kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce

2 Nisan Cumartesi
30 yaş üzerine bedava disco
Bremen'de Türklerin işlettiği "La Viva" adlı diskoda en çok cumartesi günleri eğleniliyor. Bugün saat 23'e kadar içkiler ve yiyecekler yarı fiyatına. Disko üç bölümden oluşuyor. 1. Bölüm olan Musicbox'ta yetmişli ve seksenlerin müzikleri çalınıyor. La Viva Hall adlı diskonun en büyük alanı olan 2. bölümde "DJ Tammo, Mick Weiser, DJ Thorsten, DJ Marcus ve DJ Timmi müziğin çeşitli alanlarından en iyileri sunuyorlar. Müziğe ışıklı lazer gösterisi eşlik ediyor. Burası saat 23'den sonra açılacak. 3. bölüm "Vibe"da DJ'ler Black Music çalacak. Giriş 7 Euro. Ancak 30 yaş üzeri olanlardan giriş ücreti alınmıyor. Adres: Auf der Brake / Rembertiring, Bremen. Almanya. Tel:+49 (0421) 168 Doğa bilgisi Franzi Arıcı'dan: Ak pelikanlar ve leylekler Bursa, Ulubat Gölü etrafındaki Yenişehir'e yakın düzlükleri bekleme salonu olarak kullanıyorlar.

3 Nisan Pazar
Dünya karışık bir rüyadır
Kitabın adı: Halifenin Rüyaları. Yazar: Annemarie Schimmel. Kabalcı Yayınları. Şubat 2005. 397 sayfalık kitaptan yedi cümle. 1. Yalnızca arif kişi dünyanın özünü bilir. 2. Çok somut bazı şifa rüyaları vardır. 3. Bazı rüya motifleri daima yeniden karşımıza çıkar. 4. Sık sık bir rüyadan sonra yazılı bir haber bulunur. 5. Geç çağlarda birçok şair, dünyayı "karışık bir rüya" olarak adlandırmıştır. 6. İnsan rüya görmek için uyumaktadır.7. Kahraman, sevgilisiyle rüyalar yoluyla tanışır ya da bunun tersi olur. Bayat espri bilgisi: Şişli, Kent sinemasının gişesinde bir yazı: "65 yaş üzerinde altın yaş indirimli 7 YTL." Her bilet alan genç "Ben 65 yaş üstündeyim" diyor. Ek olarak bir mani bilgisi: Göllerde alabalık/Yüreğim sana yanık/Biz nasıl görüşelim/ Burası kalabalık.

4 Nisan Pazartesi
Bir tamirci
Aykın Bey kuyumcu tamirciliğine tam 22 yıl önce Üsküdar'daki Özçelik Kuyumcusu'nun yanında başlamış. Sonra Beşiktaş'a "tayin" olmuş. Beşiktaş'ta daha önce giriş olan bir merdiven altını ev sahibi minik bir dükkana çevirmiş. Üç metre karelik bir alanda, 16 senedir çalışıyor. 11 yıldır da dükkan kendisine ait. Kendisi sadece tamirci olduğunun, kuyumcu olmadığının altını çiziyor. Bunun nedeni, tamirci olmasına rağmen bir kuyumcu muamelesi görmesi. Tamirci olarak kuyumcu odasına bağlı, vergileri ve aidatları kuyumcu olarak ödüyor, oysa onun kazancı tamir başına 3-5 lira arası. Bu nedenle çok sıkıntı çekiyor. Dernekler ise sadece kağıt üzerinde bazı haklara sahip çıkıyor. Devletin sanatkarlara sahip çıkmasını arzuluyor. Türkiye'de sanatkara fazla değer verilmediğinden yakınıyor. Ayrıca artık gençlerin bu tür işleri pek cazip bulmadıklarını, parası daha yüksek olan işler peşinde koştuklarını söylüyor. "Bizim ellerimiz yüzlerimiz boyalıdır" diyor Aykın Selçuk. Neler yapıyor: Yüzükleri büyütüyor, küçültüyor, son zamanlarda beyaz altın moda olduğu için sarı altınlarını getirip beyazlatan müşteriler çoğunlukta. Hurda bir yüzüğü yepyeni hale getiriyor. Pazar günleri hariç her gün sabah 9 ile akşam 8 arası açık. Ayka kuyumcu tamircisi. Köy içi Caddesi, Kazan Sokak 17A. Hünkar lokantasının hemen bitişiği. Tel: (0212) 260 26 90. Beşiktaş. Sokak istatistikleri bilgisi: Geçen hafta bugün. Saat 13.10. Barbaros Bulvarı'nın en son yaya geçidi. Beşiktaş Halk Pazarı ile Camii arasında. Yayalar için yeşil ışık 33 saniye yanıyor. Arabalar için 80 saniye. Halk Pazarı'ndan Cami'ye doğru 33 saniyede geçen insan sayısı 63. Orta platformda geçemeyip kalan yaya sayısı: 6. Sonraki yeşil ışıkta Cami'den Halk Pazarı'- na doğru geçen yaya sayısı 55. Orta platformda kalan yaya sayısı 3.

5 Nisan Salı
Üç ördekli bahçe
Üç yol arasında. Bir ada gibi yer almış. Kıyıya yakın. Bahçeli ve kapalı kısımlı. Kapalı kısmı eskiden, yıllarca önceden kalma bir harabe olan eski sinagoglardan Esher Sinagogu artık cafe olarak hizmet veriyor. Adı: Safiye Sultan Cafe. Bahçede yan yana üç ördek heykeli. Üç küçük kısa köprü, altından su oluğu geçiyor. Nargile servisi var. Rahmi Koç Müzesi'nden Kasımpaşa yönüne doğru 150 metre ileride. Hasköy. Haliç. Mahalli bilgi: Kahvenin karşısında, hemen kıyıdan Balat'a dolmuş motor/sandal kalkıyor. Adam başı 75 kuruş ve parkta seyyar çay ocağında çimenler üzerinde iğde ağaçlarının altında çay içmek mümkün.

6 Nisan Çarşamba
Yoğurtlu çağla
Yeni bir mekan. Üç ay evvel açıldı. Adı: Çanak Kebap&Katmer Restaurant. Gaziantep mutfağı. Güncel yemekler. Geçen günlerde taze yeşil badem/çağla ile yemek yapıldı. İki farklı pişirme ile. Yoğurtlu ve salçalı. Kuş başı etle. 200 kişilik mekanın sahibi Mustafa Çapuk "Mevsim yemeklerine de önem veriliyor" diyor. Girişin üstü balkon. Sigara içilmeyen bölüm. Çocuk kısmı. Katmer tatlıları. Sabah 11'den gece 10.30'a dek. Tel: (0216) 325 2234 Acıbadem. Kadıköy. Aile bilgileri: 1. Ütü yapmaya üşenenler için: Buruşuk elbiselerinizi banyo gibi nemli ortamlara asın, ütülenmiş gibi olurlar. 2. Sertleşmiş dirseklerinize düzenli olarak ayran sürün. 3. Çocukların ev işlerine daha çok katılmasını mı istiyorsunuz? Onlarla "restoran" oyununu oynayın. Onlar garson, siz ebeveynler ise müşteri... 4. Boynunuzdaki kırışıklıklara karşı: Boynunuza zeytin yağıyla masaj yapın, arkasından salatalık dilimleri yerleştirip bir bez bağlayın. En az yarım saat böyle bekleyin. 5. Lego taşlarının temizliği çok basit: Legoları fermuarlı bir yastık kılıfına doldurun, çamaşır makinesinde 30 derecede yıkayın.

7 Nisan Perşembe
Akşam kahvesi
Migros'un karşısında tam deniz kenarında. Kıyıda yedi ahşap masa, ahşap iskemleler. Denize bir adım. Karabatakları, geçen gemileri. Kıyıya bağlı satılık ya da satılık olmayan sandal/motorları izleme imkanı. Ağaçlar altında. Çay bahçesinin adı: Elit. Kahvaltı ve tost imkanları. Akşam üzeri 16.30'a dek güneş alıyor. Havuzlu parkın biraz ilerisinde. Kuruçeşme.

8 Nisan Cuma
Ağaçkakan ile kaplumbağa
Yapay küçük göletler. Yerlerde doğal olarak kendiliğinden yetişmiş mor çuha çiçekleri. Çiçekli kırmızı erik ağaçları. Ağaçkakanlara ve kara kaplumbağalarına rastlama imkanı. Aşağısı Kirazlı Bent. Burası Belgrad Ormanı'nın yanı başındaki Atatürk Arboretumu. Arboretum'un anlamı: Canlı ağaç müzesi. Sabah 9 akşam 5 arası açık. Hafta içi günleri bedava. Orman Bakanlığı'na bağlı üç kişi çalışıyor. Banklarda ya da çimenlerde oturup sandviçleriniz ve eğer getirdiyseniz termosla çay keyfi yapmak imkanı. Fatih Ormanı'- ndan sonra ilk ışıklardan sola. Bahçeköy, Kilyos yolu. Üç kilometre kemerlerden sonra Atatürk Arboretumu tabelaları görünüyor. Tel: (0212) 226 19 29 Maslak. Park bilgisi: Bugünlerde Ortaköy'ün sırtlarındaki Ulus Parkı'nda yolda bulduğunuz yolunu kaybetmiş kurbağa yavruları su birikintilerine götürülürken/taşınırken avucunuzdan kaçmıyor uslu uslu duruyorlar. Neşe bilgisi: Sabahları Best FM'- de hafta içi her gün 10 ile 12 arasında Arzu Çağlayan'ı dinleme keyfi. Belgrad Ormanı'ndaki Atatürk Arboretumu hafta sonunda gidilebilecek en ilginç "müze". Takılarınızı Aykın Bey'e tamir ettirebilirsiniz.

Semra Aktaş

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Talimhane'yi turistler keşfetti ya siz?
 Kanserden korunmak için portakal ve nar suyu ideal
 Büyük beden şıklık bu adreslerde
 'Kapıyı Anahtarla Açmak' bir ayda 25 bin adet sattı
 Zehirlenen köpeğin yavrularına bir kedi baktı
 Heyecan, büyü kan ve şiddet
 İsteyin ve alın
 Türk oteline ABD tanıtımı
 Kongre turizmi canlanıyor
 Kısa.. Kısa..
 Onlar da mahkum oldu
 Belçika bu adamı konuşuyor
 Dünyayı dolaşan seyyahın gözünden
 Bu ailede herkes figüranlık yapıyor
 Ünlü olmak için 30 bin kişi sırada
 Platonik aşklar
 Erkeklere pembe gömlek
 İpekyol mayoda da iddialı
 Ikea artık Türkiye'de
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Şişmanlığa güzelleme
'Burasııı Aaaagooraaa...
Altın Lale başlıyor
Altın Lale başlıyor
İstanbul Film Festivali'nde ikinci hafta başlıyor. Bu hafta Altın...
Yılmaz Güney efsanesine ilk yolculuk
Yılmaz Güney efsanesine ilk yolculuk
Bu birebir bir Yılmaz Güney hayat dilimi değil ondan yola çıkıp daha...
Ultra lüks harman viskiler
Dünyanın her yerindeki milyarderler ve politikacıların tercihi süper...
Clinton da burada puding yedi
1960'larda Clinton'dan Fischer'a pek çok ismin buluştuğu Pudding...
İstanbul'daki Bekarlar Cumhuriyeti
İstanbul'un merkez ilçesi Eminönü'ne bağlı Yavuz Sinan Mahallesi'nde sadece...
Bir kartla Jennifer Lopez'le aynı partide eğlenebilirsiniz
Adını "mükemmel, eşsiz örnek" anlamına gelen "quintessential" kelimesinden alan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.