kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çevre koşulları rüyaları etkiler
Çevre koşulları rüyaları etkiler
Rüyalarımızı neden hatırlamayız?
Rüyada görülen nesnelerin anlamları

Çevre koşulları rüyaları etkiler

Rüyaları yorumlarken unutmamamız gereken en önemli nokta, rüyayı gören kişinin çevre koşullarıdır. İçinde bulunduğu ruhsal durum ve yaşadığı problemler kişinin rüyalarını etkiler....

* Rüya analizi nasıl yapılır? Rüyalar genellikle sembolizm içerirler. Kişinin bu sembolleri kendisinin çözmesi gerekir. Çünkü her insanın aynı sembole verdiği değer ve anlam aynı değildir. Bununla birlikte, birbirine yakın anlayışta olanlar için, az çok ortak sembollerin söz konusu olduğu söylenebilir. Bir rüyayı analiz etmeye başladığımızda, olabildiğince fazla rüya motifini dikkate alıp yorumlamalıyız. Örneğin rüyada pazarda alışveriş yaparken cüzdanınızı çalan bir hırsızın peşinden koşarken taşa çarpıp düştüğünüzü görmüşseniz, üzerinde durmanız gereken dört ayrı motif var demektir: Pazar, hırsız, taş ve cüzdan. Burada önemli olan hangisinin 'ana' sembol, hangisinin 'yan' sembol olduğuna karar vermektir. Zaten 'yorum'un düzeyi de biraz buna dayanmaktadır. Rüya yorumunda göz önünde bulundurulması gereken bir diğer nokta da, rüyayı gören kişinin çevre koşullarıdır. Yani içinde bulunduğu ruhsal durum ve kafasını son zamanlarda kurcalayan problemlerdir. Rüyada görülen matbaa gazeteci için başka, seyyar satıcı için başka, oryantal için başka anlamlar ifade edecektir. Unutulmaması ve öğrenilmesi gereken bir şey de rüyaların kaydedilmesidir. Diyelim ki rüyanızda kalem gördünüz. Bunu kaydetmelisiniz. Bir daha rüya gördüğünüzde bu olayı hatırlayıp gerçekleşmesi muhtemel bir olayla ilgili olup olmadığının yorumunu daha kolay yapabilirsiniz. Eğer rüya kaydında belirli bir başarı elde etmişseniz, kendi rüya yorum sözlüğünüzü bile oluşturabilirsiniz. Ancak yine de geleneksel yorumların yardımına baş vurmayı unutmamalısınız.

HANGİ RÜYALAR YORUMLANABİLİR?
* Birinci tür:
Kafası yorgun, devamlı bir konuyla ilgilenen kimse uyuduğunda rüyasında karmakarışık şeyler görebilir. Veya bu insan ilgilendiği, önem verdiği konuyu da görebilir. Bu tür rüyalar yorumlanmazlar. Örneğin televizyonda veya başka bir yerde heyecanlı bir sinema filmi izleyen kişi, rüyasında aynı şeyleri görebilir. Bu durum sadece etkisinde kalmaktır. Yani gerçek rüya değildir.

* İkinci tür: Kabus veya karabasan denilen rüyadır. Bunlar genellikle iyi başlar. Uyuyan kimse hoş bir olay ile ilgilendiğini görür ve sonra bu rüya birden korkutucu bir hal almaya başlar. Güzel görüntü değişerek insana dehşet verir. Bu tür rüyalar yorumlanamaz.

* Üçüncü tür: Olduğu gibi çıkan rüyalardır. Böyle rüyalar çok değerlidir. Genellikle sezgisi güçlü olanlar, medyumlar hemen çıkan rüyalar görürler. Örneğin insan rüyasında yıllardır rastlamadığı tanıdığını görüp, bir süre sonra o tanıdığı karşısına çıkabilir. Buna 'gerçek rüya' adı verilir. Böyle rüyalar görenler gördükleri şeyleri iyi değerlendirmelidir.

* Dördüncü tür: En sık rastlanılanıdır. Yani uyuyan kimse rüyasında türlü şey görür. Sabah uyandığında da bunlardan bazılarını anımsar. İşte bunlar yorumlanabilir. Sabah uyanıldığında akılda kalan ve hatta insanı epey de etkilemiş olan rüyalar yorumlanmalıdır. Yorum yaparken karamsar olunmamalıdır. Her zaman iyiye yorum yapılmalıdır. Bazı rüyalar iyi sayılmazlar. Buna da üzülmemek gerekir. Çünkü rüya, insanın kendisini koruması için gereken bir uyarı da olabilir.

* Beşinci tür: Rüya içinde görülen rüyadır. Genellikle insan rüyasında gördüğü rüyayı da yorumlar. Bu tür rüyalara da çok dikkat etmek gerekir. Çünkü böyle rüyalarda yapılan yorumun gerçekleşme oranı çok yüksektir.

* Altıncı tür: Rüyaların en ilginç sayılanıdır. Bu tekrarlanan rüyadır. İnsan, aynı rüyayı sık sık görür. Veya insan devamlı olarak aynı olayı yaşayabilir. Bazı kimseler Hint Felsefesine ve Karma'ya inanmaktadırlar. Karma, insanın birçok kez bedenlenmesidir. Yani insan öldükten sonra kısa süre sonra başka bedenle yine dünyaya gelmektedir. Karma'ya inananlar, bu tür rüyaların insanın eski yaşamıyla ilgili olduğunu ileri sürmektedirler. İnsan devamlı görmüş olduğu evde oturmuş olabilir. Oysa rüya yorumu yapanlar bunu kabul etmemektedirler. Böyle yinelenen rüyadaki şeylere dikkat etmek gerekir. Böylece insan neyle karşılaşacağını anlayabilir.

DİLEK SANCILI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Şarkılarını kendi yapan daha çok albüm satıyor
 Alamanya'da şişman olmak daha kolay
 Şarkılarımı söylemeye devam edeceğim
 Yeni nesil oyuncuların kalıpları yok
 Sosyete de takı tutkunu oldu
 Deriye nasıl bakılır
 Yenilikler peşinizde
 25 yıllık antikacılar çarşısı
 Ev sahibi olarak korta İpek çıkacak
 Evini Feng Shui ile döşemek isteyenlere
 Muğlalılar üzülmesin sadece şanslıydım
 Akrobasi ustaları
 Konser verdi plaket aldı!
 Yüzükler tamam sırada düğün var
 Filmi için aktör aramaya başladı
HAKAN & UTKU
Altılı galeyan bülteni
Memleketin adrenalini yine...
AYŞE TÜTER
Lezzet güneşi
Soğan çorbası
Soğan ve etleri...
Türk kadını en çok göğüs büyütme ameliyatı yaptırıyor
Türk kadını en çok göğüs büyütme ameliyatı yaptırıyor
Bahar aylarında ince giysilere dönülmesiyle birlikte, meme estetiği...
Tatsız tesadüf!
Tatsız tesadüf!
Sinem Bayer'in bir süre önce estetik cerrah Serdar Eren'in...
Yakında nikâh var
Yakında nikâh var
Aslı Üstünkaya ile gazeteci-yazar Kürşat Başar aşkı dolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.