kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor
Ünlü aşçılar İstanbul'da

24-27 şubat günleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde tam bir lezzet festivali var. "İstanbul Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması" için yurtdışından gelen yaklaşık 200 şampiyon aşçı hünerlerini sergileyecek. 20 şeften oluşan Türk Milli Takımı ise şampiyonanın favorilerinden.


Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor

Çeşitli ülkelerden 200 ünlü aşçı, Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması için İstanbul'a geliyor. Türk Aşçı Milli Takımı şampiyonanın favorisi.

İstanbul, önümüzdeki hafta dünyanın farklı ülkelerinden gelecek olan ödüllü aşçıları ağırlayacak. "İstanbul Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması" için yurtdışından gelen yaklaşık 200 şampiyon aşçı, dört gün boyunca TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde hünerlerini sergileyecek. 20 şeften oluşan Türk Aşçı Milli Takımı, birçok ülkedeki yarışmalarda olduğu gibi evsahipliği yaptığı bu yarışmada da oldukça iddialı. Aynı organizasyon içinde Türkiye'nin en iyi şeflerinin de seçileceği bir yarışma olacak ve bu yarışmaya da ülkenin dört bir yanından 500 aşçı katılacak. 24-27 Şubat tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP, tam anlamıyla bir lezzet festivaline dönüşecek. İstanbul Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması'na bu yıl İngiltere, İtalya, Yunanistan, Malta, Kazakistan, Rusya, Ukrayna gibi 15 ülkenin milli takımları katılıyor. Bu ülkelerden 200 aşçı 50'yi aşkın kategoride altın madalya almak için ter dökecek. Eyüp Kemal Sevinç'in kaptanı olduğu 20 şeften oluşan Türk Aşçı Milli Takımı ise yarışmanın favorilerinden. Milli takımımız, özellikle sıcak yemeklerde rakip tanımıyor. Emitt Turizm Fuarı bünyesinde yapılacak olan yarışmanın organizatörlerinden Mutfak Profesyonelleri Derneği Başkanı Yalçın Manav, Türk Mutfağı'nın tanıtımı açısından bu yarışmanın çok önemli olduğunu belirterek "3-4 yıl sonra Avrupalılar sadece yemek yemek için Türkiye'ye gelecekler" iddiasında bulunuyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Jakobenler Sahili'nde şarap suaresi
 Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek
 Vivaldi yemeğe lezzet katar
 Çevre dostları buluşuyor
 Önce özgürlük sonra yemek
 Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
 Şarap kursunda bir efsane
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
 Dünyanın merkezinde bir yemek
 Gerçek bir Anadolu tatlısı: Karakuş
 Bir fincan salep olsa
 Her gün yemek pişirin evinizin bereketi artsın
 Hem para kazanıyor hem kültür satıyorlar
 Mutfak için yeni bir dergi
 Unutulmuş bir şerbet
 Kaz için en iyi mevsim
 Yirmi iki ayar yemekler
 Çikolatayı kim sevmez?
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
500 yıllık Sefarad yemekleri
Bir mutfak düşünün ne soğan...
TURGAY NOYAN
Koruyalım derken zarar vermek
Gerçekten de elimizin,...
Yeni Sol'un peygamberi
Yeni Sol'un peygamberi
Dünyanın diplomasız tek Devlet Başkanı Lula Brezilya'yı üç yılda...
Cellatların iftira dansı
Cellatların iftira dansı
Çölde Allah'tan başka kimsesi kalmayan Osmanlı neferine altın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.