kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Benetton CEO'su Cassano: 'Türkiye yatırım için mükemmel'
Benetton- Boyner ortaklığı
Benetton CEO'su Cassano: 'Türkiye yatırım için mükemmel'

Benetton CEO'su Cassano: 'Türkiye yatırım için mükemmel'

Benetton Group Üst Yöneticisi (CEO) Silvano Cassano, Türkiye'deki faaliyetlerle bir yıldır ilgilendiğini belirterek, ''Geçtiğimiz 20 yılda ortaklarımızın, arkadaşlarımızın çalışmalarının kalitesini gördükten sonra gaza basmaya karar verdik'' dedi.

Cassano, Benetton Group'un, Boyner Holding'e ait Bofis şirketinin yüzde 50'sini 14 milyon avroya satın almasıyla ilgili düzenlenen basıntoplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa'nın en büyük 2. ülkesi olan Türkiye'de genç nüfus nedeniyle çok büyük büyüme beklediklerini ve bu nedenle burada bulunduklarını vurguladı.

Boyner Holding ile olan ilişkilerine bir yıl önce bakmaya başladığını ve buradaki yöneticilerle bu süre içinde görüşmeye başladığını ifade eden Cassano, şöyle devam etti: ''Görüşmeler yapıldıktan ve tartışmalara girdikten sonra geçtiğimiz 20 yılda ortaklarımızın, arkadaşlarımızın çalışmalarının kalitesini gördükten sonra gaza basmaya karar verdik. Ve lisans anlaşmasını, daha güçlü ortaklığa dönüştürme kararı aldık. Bu, Türkiye'nin gösterdiği gelişmelere karşı uyduğumuz güvenin göstergesi. Ayrıca buraya gelişimiz, çalışanların başarısını da göstermektedir. Dünyanın her yerinde güçlü yerel ortaklarla çalışıyoruz. Cem Boyner ve birlikte çalıştığımız ekip bizi çok etkiledi. Ülkeden ve Boyner Grubu'ndan çok büyük beklentilerimiz var. Bunu başarıya dönüştürmek için elimizden geleni yapacağız.''

''AYNI AİLENİN PARÇASI OLACAĞIZ''

Silvano Cassano, soruları da yanıtlarken, yüzde 50-50 ortaklık sonrasında Boyner Giyim Sanayi adını alacak şirketin cirosunun bu yıl 40 milyon avro olmasının hedeflendiğini bildirdi.

Küresel perspektifte gelecek gördükleri ve 5-10 yıl içinde büyüme bekledikleri piyasalarla ilgilendiklerini kaydeden Cassano, Türkiye'de bütün bu koşulların olduğunu, AB ile müzakerelerin bile tek başına önemli bir faktörü teşkil ettiğini söyledi.

Cassano, AB ile bütünleşme süreci dolayısıyla Türkiye'de önümüzdeki 5-10 yıl içinde birtakım trendler ortaya çıkacağına işaret ederek, ''Başka biri bizden önce adım atmadan biz adım atmaya çalışıyoruz. Zaten Benetton Türkiye son derece faydalı işler yapıyor. Onlarla aynı ailenin bir parçası olacağız ve gerekli yatırım düzeyini artıracağız'' diye konuştu.

Türkiye'deki ortaklık kapsamında ekibin şimdilik 3 yıllık plan üzerinde çalışacağını ve kendilerine çok büyük hedefler belirleyeceklerini belirten Cassano, şunları kaydetti:

''Tabii ki Türkiye'nin birtakım zorlukları var. Ama bizim istediğimiz her unsur burada mevcut. GSMH'ye, GSYİH'ye, kişi başı gelire, ihracata, ithalata bakıyoruz. Ama bunlar yan etkiler. Dünya çapındaki yatırımlara baktığımızda burada mükemmel bir kombinasyonla karşı karşıyayız. Türkiye, Benetton markasını tanıyor. Biz bunun kapsamını artırmak istiyoruz. Büyüme dalgasını yakalamak istiyoruz. Rekabetçilik konusunda faydalı olmak istiyoruz.''

''MUTLAKA YATIRIM YAPMALI''


Cassano, Türkiye'deki hedeflere ilişkin bir soru üzerine, önümüzdeki birkaç yıl içinde en az yüzde 50'lik gelir artışı beklediklerini kaydederek, ''Bunun sınırı yok. Eğer daha fazla fırsat görürsek daha fazla yatırım yapabiliriz. Burada para sorunu yok. Boyner Grubu ile girmemizin nedeni, rakiplerden önce daha fazla ilerleyebileceğimizi düşünmemiz. Bunun bir kısmı Türkiye'nin yapabileceklerine de bağlı'' dedi.

Türkiye'de başka bir sektörle ilgilenip ilgilenmedikleri sorusu üzerine Cassano, sadece tekstil sektöründe bulunacaklarını ve başka bir sektörle bağlantıları olmayacağını söyledi.

Cassano, ''1990'lı yıllarda da Boyner ile böyle bir ortaklık girişiminiz olmuştu. Ancak daha sonra yaşanan kriz nedeniyle bu gerçekleşemedi. Eğer kriz olmasaydı gelecekteki planlarınıza çok önceden ulaşabileceğinizi düşündünüz mü?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Tabii ki Türkiye'de meydana gelen değişikliğin boyutu bizi buraya getirdi. Önümüzde ilerlemek için büyük bir yol var. Türkiye'den kaçmak mümkün değil. Türkiye'ye mutlaka yatırım yapmak lazım. Çünkü Türkiye mutlaka haritada yer alacaktır. Konuya pragmatik açıdan bakıyoruz. Türkiye'deki değişime olan inancımızdan dolayı tekrar buraya döndük. Türkiye gitgide bütün uluslararası şirketler için çok çekici hale gelmeye başladı. Yabancı yatırımlar için en hayati göstergeler burada var.''

Silvano Cassano, ''Ülkede hala doğrudan yabancı yatırım istenilen düzeyde değil. 2001 ve sonrasında krizler yaşandı. Sizin korkularınız var mı?'' sorusu üzerine, 2001'de Fiat'ın mali hizmetlerinden sorumlu olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'de o zaman Fiat'ın çok büyük faaliyetleri vardı. Hatırlıyorum, sabahın 3'ünde promosyon kampanyalarının nasıl maliyet eklediğini düşünüyorduk. Çünkü o dönemde saat bazında para kaybediyorduk'' diye konuştu.

''TÜRKİYE, YATIRIM İÇİN MÜKEMMEL ÜLKE''

Cassano, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için siyasi, ekonomik ve yasal ortamı sağladığını vurgulayarak, ''Bence bugün yatırım yapmak için mükemmel bir ülke olur. Tabii ki birtakım sorunlar var ama her yerde sorun var. İtalya, Fransa ve Almanya'da da sorunlar var. Mevcut olduğunuz pazarda riski hesaplayarak karar vermelisiniz'' diye konuştu.

Hiç şikayet etmeden harekete geçmek gerektiğini dile getiren Cassano, ''Biz şikayet etmiyoruz. Karar veriyoruz ve harekete geçiyoruz. Önümüzdeki zorluk ortak zorluğumuzdur. Çünkü yatırımı artıracağız, yeni mağaza açacağız, istihdam sağlayacağız. Bütün bu konularla ilgileniyoruz. Sorumluluk esas yatırım yaptığımız ülkede tabii ki. Çok ciddi endişeler taşımıyoruz'' dedi.

Silvano Cassano, dünyadaki yatırım planlarına ilişkin bir soru üzerine de, 2 milyar dolar civarındaki gelirlerinin yarısına yakınının İtalya dışından geldiğini belirterek, Güney Avrupa, Doğu Avrupa ile Avrasya'nın gelecek planlarında ciddi yer aldığını, Çin ve Hindistan'a ilişkin de uzun dönemde agresif planları bulunduğunu söyledi.

''BÜYÜMENİN ESAS GÖSTERGESİ ORTA SINIF''

Cassano, büyümenin esas göstergesinin elit, zengin kesimde yatmadığını ifade ederek, ''Orta sınıfa hitap etmeniz lazım. Güçlü bir orta sınıfın olması gerekir ki, o ülkeye yatırım yapabilesiniz. Türkiye'de de o özellik var'' dedi.
Çok parlak bir gelecek gördükleri Türkiye'de mümkün olan her fırsatı yakalayarak ortaklarıyla birlikte firmaları geliştirmeye çalışacaklarını anlatan Cassano, ortaklık ile farklı inisiyatifler söz konusu olabileceğini, yeni ürün ve tarzlar oluşturabileceklerini, moda konusuna biraz daha vurgu yapabileceklerini ve Türkiye ağını geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Cassano, kalite ve fiyat arasındaki dengeyi koruyacaklarını belirterek, ''Tabii ki kalitemizden dolayı fiyatlarımız her zaman rakiplerimizden daha yüksek olacak'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Çin ve Fransa'dan dev anlaşma
 Morgan Stanley: Papa müzakere sürecini etkilemez
 Ertürk: Turkcell'de çağrı muafiyeti görüşülecek
 5 bin mükellef elektronik takibe alınıyor
 Borsada yabancı ağırlığı
 Tekstilciler Brüksel'e faks yağdırdı
 Şahenk: Bankacılıkta yabancıların payı yüzde 40'a çıkabilir
 İçkide dev birleşme
 Sigarada AB yöntemiyle yılda 3 Tekel parası gelir
 Ne devlet, ne vatandaş sadece yabancı kazandı
 'Wal-Mart'la Ankara'da görüşeceğiz'
 Erdemir ve Tüpraş'ın satışı ile ilgileniyoruz
 İş, devler liginde ilk 500'de
 "200 bin şirkete ulaşıp KOBİ'lere 4.6 katrilyon lira kredi...
 Kolacıların kavgasında şeker molası verildi...
 İzmir'e 125 milyon Euro'luk havalimanı terminali için start
 Kemal Abi'yi sıkıntı bastı, "egzama" oldu
 Şampiyonlar Ligi ve F1 otelleri doldurdu, yerli turist...
 4 ilin teşvik istemi Unakıtan'a takıldı
 Borsada 2004'te yatırımcı sayısı azaldı
 Ülker 2004'te 1.7 milyar dolarlık ciroya ulaştı
 İran'dan alınan doğalgaz durduruldu
 Çin hız kesmedi ilk 3 ayda % 9.5 büyüdü
 Bush: GM rekabeti öğrenmek zorunda
 2004'te 18.7 katrilyonluk vergi kaçağı
 KDV'de beyanname süresi uzatıldı
YAVUZ SEMERCİ
Seyrantepe, Aslantepe, Peşkeştepe... Herkes bir isim...
ŞELALE KADAK
Coca Cola'ya ihraç edilen 20 Türk yönetici!
Haber...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Yerli yatırımcı dövizi satıp TL'ye yattı
Dünya...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Almanya'da bir tören
Geçen hafta sonu Almanya'nın...
Daum, bizi de gör
Fenerbahçe’nin hocası Daum’un işi başından aşkın. Yoğun maç...
Rehine bebek
Acil sezaryenle doğan Berat bebek, ailesi 3 milyar liralık borcu...
Asker 'ılımlı İslam' modeline tepkili
Asker 'ılımlı İslam' modeline tepkili
Türkiye'nin laik bir ülke olduğunu söyleyen Orgeneral Özkök, "Ülkenin...
Ankara'dan ABD'ye İncirlik jesti
Ankara'dan ABD'ye İncirlik jesti
HÜKÜMET, ABD'nin 10 aydır masada olan İncirlik'i Irak ve Afganistan...
IMKB
E: 24.419 D:% 1,01
DOLAR
S: 1,362 D:% 1,415
EURO
S: 1,780 D:% 2,713
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu