kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mutfak için yeni bir dergi
Mutfak için yeni bir dergi

Yemek kültürü ile ilgili bugüne dek ülkemizde çıkan yayınların sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Yemek sanatıyla ilgili olanlar ise genellikle kadın okurlara yönelik popüler yayınlardan ibarettir. Dergiciliğin pırıltılı döneminin geride kaldığı bugünlerde ilk sayısı çıkan "Yemek ve Kültür" adlı dergi ise, Türk mutfak kültürü alanında büyük bir boşluğu dolduracağa benziyor. Üç ayda bir yayınlanacak derginin ilk sayısında Ferit Edgü, Toktamış Ateş, İlber Ortaylı gibi yemekle ilgili yazılarına pek rastlamadığımız yazar, bilimadamı ve eleştirmenlerin imzalarını taşıyan yazılar dikkati çekiyor. Çiya Sofrası'nın sahibi ve aynı zamanda eşiyle birlikte derginin yayımcısı olan Musa Dağdeviren ise, "Fırıncı" başlıklı yazısında kendi deneyimlerinden yola çıkarak, bir fırıncı ustasının yetişme aşamalarını, mesleğin inceliklerini somut biçimde dile getiriyor. Dağdeviren bu sayıda "Unutulmuş Halk Yemeklerinden Yedi Tarif" başlıklı ikinci yazısında da, aşağıda örnek olarak sunduğumuz "Tah Şerbeti"nin da aralarında bulunduğu birbirinden ilginç tariflere yer veriyor. "Politika Mutfağında Tavukgöğsü" başlıklı yazıda Pavlos Evrenidis, Yunan mutfağı üzerine bir calışmayı dergiye yansıtmış. Ayrıca tiyatro sanatçısı Ani Ş. İpekkaya ile yapılmış röportajda bir Ermeni ailesinin günlük yaşamı anlatılıyor. Charles Perry'nin "Çorba", Anthony Bryer'in "Bizans Mutfağından Bir Bulamaç: Tarhana", Tahir Abacı'nın "Anadolu'da Yiyecek Saklama Pratikleri" başlıklı yazıları gerçekten ilginç. Dergide Tan Oral, Cafer Zorlu, Yıldız Cıbıroğlu gibi sanatçıların çizgilerine de yer verilmiş. Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi - Çiya Yayınları Fiyatı 10.00 YTL
DİĞER GURME HABERLERİ
 Komşu usulü yaprak sarma
 Önce deniz sonra midyeler kirlendi
 Mmm... Çok leziz!
 Jakobenler Sahili'nde şarap suaresi
 Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek
 Vivaldi yemeğe lezzet katar
 Çevre dostları buluşuyor
 Önce özgürlük sonra yemek
 Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
 Şarap kursunda bir efsane
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
 Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor
 Dünyanın merkezinde bir yemek
 Gerçek bir Anadolu tatlısı: Karakuş
 Bir fincan salep olsa
 Her gün yemek pişirin evinizin bereketi artsın
 Hem para kazanıyor hem kültür satıyorlar
 Unutulmuş bir şerbet
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
REFİK DURBAŞ
Petra Berger Ankara'da
Senfoni, oda müziği, tiyatro,...
Erkeklerin en 'büyük' korkusu
Erkeklerin en 'büyük' korkusu
Penis boyundan memnun olmayan milyonlarca erkek çareyi...
Dünya starı oldu ama hala amatör ruhlu
Dünya starı oldu ama hala amatör ruhlu
İstanbul Film Festivali'nin ünlü konuğu Harvey Keitel çağın en iyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.