kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

İmza A.Hassan

Fenerbahçe zaferini yaratanları Beşiktaş taraftarı bağrına bastı. Hem de inanılmaz bir sevgiyle. Sanki şampiyonluk kutlanıyordu. Daha önemlisi de şuydu: Beşiktaşlılar teknik direktör Rıza Çalımbay'a destek verirken Türkiye'ye de insanlık mesajı yolladı: Hepimiz kapıcıyız!
Duygusal tabloyu burada noktalayalım. Futbol gözlüğümüzü takalım. Konyaspor, Elvir Baliç yönetiminde futbol oynayarak Beşiktaş'a direndi, karşı koydu. Saffet Susiç'in öğrencileri maçı hiç bırakmadılar. Tebrikler! Çalımbay ise bu maçta ilk kez çok şey yaptı. Yani çok şeyi test etti. Bu maçla birlikte Çalımbay gelecek yılın Beşiktaş'ını yaratmaya başladı. Bakın neler oldu:
1 - Sistem üzerinde oynandı. Tayfur Havutçu defansın sağına çekildi. Bu yanlış bir tercihti. Havutçu hücuma çıkışta topları çok kötü kullandı. Buna rağmen sahada. Demek ki, geç giren Okan Buruk gelecek sezon için düşünülmüyor.
2 - İlk kez ikili ön liberoda ısrar edildi. Koray Avcı savunmaya dönük oynadı, bu yanlış. Daniel Pancu da çok geride oynadı. Hücuma topu taşıyarak çıktı, üstelik geç kaldı, şut atmadı. Acaba diyorum kalede daha yararlı olur!
3 - İbrahim AkınTümer Metin yan yana oynadı ama Beşiktaş orta sahaya hakim olamadı. İşte sorun burada. Akın çıktıktan sonra Çağdaş Atan savunmaya geldi. İbrahim Toraman sağa geçti. Tayfur Havutçu da orta göbeğe. Bu bir anlamda Çalımbay'ın Katenaçyo'ya dönüşü idi. Defansı betondan kurup önce gol yememeyi amaçlıyordu. 5 kişiyle defans hattı olur mu? Bu yanlış futbol felsefesi yüzünden Konya cesurca saldırdı. Beşiktaş savunma yaptı da ne oldu? Kalenin önünde 6 Beşiktaşlı varken Muhammed Hanifi golünü attı. Üstelik kafayla! Beşiktaş her zaman hücum oynamalı.
4 - Carew tek santrfor. Ahmet Dursun yok diye yalnız kaldı.
Ama yanına ne zaman Ahmed Hassan sokulduysa Beşiktaş rakip kalede pozisyon yarattı. Şunu da söyleyelim, Beşiktaş ilk kez bu kadar baskılı oynamasına rağmen bu kadar az pozisyon buldu. Ahmed Hassan'ın attığı ilk golde bir organizasyon bir planlama yoktu. Carew'in frikiği barajdan döndü, pozisyonu iyi izleyen Ahmed Hassan da golünü attı. İkinci gol, yine Ahmed Hassan'ın inanılmaz becerisi. Pozisyon yokken yarattı.
5 - Bu maçtan çıkan en önemli mesaj gideceklerin belli olması. Yerlilerden Sergen Yalçın bile yedek kulübesine mahkumsa herkes gidebilir. Sergen maç başına 60 milyar alıyor. Dün 6 dakika oynadı, 60 milyar aldı. Bu konuyu düşünelim! Yabancılarda ise her şey tribüne bağlı. Tribünler John Carew, Ahmed Hassan ve Daniel Pancu'yu bağrına bastı.

Beşiktaş'ın
yediği gol ofsayt
Elbette futbolu eleştireceğiz. Ama hakem unsuru artık futbolun önüne geçmeye başladı. Zafer Önder İpek'in faul yorumlarında standart yok. Sadece İbrahim Toraman'a sarı kart çıkarttı. O da arkadan Baliç'e yapılan müdahale. Baliç yıldızsa koruyalım. Ama Toraman da Türk futbolunun yıldızı. Bir eleştiri de penaltı pozisyonu yorumları. Zafer Biryol ve Levent Kartop ceza alanı içinde çekildiler, itildiler. Buna rağmen her ikisi de topu kaleye vurdu. Yani penaltı da olabilir. Ama Daniel Pancu'nun rakibi ekarte edip kaleye yöneldikten sonra son vuruşu yapacakken arkadan çelme ile düşürülmesi penaltıdır. Penaltı yorumu yapmazsan elbette ıslıklanırsın. Beşiktaş'ın yediği gol ofsayt, dikkat.
MESAJ: 81 ilden gelen gençler Beşiktaş formasıyla şov yaptılar. Bu çok güzel bir tabloydu. Asla küfretmeyen tribünlerin açtığı Türk bayrağı ve Beşiktaş bayrağı da şık oldu.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 7 Avrupa, 2 Dünya, 2 Olimpiyat!   / 22-04-2005
 Yüreğim yandı   / 19-04-2005
 Tanrı böyle istedi   / 18-04-2005
 Eşeklere para yatırma şimdi moda topçular!..   / 15-04-2005
 Tekziptir   / 10-04-2005
 Carew satılmaz   / 09-04-2005
 Ben sözümü tuttum   / 08-04-2005
 Yanlış yaptın Rıza!   / 04-04-2005
 Ersun zafer sarhoşu   / 01-04-2005
 Şükür bitti...   / 31-03-2005
REHA MUHTAR
Tümer ve A.Hassan kurtardı
Fenerbahçe zaferinin...
KAZIM KANAT
İmza A.Hassan
Fenerbahçe zaferini yaratanları Beşiktaş...
GÜRCAN BİLGİÇ
Takım kaptanı
Uzun bir süre sonra -çok...
HASAN SAYDAM
Hey Allah'ım hey
Gün geçmez ki, atları sevmeyen, at...
Bir 23 Nisan klasiği
Bir 23 Nisan klasiği
Havanın hemen hemen her yıl tekrarlayan azizliği sayesinde 23 Nisan...
'Ortak komisyon teklifi umut verdi'
'Ortak komisyon teklifi umut verdi'
İngiliz The Guardian gazetesi Türkiye'nin Ermeni iddialarına karşı...
Mr. Spock'ın hemşehrisi
Mr. Spock'ın hemşehrisi
ABD'li seksi sinema oyuncusu Jolene Blalock Türkiye'de, 'Atılgan'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu