atakta
Komediler bu kez atakta
Karanlık bir gerilim, haftaya damgasını vuracak. Geçenlerde...
Hangisi sahte hangisi hakiki?
Kullandığımız ürünlerin orijinal olup olmadığını anlamak çok zor.
Tarihi yalıda evlenmek hayal değil
1995'te yanan Sait Halim Paşa Yalısı, yeniden kapılarını açtı. Bu kez...
Kapkaça uğramamak için ben de tedbir alıyorum
Polisliği, anneliği ve ev kadınlığını bir arada yürüten İnci Aksoy Türkiye'de...
Her hayatın iniş ve çıkışları vardır
Sabah Gazetesi Magazin Müdürü Şengül Balıksırtı'nın Seni Ben Uzaklarda Sevdim"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.