kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Benim gibi keskin hatlara sahip kötü oyuncu yok
Benim gibi keskin hatlara sahip kötü oyuncu yok

atv'nin sevilen dizisi 'Büyük Yalan'da Ethem Bey'in eski aşkını canlandıran Şıvga, oyunculukta çok iddialı. "Benim gibi keskin hatlara sahip kötü karakteri oynayabilecek başka bir isim daha yok" diyen eski oryantal, dizide ortalığı karıştıracağını söylüyor.

Türkiye'nin en ünlü oryantallerinden biriyken, cesur bir kararla dansı bırakan ve oyunculuğa başlayan Şıvga, artık sadece oyunculuk yapacak. Dansöz', 'Kirve' ve 'Kurtlar Vadisi'nde takip ettiğimiz Şıvga, şimdi de atv'de yayınlanan 'Büyük Yalan' dizisinde karşımıza çıkıyor.

* Türkiye'nin en ünlü oryantallerinden biriyken, oryantalliği bıraktınız ve oyunculuğa başladınız. Oyunculuk aşkını yeni mi keşfettiniz? 1.5 yıl oldu oryantali bırakalı. Bırakmamın sebebi; artık eskisi gibi oryantal sanatını sergileyebilecek doğru dürüst bir mekânın kalmaması. Ben oyunculuğu çok seviyorum. Kimse bilmez ama benim annem, 1950'lerin ünlü sinema sanatçısı Üftade Kimi. Bu oyunculuk aşkı galiba annemden geliyor. Oyunculuğa 2001'de 'Dansöz' filmiyle başladım. Avşa Film Festivali'nde bu filmdeki rolümle, 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünü aldım. Sonra 'Kirve' dizisinde hanımağa rolünü canlandırdım. 'Kurtlar Vadisi' dizisinde de bilindiği gibi Cerrahpaşalılar'ın ablasını oynuyorum.

HERKES HER İŞİ YAPIYOR
* 'Büyük Yalan' dizisine yeni katıldınız. Bu dizideki rolünüz nedir?
'Nalan' rolündeyim dizide. Halil Ergün'ün canlandırdığı Ethem Vardarlı'nın seneler önceki büyük aşkı yani... 'Nalan' yıllar sonra ortaya çıkıyor ve her şeyi karıştırıyor; 'Ethem Bey'e seneler sonra bir oğlu olduğunu açıklıyor... Diyebilirim ki, 'Nalan' dizinin en can alıcı rollerinden biri...

* Oryantali bırakmanızın sebebi, sadece oyunculuk yapma isteğiniz ve mekân sorunu mu? Herkes her işi yapıyor. Meslek ayrımı kalmadı artık. Oryantalim diye de bir sürü yeteneksiz insan çıktı ortaya. Benim de devam ettirmeme gerek kalmadı. Bir şeyi tadında bırakmak en güzeli. Oryantalin daha yükseleceği bir nokta yok bence. Bundan sonraki en büyük arzum çok iyi bir oyuncu olmak. Bu uğurda da çok çalışacağım. Gerekirse en iyi oyuncu koçlarını tutacağım. Bu işin içinde benim de olduğumu herkese göstereceğim.

* Neden hep kötü rollerde görüyoruz sizi? Benim gibi kötü karakteri oynayacak, keskin yüz hatları olan oyuncu yok! Ben de bunu değerlendirmek istiyorum.

* Oryantalken vücudunuzun nasıl göründüğü çok önemliydi. Eskisi gibi özen gösteriyor musunuz? Aksine vücuduma daha iyi bakıyorum şimdi. Vücuduma ne yararlıdır ne zararlıdır, onların peşinden koşturan bir kadın oldum. Eskiden bu kadar önem göstermiyordum. Sahnedeyken spor yapıyorduk bir nevi. Bu yüzden formumuzu da koruyorduk. Şimdi 34 yaşındayım ve 40'lı yaşlara yatırım yapıyorum. Zaten erkek arkadaşım da bir sporcu; onun da faydası oluyor.

* Erkek arkadaşınız kim? Şu an söylemeyeyim, ileride nasılsa ortaya çıkar.

* Hangi spor dalıyla ilgileniyor? Onu söylersem zaten kesin anlaşılır.

* Sizden sonra ortalık Asena'ya mı kaldı? Ortalık Asena'ya kaldı demek, Amerika'yı yeniden keşfetmek gibi bir şey olur bence. Oryantallik ezelden beri var olan bir sanat. İşini iyi yapan her zaman gündemde kalıyor.

* Ama Asena son iki yıldır sadece işiyle gündeme gelmiyor... Zaten işiyle gündemde olan sayı çok azaldı. Ama ben hiç özel hayatımla gündeme gelmedim.

TATLISES'LE İLİŞKİM OLMADI
* Asena'dan önce uzun süre İbrahim Tatlıses ile siz çalıştınız. Ama onunla isminiz hiç anılmadı...
3.5 yıl çalıştım İbrahim Tatlıses ile. Aramızda iş ilişkisinden başka hiçbir ilişki olmadı, olamaz da zaten. Karşındaki insana nasıl yaklaştığın önemli. Bu bir etki-tepki olayı. Biz saygın bir çerçevede çalıştık. Bu yüzden de Derya Tuna'nın rahatsız olmadığı tek kadın benimdir.

* Son zamanlarda herkes Nesrin Topkapı'dan ders alıyor. Bu ilgi nereden kaynaklanıyor olabilir? Hem iyi görünmek hem de sağlık için olabilir. İleride ben de ders vermeyi düşünüyorum insanlara. Herkes, oryantalliğin püf noktalarını öğretebilir. Ama kimse benim kadar iyi zil çalamaz ve bunu da insanlara öğretemez. Benim çok farklı zil çalma tekniklerim var. İsteyene birebir öğretebilirim.

* Tarkan nasıl zil çalıyor, başarılı mı? Çok dağınık ve açık çalıyor. Daha tempolu olabilir. Biraz acemi ama arzu ederse ders veririm.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Cazibeniz artıyor
 İşte düğün takviminiz
 Şifreyi ilk o çözdü tekne hayaline kavuştu
 Maçka Mezat Gece Müzayedesi perşembe günü
 Kataloglar yolda!
 Arçelik mobilyaya imzasını attı: Arstil
 Her bütçeye uygun mutfaklar
 Anjelika Akbar peri kızı oldu
 Başeskioğlu ile yeğeni arasına 'film' girdi
 Bir yıl ayrı kalacaklar
 Bir fincan çay ve iki gülen gözle güne keyifli başlangıç
 İkinci gün: Merdiven çıkamıyorum!
 Kraliçe olmak için doğmuş!
 Anne olmak istiyor
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı toplu gösterisi
"Bana bakın, ne yapın edin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
En düşük kalorili bahar yemekleriKepekli...
Aşk acısından yatağa düşen elektroşokla ayağa kalkıyor
Aşk acısından yatağa düşen elektroşokla ayağa kalkıyor
Aşk acısı yüzünden yemeden içmeden kesilip, yataklara düşenler,...
Gece hayatının tadı iyice kaçtı
Gece hayatının tadı iyice kaçtı
Piyasaya çıkardığı albümler ve gece kulüplerindeki programlarıyla...
Yollarına bahar geldi Nişantaşı'nın
Yollarına bahar geldi Nişantaşı'nın
Baharın ılık güneşli günleriyle birlikte, Nişantaşı sokakları da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.