kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni nesil oyuncuların kalıpları yok
Yeni nesil oyuncuların kalıpları yok
'Biz oyuncu olacağız amacımız star olmak değil'

Yeni nesil oyuncuların kalıpları yok

Son zamanlarda iyice hareketlenen Türk Sineması, yeni nesil genç yıldızların tek tek parlamasına sahne oluyor. Genç oyuncular, alışılagelmiş yıldızlardan farklı düşünmeleri ve farklı yaşamlarıyla büyük dikkat çekiyor. Fiziklerine önem veriyorlar, okuyorlar, araştırıyorlar, tüm festivalleri takip ediyorlar, bakımlılar, eğitimliler ve en önemlisi de sadece türk sinemasının ünlü kadın starları gibi katı kuralları yok... İşte bu yeni nesil oyuncuların şu sıra en popüler ve gelecek vadeden isimlerinden biri Melisa Sözen...

FİZİĞİ DE DİKKAT ÇEKİYOR
Sözen henüz 20 yaşında. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü mezunu olan genç oyuncu, halen Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları bölümünde eğitimine devam ediyor. 14 yaşında Çağan Irmak imzalı 'Bana Şans Dile' adlı filmde başrol oynayan genç oyuncu, ardından 'İçerideki' ve 'Okul' adlı filmlerde rol aldı. 'Çemberimde Gül Oya' adlı dizi filmde de başrol oyunculardan biri olan Sözen, henüz sinemalarda yeni gösterime giren 'O Şimdi Mahkum' adlı filmde de tiyatrocu Aylin rolüyle büyük beğeni topluyor. Otoriteler, fiziği ile de dikkat çeken Melisa Sözen'i geleceğin yıldızı olarak görüyor.
* 14 yaşında bir sinema filminde başrol oynamak nasıl bir duygu? Çok farklı ve güzel bir duygu. Benim için çok önemliydi o film. İlk sinema filmimdi 'Bana Şans Dile'. Ayrıca biz ödül de aldık bu filme. 14 yaşımda olmama rağmen filmde çocuk rolünde değildim. Genç bir kızı canlandırıyordum.
* Oyunculuk idealiniz miydi? Evet. Hayatımda oyunculuktan başka hiçbir şey yapmak istemiyorum. Ölene kadar bu işi yapmak istiyorum. Ayrıca kendimi hiçbir zaman yeterli görmeyeceğim ve hep eğitimini alacağım bu işin. Kaç yaşında olursam olayım.
* 'O Şimdi Mahkum' filminde hangi rolü canlandırıyorsunuz? Athena Gökhan'ın sevgilisi tiyatrocu Aylin'i canlandırıyorum. Gökhan filmde zaten kendisini oynuyor. Hapse giriyor, ben de onu bekliyorum. Bu iş çok muhteşem bir iş benim için. Abdullah Oğuz harika bir film çıkardı ortaya. Gerçi Levent Kazak da çok iyi yazdı bu senaryoyu.
* Siz de tiyatro oyuncusu rolündesiniz. Kendinizi mi oynadınız Gökhan gibi? Dışarıdan gerçekten de öyle görünüyor. Ama tam olarak öyle olduğu söylenemez. Aylin diye bir kızı oynuyorum. Onun benimle tek benzerliği oyuncu olması.
* Daha 20 yaşındasınız, deneyiminiz de var. Yurtdışında bir şeyler yapmayı düşünmüyor musunuz? Benim gidip de Hollywood'u fethedeceğim diye bir iddiam yok. Tek başıma gidip bir şeyler yapmak bana cazip gelmiyor. İstiyorum ki Türk sineması gitsin fethetsin orayı. Ne oyuncuların, ne yönetmenlerin hiçbirinin onlardan eksik bir tarafı yok.
* Sinemada hangi sanatçıyı örnek alıyorsunuz? Kimsenin yerini doldurmak gibi bir iddiam yok ama Zuhal Olcay'ı örnek aldığımı söyleyebilirim. Uğur Yücel'i, Şener Şen'i, Erkan Can'ı, Zafer Algöz'ü, Lale Mansur'u da çok beğeniyorum. Zuhal Olcay muhteşem bir kadın. Bugüne kadar hep yaptığı işlerle gündemde oldu. Oynadığı rolün içine giriyor. Bu yüzden onu çok beğeniyorum. Güzelliği, çirkinliği önemli değil çok iyi bir oyuncu. Yanlış anlaşılmasın, hiç benzer tarafımız yok onunla.

'BENİM KURALLARIM YOK'
* Siz de cüretkar diye tabir edilen rollerde oynamaktan kaçınmıyorsunuz. Yeni nesilin pek umrunda değil galiba Şoray kanunları?
Herkes farklı düşünür bu konuda. Kendi kuralları sonuçta, ama ben oyunculukta öyle bir kural olduğunu pek düşünmüyorum. "Ben soyunmam, öpüşmem" diye kurallarım yok. Mesela Çağan Irmak böyle bir rol teklif etti. Kabul ettim. İnandığım bir roldü. Çağan'a da güveniyordum. Ama sırf filmin reklamı olsun diye konulan sevişme sahnelerinde oynamam. Dünyada böyle şeyleri konuşmuyorlar bile.
* Genç nesil oyuncular fiziğe, görünüme de önem veriyorlar galiba değil mi? Ben fiziğime önem veriyorum. Ama oyunculukta güzelliğin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bence Haluk Bilginer çok yakışıklı. Zuhal Olcay da çok güzel ama onlar fizikleriyle başarılı olmadılar. Ama insan bakımlı olmalı.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Şarkılarını kendi yapan daha çok albüm satıyor
 Alamanya'da şişman olmak daha kolay
 Şarkılarımı söylemeye devam edeceğim
 Çevre koşulları rüyaları etkiler
 Sosyete de takı tutkunu oldu
 Deriye nasıl bakılır
 Yenilikler peşinizde
 25 yıllık antikacılar çarşısı
 Ev sahibi olarak korta İpek çıkacak
 Evini Feng Shui ile döşemek isteyenlere
 Muğlalılar üzülmesin sadece şanslıydım
 Akrobasi ustaları
 Konser verdi plaket aldı!
 Yüzükler tamam sırada düğün var
 Filmi için aktör aramaya başladı
HAKAN & UTKU
Altılı galeyan bülteni
Memleketin adrenalini yine...
AYŞE TÜTER
Lezzet güneşi
Soğan çorbası
Soğan ve etleri...
Türk kadını en çok göğüs büyütme ameliyatı yaptırıyor
Türk kadını en çok göğüs büyütme ameliyatı yaptırıyor
Bahar aylarında ince giysilere dönülmesiyle birlikte, meme estetiği...
Tatsız tesadüf!
Tatsız tesadüf!
Sinem Bayer'in bir süre önce estetik cerrah Serdar Eren'in...
Yakında nikâh var
Yakında nikâh var
Aslı Üstünkaya ile gazeteci-yazar Kürşat Başar aşkı dolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.