kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KIYAMETİN BÜYÜK YILDIZI.....   Nostradamusa göre barış ve bolluk döneminin sona ereceğini bildiren ilk işaret gökten yanarak inen bir taşla birlikte gelecek. Gökteki ateş, Kıyametin çok eskiden bildirilmiş büyük yıldızını temsil ediyor gibi...
'Gökten taşlar inecek başına'
Hister 'tesadüfü'
Yarın

'Gökten taşlar inecek başına'

Nostradamus dünyaya çarpacak dev göktaşları ve kuyruklu yıldızlar hakkında sayısız kehanette bulundu Yorumculara göre kâhin muhtemelen 2126 yılında görülecek olan Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından bahsediyor.

Günümüzden yüzyıllar önce yaşamış olmasına rağmen Nostradamus, kendisine bütünüyle yabancı bu dünyayı nasıl kavrasın, nasıl tanımlasın ve onlara uygun adları nereden bulsun? Bu soruların sahibi şifre çözücü Peter McHoll, bütün bu engelleri kavramaya yönelik karmaşık bir ruh haline rağmen ünlü kahinin bu işi inanılamayacak bir başarıyla kazandığını söylüyor. Aynı zamanda McHoll'e göre bu başarı oldukça şaşırtıcı. Ve kehanetler, daha yakından ve derinlemesine incelendikçe, hayret verici, hatta ürkütücü olmakta... McHoll'un dediği gibi Nostradamus, açıklayamayacağı birçok şey gördü. Uzmanlara göre bunların başında gelen kuyruklu yıldızlar, kahin tarafından çok değişik şekillerde ifade edildi. Bir diğer şifreci Peter Lemesurier de Nostradamus'un Yüzyıllar'ının beşinci cildinde yer alan 32'nci dörtlüğü örnek gösteriyor:

İŞARET GÖKTEN GELECEK
Güneşin, ayın ve yıldızların altında her şey yolunda iken, Büyük bolluğun ardından yaklaşıyor felaket. Ne kadar talihli olduğunu söylerken Yuhanna'nın yedinci taşı gibi gökten inecek başına. Lemesurier'in yorumu şöyle: Nostradamus'a göre barış ve bolluk döneminin sona ereceğini bildiren ilk işaret gökten yanarak inen bir taşla gelecektir. Şifre çözücüye göre burada 2126 yılında görülecek olan Swift-Tuttle kuyruklu yıldızıyla karşı karşıya olabiliriz. Eğer o değilse bile başka bir gök cismi dünyaya çarpacak ve özellikle daha müreffeh ve zengin olan ülkelerine felaket getirecek. Lemesurier, Nostradamus'un gökle ilgili kehanetlerini başka örneklerle de yorumluyor. İkinci cilt 46'ncı dörtlükte kahin gökyüzüyle ile ilgili kehanetinde ilginç tanımlarda bulunuyor. Büyük Oynatıcı tekerleği yeniden hareket ettiriyor; Bir dönüşNostradamus gördüğü şeyleritanımlamakta da çok başarılıydı.tamamlandı, daha büyüğü başlıyor. Kıtlık, savaş, veba ve kanlı, sütlü yağmur. Göklerden ardında alevler bırakarak geçecek ateş. Lemesurier'e göre son iki dizeyi okurken özellikle dikkat edilmesi gerekir. "Kanlı, sütlü yağmur" garip bir şeyse de, Nostradamus bu imajı dörtlüklerinde sık sık kullanır. Şifre çözücü bu kelimelerle, Nostradamus'un bu dörtlükte "Sonsuz yağmur" için şifre vermiş olabileceğini de iddia ediyor. Bu da diğer kehanetlerde sözü geçen "uzun yağmurlar"a bir gönderme olabilir. Ancak burada gökteki ateş, Kıyamet'in çok eskiden bildirilmiş büyük yıldızını temsil ediyor gibi... Halley Kuyruklu Yıldızı (eğer ondan bahsediliyorsa) 2822 yılında döneceğinden, bu dörtlüğe bir tarih verilmesinde yardımcı olabilir. Lemesurier, dünyaya çarpan dev göktaşları ve kuyruklu yıldızlar hakkında birçok kehaneti olan Nostradamus'un yeniden canlanacak ölülerle de ilgili dörtlüğünden bahsediyor. Kahin onuncu cildin 74'üncü dörtlüğünde şöyle diyor:

ÖLÜLERİN DİRİLMESİ
Büyük yedi rakamı sonunda dönünce, Töresel Oyunların zamanında Dünya göğe doğru dönüşünü durdurmadan Çoktan ölmüş olanlar topraktan çıkacak Ünlü şifre çözücü, Nostradamus'un burada kutsal kitap benzetmesine başvurarak ölülerin dirilmesinden söz ettiğini düşünüyor. Lemesurier'e göre dörtlükte ilginç olan, buna kendi iki kehanet unsurunu da eklemiş olması. Olayı kronolojik olarak özgün Fransızcası'nda "Kurban Oyunlar" diye herhalde Olimpiyatlar'ın gelecekteki bir biçimine bağlamış. Dünya düzeninin bu sona erişi yedinci bin yıl sonunda (Kahinin Tevrat kronolojisine göre 2827/28 yılında) yer alacak. Nostradamus "gördüğü" şeyleritanımlamakta da çok başarılıydı.

Hazırlayanlar: Neşe Mesutoğlu - Sertaç Akdoğan


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Mevsimlik kapkaççılar
 Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr
 'Üniversite sınavı müfredata uymalı'
 Nazmiye Hanım farkı: Demirel 100 kilonun altında
 Rum itirafı: Türkler'i katletme eğitimi aldık
 AB: Türkiye üzerine düşeni yapar
 Hamsi 5 yılın rekorunu kırdı
 'Görmezlerin şövalyesi'
ERDAL ŞAFAK
"Casus belli" var mı, yok mu?
Buyurun... Onca...
ALİ KIRCA
Eyvah Papa!
Dün toprağa verilen Papa II....
ERGUN BABAHAN
Basın Konseyi'ne veda
Merkez Grubu olarak, tüm basını...
MEHMET ALTAN
"Koşun, bayrak yakıyorlar"
Yetmiş milyonluk Türkiye'yi...
Tarihin en büyük töreni
Katolikler’in ruhani lideri Papa 2’nci Jean Paul’ün cenazesi için...
Ölümsüzlük 20 yıl uzakta
Amerikalı bilim adamı Ray Kurzweil, insanoğlunun 20 yıl içinde...
4-1 kere maşallah
4-1 kere maşallah
Gol sorunu yaşayan Beşiktaş, A.Gücü'ne patladı. Carew (2), A.Dursun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu