kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dört yıllık albüm 'Aliye' ile patladı
Dört yıllık albüm 'Aliye' ile patladı
'Rakiplerim en iyi arkadaşımdı'

Dört yıllık albüm 'Aliye' ile patladı

Ayten Alpman'ın 'Ben Varım' adlı şarkısı atv'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Aliye'de çalmaya başladı başlayalı, sanatçının albüm satışlarında patlama yaşandı. Öyle ki, Alpman'ın bundan dört yıl önce çıkardığı albüm, listelerde Sezen Aksu'nun ardından ikinci sıraya yükseldi.

Yılların sanatçısı Ayten Alpman, atv'nin iddialı dizisi 'Aliye'de doktor Deniz karakterinin dinlediği 'Ben Varım' adlı şarkısının, 4 yıldır piyasadaki albümünün satışlarını patlattığını söylüyor. Alpman, albümünün Sezen Aksu'nun 'Bahane' adlı albümünün ardından satışlarda ikinci sıraya kadar yükselmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Dizinin yapımcıları ise, hem Alpman'a hem de sevenlerine jest yapmak için ünlü sanatçıyı konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçirdi. 'Memleketim' adlı şarkısıyla ulusal duygularımızı ayağa kaldıran Ayten Alpman'ın bugünün müziğine en büyük eleştirisi, günümüz şarkılarının aşkı yeterince anlatamıyor olması.

HASTALANMA KORKUSU VAR
Sanatçı, son günlerde yeniden kazandığı popülaritenin yanı sıra, bambaşka bir sıkıntıyla mücadele ediyor. Konulan kanser teşhisinin yanlış olduğunun ortaya çıkmasına rağmen, kendisini hasta olmadığına inandırması 8 yılını almış Alpman'ın. Hasta olma korkusuyla yaşayan Ayten Alpman'ın başına benzer bir yanlışlık 5 ay önce yine gelmiş. Ünlü sanatçı, Ankara'da bir hastanede kendisine kalp kirizi geçirdiğinin söylendiğini, aslında sadece yediği balıktan zehirlendiğini sonradan öğrenmiş: "Bunlar benim gibi hasta olmaktan çok korkan birinin başına gelecek en büyük şanssızlıklardı."

* Şarkınız 'Ben Varım'ın 'Aliye' dizisinde kullanıldıktan sonra yeniden sevilmesi ve albümün satışını patlatması size ne hissettiriyor, şaşırdınız mı? Büyük bir sürpriz oldu. Ben 4 sene evvel bir CD çıkarmıştım. Azar azar satıyordu. Fakat Aliye'de şarkım kullanılmış. Sözleri Fikret Şenes'e ait bu şarkı, albümün satışlarını tam anlamıyla patlattı. Listelerde birinci Sezen Aksu, ikinci ise benim albümüm yer alıyormuş. Ummadığım, hayal bile etmediğim bir şeydi. Bir de dizide konuk oyuncu olarak yer aldım.

* Siz hiç oyunculuk yapmadınız mı? Yıllar önce iki film çevirmiştim.

* Dört senedir yeniden piyasada olan albümünüz bir dizide çalınmaya başlayınca ilgi görüyor, bu sizi üzmedi mi? Hiç üzülmedim çok sevindim. Ben hâlâ dizide kendi şarkımı dinleyemedim. Çünkü sonuna kadar seyredemedim. Saat 10'da uykum geliyor. Bir kere tam dayandım, araya reklam girince uyudum. Ama zannediyorum ki dizideki aşka çok uydu.

* Günümüzde çok sayıda aşk şarkısı yapılıyor. Neden eski bir şarkı kullanıldı sizce? Tesadüf! Ne onlar beni, ne de ben onları tanıyorum. Tutmasının sebebi benim yaptığım şarkılarda hep bir duygu olması. Müziğini titizlikle hazırladığımız bir şarkıydı bu.

* Şimdiki şarkılar aşkı yeterince anlatamıyor mu? Pek anlatamıyor. Hatta yaşatamıyor bile. "Peşime bir bıyıklı takılıyor her gün", Of aman"lar falan... Dünyada da var böyle şarkılar ama bu kadarı yoktur! Bu abuk sözler neyi anlatıyor? İyi şarkılar da var elbette ama çoğu abuk sabuk. Sözler basitleşti, bir şey anlatamıyor artık şarkılar. O yüzden de derinlikli şeyler aranıyor. Benim de torunlarım var, hakikaten Türkçe'yi katletmekle meşguller!

MEMLEKETİM' ULUSUN ŞARKISI
* Eski şarkılar sadece iyi oldukları için mi dönüp dolaşıp gündeme geliyor?
Öyle biraz, yani boşluk olmasa kimse hatırlamaz. Benim 'Memleketim' adlı şarkım yıllardır söyleniyor. Onun üstüne bir şarkı daha gelmedi. Müziğe 8 yıl ara verdim zaman bile çalınmıştı. Müşerref Akay yaptı 'Türkiyem' diye bir şarkı. Ama aynı ayarda olmadı. İstiklal Marşı'ndan sonra ulusal duyguyu ayaklandıran bir şarkı yok.

* Müziğe neden 8 yıl ara verdiniz? Ben hep doktor yanlışlarının kurbanı oluyorum. Şimdi yine oldum. 8 yıl evvel Emin Mumcu diye bir doktorum vardı. Bana sık sık boğaz kontrolü yaptırıyordu. Gırtlak kanseri olduğumu söyledi. Tedaviler gördüm. Sonradan yanlış teşhis olduğunu anladık. Ama o yanlış teşhis benim 10 seneme mal oldu. 10 sene beni hiç kimse inandıramadı kanser olmadığıma. Doktorlar da dahil. Kanser değilsin diyorlardı. Bense bunu kabul edemiyordum. 8 sene küs bir dönem geçirdim. Tam kendime geldim derken albüm hazırlığındayken kalp krizi geçirmem çıktı ortaya... 5 ay önce televizyonlar alt yazı geçti. Sonradan onun da yanlış teşhis olduğunu öğrendim. Kalbimde kalp krizi geçirdiğime dair emare yok. Müthiş mutluyum ama bu olaylar hakikaten beni çok yordu.

* Hastalıktan çok mu korkuyorsunuz? Hasta olacağım diye feci korkan biriyim. Uçaktan korkuyorum, asansörden korkuyorum her şeyden korkuyorum. Bir de üstelik böyle yanlışlıklar olunca yaşamıyor gibi oluyorum. Korkunç bir şey.

* Hayat çok zor geçiyor o zaman... Evet çok zor. Eve kapanmış değilim, çıkıp geziyorum ama çok yoruluyorum. Asansör yerine 15 kat merdiven çıkmak zorunda kalıyorum. Uçağa binemiyorum...

BÜLENT İPEK MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Afife Tiyatro Ödülü'nü almak beni utandırdı
 'Gülbebeğimin kalbi içimdeyken durdu
 İstersem ben de gurme olabilirim!
 Tüm zamanların en sıkı çapkınları
 Rüyalar geçmiş ve geleceğin habercisi
 Düş ressamları
 Taner'in dönüşü muhteşem oldu!
 Camın zarafeti
 Diyarbakırlı kadınların bir kahvehanesi var
 Dolu dolu romantizm
 Ada sahibi olmak çok hoşlarına gitti
 Keyif rehberi
 Poliüretanlı saç kaynağı
 Güneşten korunmada bir ilk
 Yine yeni yeniden
 Macera tutkunu tatilciler
HAKAN & UTKU
Efsanevi Fenerbahçe-Beşiktaş maçı kayıdışıları
"Daum...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Otizm, Tohum Vakfı ve tohuma su gerek
Daha önce otizmden...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Biberli havuç salatası
185 kalori/...
Hamilelikte sarkan karnı gerip, beli inceltiyorlar
Hamilelikte sarkan karnı gerip, beli inceltiyorlar
Bilinçsiz uygulanan diyetler, gebelik süreci ya da hareketsiz yaşam...
Çok satanlar ödüllendirildi
Çok satanlar ödüllendirildi
Bu yıl albüm satış rakamı 300 bini geçen 16 sanatçı ve yapımcı, MÜYAP...
Hacılar, GAP turunda yiyip Kuşhan'da zayıflayacak!
Hacılar, GAP turunda yiyip Kuşhan'da zayıflayacak!
Umre'den dönen sosyetik hacılar, yine bir Nadire İçkale...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.