kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sonun başlangıcı yaklaştı mı?
Sonun başlangıcı yaklaştı mı?
Nostradamus ne zaman öleceğini biliyordu

Nostradamus'un Kehanetleri Gerçek Mi Oluyor?

Ünlü kahin dünyanın sonu için 2012 ve 3797 tarihlerini veriyor. Nostradamus'un neden bu tarihleri verdiğini iki ünlü şifre çözücü yorumladı. Türkiye ile ilgili iki kehanetten biri 2005 ya da 2007'de olması beklenen büyük bir deprem, diğeri de savaş.


Sonun başlangıcı yaklaştı mı?

SABAH'ın büyük ilgi gören "Nostradamus" dizisini hafta içinde takip edemeyenler için en özel bölümler Aktüel Pazar'da. Bu kehanetler sizi ürpertecek.

Yaşanan pek çok doğal afet ve gündeme damgasını vuran pek çok gelişmeden sonra gündeme gelen Nostradamus, son olarak Endonezya depremleriyle ilgili kehanetleriyle tartışma konusu oldu. Bu depremler kahinin bahsettiği 'sonun başlangıcı' olabilir mi? Nostradamus'un dünyanın sonu ile ilgili gördüğü iki tarih var: 2012 ve 3797... Kahinin bu iki rakamı niye verdiğini iki ünlü 'şifre çözücü' şöyle yorumluyor: Nostradamus, dünya ile kehanetlerini 2012 yılına kadar görüyor. Ancak yüzeysel kehanetler ise 3797'ye kadar devam ediyor. Bazıları, detaylı olarak kaleme aldığı 2012 tarihini 'kıyamet' olarak yorumlarken Amerikalı Tad Mann, "Nostradamus, Yüzyıllar'ın (kehanetlerini topladığı kitabın adı) girişinde 3797 yılından bahsetmektedir. Ancak kehanetlerini 2000'li yıllarla sınırlandırır. Böylece kehanetlerini 2000'li yıllarla sınırlamış olur'' diyor. Mann, bu açıklamasıyla Nostradamus'un gözüyle kıyametin 2012'de olmayacağının da altını çizer.

2050'YE KADAR SAVAŞLAR
3797 yılındaki sonla ilgili en detaylı araştırma da Peter McHoll tarafından yapılmış. McHoll'a göre, 3797 rakamı, son günün tarihini vermektedir. Kahinin hesap sistemine göre bu tarihle beraber insanlığın dördüncü büyük çağı biter ve 'saat' durur. McHoll, Nostradamus'un astrolojik takvimine şöyle dikkat çeker: 'Hz. İbrahim ile birlikte Koç Çağı başladı. İnsanoğlu Yaratıcısı'nın bilincine vardı. Hz. İsa ile birlikte Balık Çağı başladı. Şu anda ise Kova Çağı'nda bulunmaktayız. Ve bu çağda doğal afetler dünyanın kapısını çalacak. Bu da insanoğlunun yeteneklerinin koşullara uyum sağlamasını sağlayacak.'' McHoll'a göre Nostradamus Kova Çağı sonrası bin yıllık bir dönem görüyor. Sona doğru girilecek bu bin yıllık dönemde 'barış çağı' yaşanacak. McHoll'un yorumlarına göre, 2050 yılına kadar büyüksavaşlar olacak. Avrupa büyük acılara gebe kalacak ve Almanya tekrar ikiye bölünecek. Almanya'nın yeniden birleşeceği 2050 yılına kadar savaş ve hastalıklarla boğuşacak olan yaşlı dünya, bu tarihten sonra 26 yıl sürecek bir huzur dönemine giriyor.

ÖNGÖRÜLERİNDE TÜRKİYE DE VAR
Nostradamus'a göre III. Dünya Savaşı 2076'da meydana geliyor. (Bir kısım şifre çözücüler III. Dünya Savaşı'nın tarihi için 1987'yi gösterirken McHoll, Nostradamus'un ne kadar süreceği belli olmayan bu savaşın tarihini 2076 olarak gördüğünü iddia ediyor.) Fransız kahin, 'büyük kaos' dönemi dediği IV. Dünya Savaşı'nın tarihini de belirliyor: 2106!.. Kahinin hesabına göre, üç kuşak sonramız 'en kanlı dünya savaşı' ile tanışıyor ve bu savaş 25 yıl sürüyor. Astrolojiden faydalanarak kehanetlerinde kesin zamanlama verileri kullanan ilk kahin Nostradamus, öngörülerinde Türkiye'ye de yer ayırıyor. Türkiye ile ünlü kahinin iki kehaneti bulunuyor: Deprem ve savaş. Fransız şifre çözücü Jean-Charles De Fontbrune'ye göre, Türkiye ilk olarak ikinci cildin 52'nci dörtlüğünde geçiyor: Atina ile savaş Geceler boyunca yeryüzü sallanacak, Sonraki baharda iki kez daha olacak Korent, Efes boğulacak denizde Yiğit şampiyonlar savaşa girecek Üçüncü satırdaki Korint Yunanistan'ı, Efes ise bazılarına göre İzmir'i bazılarına göre Türkiye'yi temsil ediyor. Fontbrune'ye göre, ilk satırda bahsedilen depremler Güney Asya'da oluyor. Depremler 'sonraki bahar'da da devam ediyor. Bu tarihin 2005 ya da 2007 olduğuna inanılıyor. Fontbrune'un ismini veremediği bir ülke iki deniz (Ege ve Karadeniz) arasından geçerek Yunanistan ve Türkiye'ye karşı yola çıkacak. Ardından iki ünlü askeri savaşa girecek. 16. yüzyıl Avrupası'nda yaşayan bir gelecek 'mühendisi' olarak, büyüye ve gizeme dolanmış olan bu karmaşık, yüze göze bulaştırılmış ketum sanatı Nostradamus daha bilimsel bir hale getirdi. Bu yorumu yapan New Yorklu şifre çözücü Peter Lorie, birçok uzmanın kahinin dörtlüklerinde 2012 yılına dikkat çektiğini, ama insanoğlunun ilk önce 2007 yılına önem vermesi gerektiğinin altını çiziyor. "Nostradamus'un kehanetlerine göre 21. yüzyılın ilk yılları yeni olaylara gebe. Bunda insanların dünyayı anlamayışlarının ve bulundukları gezegenin hayatıyla kendilerinkinin eşzamanlı olduğunu fark edemeyişlerinin de payı olduğuna dair şüphe yok" yorumunu yapan Lorie, ünlü kahinin Yüzyıllar adlı eserinden örnekler veriyor: Dünya, baharda geceler boyu sallanacak; Asya iki deniz arasında olacak Dünya'nın merkezinden çıkan volkanlar, New York civarında sarsıntılara sebep olacak. İki büyük kabahat uzun bir savaşa tutulacak Ve sonra Syracuse yeni bir nehri kızıla boyayacak Mars, Merkür ve Ay bir araya geldiğinde, Hindistan'ın güneyine ve Asya'ya doğru Büyük kuraklıklar olacak Ve dünya depremlerle titreyecek

ALTIN ÇAĞ GELECEK
Nostradamus, Ortadoğu kökenli bir Mehdi'nin Asya'da belireceğini ve onun gelişiyle 2016-2020 yıllarında dünyada Altın Çağ'ın başlayacağını söylüyor: "Sürekli yaşamın sırrının izlerini süren, zamanın ardındakileri görebilen, o zamana kadar akıl edilememiş bağıntıları çözümleyen kişi..." Ünlü Alman edebiyatçı Goethe'nin bu satırlarla tasvir ettiği Nostradamus için uzmanlar, sadece savaş, kan, gözyaşı ve felaketleri gördüğü gerekçesiyle 'karamsar kahin' yakıştırması yapıyor. Kahin, Mehdi'den kitabın onuncu cildinin 75'inci dörtlüğünde bahsediyor: Uzun süredir beklenen kişi hiç dönmeyecek Avrupa'ya; Asya'da ortaya çıkacak Hermes'in birliğinden gelen biri, Doğu'nun bütün krallarının üstünde ünlenecek. Şifre çözücüsü R. W. Velch bunu şöyle yorumluyor: "Kahin 'beklenen kişi' ile Mehdi'yi kastediyor. Ve Mehdi Asya'da ortaya çıkıyor." Ancak üçüncü satır Velch ve diğer şifre çözücüler arasında tartışma başlatıyor: Hermes'in birliğinden gelen biri Hermes, Mısır mitolojisinde 'Tanrıların mesajcısı'dır. Yani Nostradamus, Asya'da ortaya çıkacak bu liderin aslında Ortadoğu'dan, Mısır'dan geleceğini görmüş olabilir. Bu nedenle Velch ve diğer şifreciler de bu satırı "Ortadoğu kökenli Mehdi Asya'da belirecek" diye özetliyor. Peki Mehdi ne zaman gelecek? Şifre çözücüler, bu tarihi "Altın Çağ" olarak yorumluyor. Peter Lorie, savaşların ardından insanoğlunun güzellik ve barışla tanışacağı bu çağın başlangıç tarihini dahi veriyor: 2016- 2020. Lorie'nin bir diğer iddiası da "kötülüğün iyilikle savaşı" ile ilgili... Kahinin II. Henry'ye yazdığı mektubu inceleyen Lorie, son satırlara dikkat çekiyor: "Bugün ve biraz zaman sonrası yok olacak. Bu uzun süren dönemden sonra Satürn'ün saltanatı, Altın Çağ yeniden başlayacak. Kullarının acısını hisseden yaratıcı, Tanrı, Şeytan'a dipsiz kuyunun derinliklerine gidip orada bağlı kalmasını emredecek. Daha sonra Tanrı ile insanoğlu arasında evrensel bir barış başlayacak. Ve Şeytan bin yıl boyunca orada bağlı kalacak. Ve daha sonra bağlarından kurtululacak." Lorie'nin iddiasına göre, Kahin 'evrensel barış' kelimesi ile Mehdi'nin geleceği Altın Çağ'a dikkat çekiyor. Nostradamus'un 1000 yıl süreceğini gördüğü Altın Çağ'dan sonra şeytan dünyaya geri dönecek.

Sertaç Akdoğan

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Türk 'Custo'ya artık dalış yasak
 Profesörden futbol kitabı
 Dünyanın en iyi 'spa'ları
 Airbus pazarın yarısına talip
 Acı dolu hayatlardan dünyalara ışıltılı
 Geleceğin uçakları çok daha keyifli
 Tuvale yansıyan mücadele
 Can'ın sergisini kaçırmayın
 Bu kente gitmek için elinizi çabuk tutun
 Bahara özel spa paketi
 Dünyanın en iyi havalimanları
 Swiss uçuşlarını ikiye çıkarıyor
 Airport bu hafta da çok renkli
 Zordaki Swiss'i Lufthansa uçuracak
 Halka açık 'fondue' tadında demokrasi
 Dersimiz Formula 1
 Bu tavlada mars 16'ya katlanıyor
 Onun açamadığı kilit yok
 Sinema tanrıçaları DVD'de
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
FİKRET AYDEMİR
Haklısın Hıncal Abi
Galatasaraylı...
BELKIS KILIÇKAYA
Sanki Bir Filozof
İran'ın Reformcu Devlet Başkanı...
STELYO BERBERAKİS
Kardak, Ankara ve Atina
Türk-Yunan ilişkilerinde Kardak...
TURGAY NOYAN
Denizlerimizi kim koruyacak?
Her şeye, her türlü olums u...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Havada 'Ucuzcu' tehlikesi
Romanya ile Türkiye arasındaki...
Dünyada lazer ameliyatında kör olan bir kişi bile yok
Dünyada lazer ameliyatında kör olan bir kişi bile yok
Göz hastalıkları alanında tıbbın önemli ilerlemeler kaydettiğini...
Irak'ın Özal'ı olmak isteyen adam
Kim derdi ki hayatı boyunca Zagros dağlarında Irak'a meydan okuyan...
Etiler'deki eğlenceye tahammül edemiyorum
Eğlence gecelerinin en gözde ismi Hande Yener gece kulübü...
Erkeklerin en 'büyük' korkusu
Penis boyundan memnun olmayan milyonlarca erkek çareyi operasyonlarda arıyor.
Dünya starı oldu ama hala amatör ruhlu
İstanbul Film Festivali'nin ünlü konuğu Harvey Keitel çağın en iyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.