kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce
İş Sanat'ta modern dans
Çocuklara davet
Bu sergiyi kaçırmayın
Bahçede kahvaltı keyfi

Dışarı Çıkmadan Önce

23 Nisan Cumartesi
Ut ile kanun
Belki bir bayram gezisi. Mekanın adı: Gizli Bahçe. Üç yolla buraya ulaşabilirsiniz. 1. Kemerburgaz yolu. 2. Habibler Arnavutköy girişinden. Eski Londra Asfaltı. 3. Hadımköy'den. Seksen sandalye, otuz masa. Bahçede meyve ağaçları. Güller. Bitkiler. Deniz 200 metre ileride. Manzara tüm Karaburun sahili. Karadeniz. Limitsiz şarap, rakı ya da bira artı mezgit ya da tekir salata filan 70 lira. Cuma, cumartesi, pazar canlı müzik. Fasıl. Volkan Kılıç kanun çalıyor. Murat Erden ut çalıyor. İkisinin de sesleri ipek gibi. Çorlu Yardım Sevenler Derneği 2. Başkanı Güngör Hanım, 45 kişilik grubuyla geldiği mekanın, mezgit ve deniz levreğini çok övüyor. Mekanın sahibi Ümit Kılıç, Gizli Bahçe'nin henüz beş aylık olduğunu, ilk ilkbaharını yaşadığını belirtti.
Tel: (0212) 762 22 83. Karaburun Terkos Belediyesi'ne bağlı.
Terkos. Mektup bilgisi: 23 Nisan 1877'de Vincent van Gogh'un kardeşi Theo'ya Dordrecht'ten 24 yaşında iken yazdığı mektuptan bazı satırlar. "Burada bugün yağmur yağıyor. İnsan kendisini neredeyse Londra'da hissediyor. Sanırım mektubu posta atmaya giderken senle beraber yürüdüğümüz patikadan geçeceğim."

24 Nisan Pazar
Sincap ile tavşan
Ağaçları ne kadar tanıyoruz? Doğayı ne kadar unuttuk? İnanılmaz manzara, olağanüstü doğa. Sportif geziler için Küre Dağları Milli Parkı. Ulus, Pınarbaşı, Cide ve Arıt dörtgeni içinde yer alan, dünyanın sayılı parklarından. Yapılaşma minimum. Üç özelliği var. 1. Jeolojik yapısı. 2. Ormanın zengin dokusu. 3. Faunası, tavşan, sincap gibi hayvan zenginliği. 'Keşke, bilen birileri bizi dağ bayır gezdirse'nin cevabı olumlu. Yerel rehberler yardımcı oluyor. Pınarbaşı, Küre Dağları Eko Turizm Derneği'ne bağlı 20'ye yakın rehber var. Bazılarının telefonları şöyle: Aydın Gökmen (0542) 504 41 54. Yaşar Şahin (0538) 318 60 89. Galip Aslan (0532) 497 16 57. Bartın. Komşu bilgi: Çakraz Koyu'nun yanındaki Bozköy Koyu'nun dalga manzarası inanılmaz güzel. 25 Nisan Pazartesi Berlin altyazıları 1. Doğu Berlin tarafında Ostbahnof merkez istasyonu çevresinde pazar günleri kurulan antikacı pazarında ikinci el kitaplar, takılar, oyuncaklar, porselenler çok renkli ve fiyatları çok uygun. Zarif, ince markalı porselenler oldukça makul fiyatlara. Dekoratif markalı tabaklar 20-25 euro civarında. Tek fincan (tabak + fincan) 5 euro. 2. Berlin'in marjinal semti Kreuzberg'de Türk balıkçılarda günlük çipuranın kilosu 10 euro civarında. 3. Berlin'in Zehlendorf semtinde, Botanischer Garten durağında bulunan ve 148 numaralı belediye otobüsünün önünden geçtiği Botanik Bahçesi'nde yaklaşık 20 bin bitki türü bulunuyor. İki tane kapalı serası, her ülkenin bitkilerinin bulunduğu, her ülkeye özel bahçeler yapılmış. Bu seralardan biri ise kolon desteksiz dünyanın en büyük camdan yapılmış tropik serası. Adres: Botanical Garden Königin Luise - Strae 6-8, Zehlendorf Tel: (00 49) 30 830 060. Açık olduğu saatler: 09.00'dan güneş batımına kadar. Giriş ücreti: 5 euro. 4. Berlin'deki en meşhur Türk döner zinciri Efendi Döner'in en gözde şubesi olan Budapester Strasse'deki şubesinde Murat ve Suat, güleryüzlü hizmetleriyle mekanın Türklerin uğrak noktası olmasını sağlıyor. Ekmek arası döner 1.90 euro. Tel: (00 49) 30 262 65 45. Almanya. Ek bilgi: Yalnızca İstanbul'da, İngiltere'de bulunandan daha fazla bitki türü var.

26 Nisan Salı
Çevre Şenliği Bugün başlıyor. Dört gün sürecek. Şenlik. Çevre Eğitim ve Uygulama Projesi bünyesinde okullarda yapılan çalışmalar sergileniyor. Çevre gönüllüsü öğretmen ve öğrenciler arasında bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla Tarih Vakfı Darphane binalarında (Sultanahmet Aya İrini Müzesi yanı). Çep 2005 Çevre Şenliği. Sultanahmet. Bilgi için tel: (0212) 519 49 15-1217. Sokak istatistikleri bilgisi: Geçen hafta bugün. Yer: Taksim Sıraselviler Caddesi sonundaki Firuzağa Camii önündeki kahvehaneler. Saat 11.00, güneşte oturanlar; 9 kadın, 2 çocuk, 11 erkek. Gölgede oturanlar, 3 erkek. Saat 14.00, güneşte oturanlar; 13 kadın, 8 erkek, 1 köpek. Gölgede oturanlar; 5 kadın, 15 erkek.

27 Nisan Çarşamba
Jazz müziği Bu akşam, 27 Nisan Çarşamba, Norveçli piyanist, besteci, prodüktör ve Jazzland Records'ın sahibi Bugge Wesseltoft İstanbul'da. Nerede? Roxy'de. Wesseltoft 'New conception of Jazz' projesiyle Roxy High Jazz Geceleri'nde Jim Beth desteğinde sahne alıyor. Müzik elektronika, klüp ve cazı harmanlayan özelliği ile dikkat çekiyor. Mekan 05.00'e kadar açık. Roxy Clup tel: (0212) 249 1283. Taksim. Medya bilgisi: Adı 'gaste' olan Roxy'nin aylık nisan broşüründe Cem Selcen'in Teoman'la ilgili 74 satırlık bir yazısı var.

28 Nisan Perşembe
Uçurtmanın ipi Kitap adı. Cihangir Vampiri. Yazar: Yusuf Eradam. Aykırı Yayıncılık. Yayım Tarihi Nisan 2005. 264 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Beykoz'daki internet kafenin kasasının dibindeki bilgisayarda chat yapan çocuk, müzik setindeki bangır müziği ezanı duyunca kapatmış. 2. Nafilelik egemen şu an hayatıma. 3. Her şeyi bir kenara bırakıp şarkı söyleyeceğim bir gün. 4. Kelebeklerle dostluk kurmak istediğime göre iki üç tırtılın kahrını çekeceğim elbet. 5. Hayat, insan başka şeyler tasarlarken oluverendir. 6. Fotoğraflar hayatın tamamını göstermiyor. 7. Seni, bir uçurtmanın ipinin avucumdan kayması gibi görüyorum. Tarih bilgisi: 28 Nisan 1949'da Suriyeliler, Ürdün sınırı üzerinde geniş çapta askeri tahkimat yapımına girişti. Mini mor salkım harita bilgisi: Bebek, Manolya Sokak No: 16. Küçük Bebek Caddesi No 44. Reşitpaşa, Sezai Bey Sokak.

29 Nisan Cuma
Sanat sohbetleri Galeri 3 küçük salondan oluşuyor. Galerinin yöneticisi Figen Hanım'ın odası, kocası Tunç Tanışık da sanatçı olduğundan Ankara'da sanatçıların bir araya gelip sohbet ettikleri bir yer haline gelmiş. Galerinin adı: Artı. Sergi süresince sohbetlere katılabilir ve bu güzel insanları tanıyabilirsiniz. Bu ayın sonuna kadar bu galeride Harun Antakyalı, Eşber Karayalçın ve Ali Kotan'ın eserleri sergileniyor. Bu üçlü, iki yılda bir Ankara'da bir araya gelip sergi düzenliyor. Ressamlar, ilk kez küçük ebat çalışmalarını bir araya getirmiş. Pazar, pazartesi günleri dışında her gün 12.00-18.00 saatleri arasında izleyicilere açık. Cinnah Caddesi Gelibolu Sokak No: 3/2, Kavaklıdere Ankara. Tel: (0312) 466 52 83. Eminönü alt geçit piyasalarında durum bilgisi: Üç lahmacun, bir lira. 60 yara bandı, bir lira. Yarım tavuk döner, bir lira. Beş balon, bir lira. Haşlanmış mısır, bir lira. Mıknatıslı beş buzdolabı süsü bir lira.

Semra Aktaş

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Sağlam kemikler için süt, yoğurt ve peynir
 Köpek modasının Valentino'su
 New York'tan en yeni haberler
 İzmirli büyücüden kartlarla aşk falı
 800 parçalık dev koleksiyon
 Duygusal sorunlarla yüzleşmek şart
 Hepsinden istiyorum
 Zoom
 Ağrı Dağı'na nispet
 Menopozda kilo almamak için tüyolar
 Cem Yılmaz da bana gülüyor ve destekliyor
 İşgal altında fırtınalı aşklar
 Plajlar bu yaz yakacak
 Uluburun'un 3 bin 500 yıllık seferi
 İlişkime biraz krema alabilir miyim?
 Ey uzaylı geldiysen mesaj yolla
 Herkes bu kataloğu konuşuyor
 Türk erkekleri Ted Lapidus'le şıklaşacak
 İGS erkeği yeni sezonda rengarenk
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Devrilen çocuklar
11 Eylül saldırısını...
Yerküremizde farkında olmadığımız çok şey var
Yerküremizde farkında olmadığımız çok şey var
Beş yıllık bir emeğin ürünü olan Yaradılış, doğa sevgisi ve...
Komediler bu kez atakta
Komediler bu kez atakta
Karanlık bir gerilim, haftaya damgasını vuracak. Geçenlerde...
Hangisi sahte hangisi hakiki?
Kullandığımız ürünlerin orijinal olup olmadığını anlamak çok zor.
Tarihi yalıda evlenmek hayal değil
1995'te yanan Sait Halim Paşa Yalısı, yeniden kapılarını açtı. Bu kez...
Kapkaça uğramamak için ben de tedbir alıyorum
Polisliği, anneliği ve ev kadınlığını bir arada yürüten İnci Aksoy Türkiye'de...
Her hayatın iniş ve çıkışları vardır
Sabah Gazetesi Magazin Müdürü Şengül Balıksırtı'nın Seni Ben Uzaklarda Sevdim"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.