kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?.

9 Nisan Cumartesi Formülü gizli köfteler
Üniversite mezunu iki kardeşin (Gökşin ve Gökhan Sanlav) işlettiği bir yer Ambrosia restoran ve Orası Burası Birahanesi. Anlaşılacağı üzere birleşik iki kısımdan oluşuyor mekan. Bir tarafı minderlerle ve boyalı masalarla dekore edilmiş birahane (Orası Burası), diğer tarafı restoran kısmı (Ambrosia-Tanrıların ölümsüzlük yiyeceği/içeceği.) Ayvalıktan gelme, harbi soğuk pres sızma zeytinyağı kullanıyorlar. Balık çorbaları bu aralar çok sükse yapmış. Midye tavaları ise örovizyonda 400 puan almış! Balıklarının hepsi yüksekokul mezunu ve en az 2 dil biliyorlarmış. Fiyatları uygun. Mezeler 3, küçük balıklar 6, büyükler 10 YTL. civarı. Deniz manzarası ise müessesinin ikramı. Balık yemeyenler için formülünü gizli tuttukları köfteleri var. Mekanda her daim ilginçliklerle karşılaşabilirsiniz. Kimi zaman gitarıyla, klarnetiyle gelen birileri doğaçlama çalabiliyor. Tel: (0216) 351 13 88. Ambrosia Restaurant. Ayyıldız Cad. No. 30. Deniz Otobüsü İskelesi karşısı. Heybeliada. Özel bilgi: Kanlıca'da Darling adlı dolmuş/taksi motorunun sahibi Cemil Bey geçen hafta Çubuklu açıklarında 12 kiloluk bir levrek yakaladı.

10 Nisan Pazar Kristalleşen anılar
Kitabın adı: Imbros (Gökçeada). Yazan ve fotoğraflar: Murat Yaykın. Bileşim Yayınları. Mart 2005. 75 sayfası fotoğraflı 44 sayfası yazılı kitaptan yedi cümle. 1. Göçler yalan söylemez. 2. Gezelim, görelim ve unutalım felsefesi ile fotoğrafın içini boşaltan 'renkli' anlayış artık son demlerini yaşıyor. 3.Adadaki Rumların yaş ortalaması 70'in üzerinde bugün. 4. Bahçe kıyısının parmaklığından, köyün içine doğru kaybolan yola bakıyordu. 5. Bellek anıların bir acı olarak kristalleşmesinden başka nedir? 6. Yorgo'nun güneyin sonsuz kireç beyazına çakılı kalmış mırıldanışı. 7. Bilir misin yaşlılar neden çok konuşur çünkü bilirler ki belki de bu son cümleleridir. Sokak bilgisi: Tophane, Lüleci Hendek Sokağı'nda park etmiş yeşil bir minibüsün arka camındaki yazı: "Home is where your bus is."

11 Nisan Pazartesi Cihan Yıldız
Adı: Damla Tantuni. Oldukça sade bir dekor. 8 ya da 10 adet bordo renkli masa. 5-6 servis görevlisi. Servis görevlileri mekanı ikinci ya da üçüncü ziyaretinizde hemen samimi bir dille hitaba başlayabiliyor. Evsizlere sokak adamlarına çaktırmadan yardım ediyorlar. Mersin'in ünlü tantunisinin suyunu tavuk dönere banıp ekmek arasında satıyorlar. Barlar Sokağı'nda. Sakarya. Ankara. Ses bilgisi: Cihan Yıldız. İlk albümü geçtiğimiz hafta çıktı. Adı: Yağmurun izi. Anadolu'nun eşsiz kültürü ve metropol yaşamının karmaşıklığı ile yoğrulmuş. Albüm "huma kuşu" ile dertleşen, kent meydanlarında sevgililerini yitirmemeye yeminli, "deli poyraz"ları bilen insanların, Anadolu'nun, İstanbul'un, Ankara'nın seslerini bir araya getiriyor. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Korosu Şan Bölümü'nde eğitimine devam eden Cihan Yıldız'ın bir şiirini albümde Müjdat Gezen okuyor. Şiirden bazı dizeler: "Bütün ışıklar donmuştu/ Çıkmaz sokaklardaydım" Bilgi telefonu: (0212) 631 77 05

12 Nisan Salı Bende kalabilir mi?
Alman pop grubu "Wir sind Helden". Grubun adının anlamı: "Biz Kahramanlarız." Solistleri Judith Holofernes, bir gençlik hayalini gerçekleştirdiğini düşünüyor çünkü grubuyla çok iyi anlaşıyor. Ona göre iyi bir grup bulmak şık olmaktan zormuş. Şu sıralar çok popüler olan "Darf ich das Behalten" şarkısından bazı cümleler: Bitte darf ich das behalten. Behalt meine alten Traume. Kannst sie verwalten, wie du willst. Halt die Welt in deiner Gewalt. Aber nimm deine kalten Hande von meiner Hand. Ich geb dir meinen Verstand dafür, ich geb dir mein Wort, ich will immer stumm sein. Aber nimm das nicht fort von mir. Darf ich das behalten, ich brauche nichts mehr. Türkçesi: Bu bende kalabilir mi lütfen? Benim eski düşlerim sende kalsın. Lütfen? Onlarla istediğini yap. Dünyaya hükmedebilirsin ama soğuk ellerini ellerimden çek. Sana buna karşılık aklımı veririm. Daima sessiz kalacağıma söz veriyorum. Ama bunu benden alma. Bu bende kalabilir mi, başka hiçbir şeye ihtiyacım yok. Sokak istatistikleri bilgisi: Geçen hafta bugün 16.15. Taksim'den kalkan sahilden Sarıyer otobüsü. Binenler: 23'ü akbilli. 5'i para ödedi. Beşiktaş'tan binenler: 4'ü akbilli. 11'i para ödedi. 1'i kartla bedava geçti. Ortaköy'den binenler 1'i akbilli. 3'ü para ödedi.

13 Nisan Çarşamba Yağlıboya resimli duvarlar
Adı:
Pera Agora Meyhanesi. Restoranın önünde sokakta fiyatları belirten bir tablo asılı. Her gün saat 10.00-02.00 arası açık. İşletmecilerden Yüksel daha önce Çiçek Pasajı'nda uzun yıllar garsonluk yapıyordu. Ekonomik fiks mönüleri var. Bunun fiyatı hafta sonu 30 YTL. Ana yemek olarak köfte, kuzu şiş, tavuk şiş, et sote veya hamsi, çinekop, istavrit var. Duvarlarda devasa figüratif yağlıboya resimler var. Fiyatlar ortalamanın altında. Yazın dışarıda oturuluyor. Gazeteci Erol Dernek Sok. No:11/A , Yeni Melek Gösteri Merkezi yanı. Tel: (0212) 244 32 13. Beyoğlu. Püf noktası bilgisi: Mobilyalarınızın ahşap kısımlarını parlatmak için illa kimya kullanmanız gerekmiyor. Bir bardak çaya 6 kaşık zeytinyağı karıştırın ve mobilyalarınızı bu karışımla silin.

14 Nisan Perşembe Yüzmek ve resim yapmak
Çok hareketli ana caddeye paralel arkada kalmış, saklanmış sessiz ara sokaklar vardır İstanbul'da. Kart Çınar Sokak da böyle. Bankalar Caddesi'ne çok yakın ama çok da sakin. Burada yer alan bir galeri, St. George Galeri. Haftaya bugün burada Sedef Hatapkapulu bir sergi açıyor. Adı: Aufzeichnungen/Çizgisel Notlar. Ressam şunları söylüyor: "Resim yapmayı yüzmeye benzetiyorum. İçimizin açık denizine doğru yüzmek gibi. Resim yapma sürecindeki yoğunlaşma sırasında ise bu artık yüzülür hale gelen kütlenin bütünümüzün ayrışmasını yaşıyoruz." Tel: (0212) 313 49 00. Karaköy. Günlük bilgisi: Cesare Pavese'nin 14 Nisan 1941'de yazdığı günlük: "Hiçbir kadın para için evlenmez. Bütün kadınlar, bir milyonerle evlenmeden önce, ona aşık olacak kadar kurnazdırlar."

15 Nisan Cuma Seni unuttuğumu unuttum
Vincento Migo'nun konseri. Flamenko çalıyor. 2000 yılı 'En iyi Flamenko Albümü' ödüllü. Beşevler MEB Şura Konser Salonu'nda. Bilet fiyatı: 50 lira. 20.30'da. Tel: (0312) 466 44 27. Ankara. Diğer müzik bilgisi: Baroque Arias. Söyleyen: Yoshikazu Mera. Bach, Haendel'den. Bach Collegium Japan orkestrası. 1971 doğumlu Meza hiç duymadığımız eşsiz bir ses rengine sahip. Grammofon Bis- CD- 919.

Semra Aktaş

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İstanbul'daki Bekarlar Cumhuriyeti
 Bir kartla Jennifer Lopez'le aynı partide eğlenebilirsiniz
 Eviniz için 10 bin çeşit ürün bir arada
 Türkiye'nin en genç orkestra şefi
 Mona Lisa nihayet taşındı
 Chaplin'in çıplak varisi
 İki Türk kızına diplomasi ödülü
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Boğaziçi'nde etkinlik zamanı
 Nazilerle başlayan film gibi yaşam
 Karbonhidrat yiyerek de formda kalabilirsiniz
 Onlar plaza yetimleri
 Fuarın yıldızı kangallar
 Dansın yeni mabedi
 Bu salonda evlenecekler
 Alman popçu geri döndü
 Tablolarda kaybolmak serbest
 Koleksiyonları için özel müze açtılar
 Van kedileri sıcak bir yuvaya kavuşacak
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Niye bu kadar utandık ses bile...
FİLİZ AKIN
Manolyam
Bizim Açelya adında 27 yaşında bir kızımız var.
SUNAY AKIN
Çocuk Bakanlığı
Ellerini arkasında bağlayarak ağır ağır...
Ultra lüks harman viskiler
Dünyanın her yerindeki milyarderler ve politikacıların tercihi süper lüks...
Clinton da burada puding yedi
1960'larda Clinton'dan Fischer'a pek çok ismin buluştuğu Pudding Shop, lezzetli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.