kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahlıksızlık!
Erzik kimdir?

Ahlıksızlık!

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik: "Teşvik ve şike, hukuka aykırıdır. Ahlaka uygun değildir. Ahlaksızlığın da zaman aşımı olmaz".

Futbol Federasyonu eski Başkanı, UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik, SABAH'a Türk futbolu ve UEFA Başkanlığı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı:

* Türkiye'de teşvik primi gerçeği var. Zaten Kulüpler Birliği Başkanı bile "Teşvik primi verilebilir" diyor. Ama bu tip beyanları verenlerin hukuki soruşturmadan geçmesi gerekir. Teşvik ve şike, ahlaka uygun değil. Futbolu yönetenlerin teşvik ve şikenin hukuka aykırı olduğunu söylemesi gerekir.

* Teşvik ve şikeyi çözmek için federasyon ön plana çıkmalı. Federasyon; güçlü, güvenilir ve şeffaf olduğunu göstermeli. Cafer Aydın, teşvikle ilgili sözlerinin arkasındaysa ben de onun arkasındayım. "Cafer, eski bir olayı neden şimdi anlatıyor?" diyorlar. Ahlaksızlığın zaman aşımı olmaz. Sıkıntıların üstünü örtersiniz, bir gün altında kalırsınız.

* Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, önemli suçlamalarla karşılaştı. Doğruluğu tartışılır. Ama federasyon onun arkasında durmalıydı. Yanal gerçekleri anlatmalıydı. Bence iletişim hatası yaptı.

Havuzun babasıyım
*
Televizyonda hakem yorumculuğuna kesinlikle karşı değilim. Deneyimli kişiler gençlere tecrübelerini aktarsınlar. Yeter ki ön yargılı olmasınlar. Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu'nun genç hakemlere ışık olduklarını düşünüyorum. Çok seslilikten hiçkimse korkmasın.

* Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı çalışkandır. Tarafsızdır. Zaman zaman beni arar. Farklı konularda fikirlerimi sorar. Ama tabii ki uygulamada kendi kararlarını kullanır. Bıçakcı, federasyonun merkezini Ankara'dan İstanbul'a taşımakla bana göre devrim yapmıştır. Federasyon; önce düşünen ve önce yapan olmalıdır.

* 1996'da her kulüp, kendiŞenes Erzik, Haber Müdürümüz Zafer Er-teme çok ilginç açıklamalarda bulundu...maçlarını farklı televizyonlardan yayınlatmak istiyordu. Aynı yıl, 4 yıllık bir süre için görev aldık. "Havuz sistemi yoksa ben de yokum" dedim. Böylece havuz sistemini kurduk. Ve o günlerde temelini attığımız havuz sistemi, bugün kulüplerimizin tesisleşme hamlesinin yapı taşı olmuştur. Sonrasında ise ya federasyon başkanı olarak kalacaktım ya da FIFA ve UEFA'daki görevlerime devam edecektim. Kendim ve Türk futboluna yararlarım için daha aktif olmayı tercih ettim. Yani ikinci şıkkı seçtim.

Ulusoy beni incitti
*
Haluk Ulusoy dönemi bana göre başarılıydı. Felsefeleri farklıydı; eksikleri ise reforma gitmemeleri oldu. Oysa zaman zaman ona yol gösterdim. Birikimlerimi aktarmak istedim. Haluk Ulusoy'un benden yararlanmak istememesi, beni çok incitti ve yaraladı.

* Fenerbahçe'ye "şampiyon oldu" demek için henüz erken. Fenerbahçe rehavete itiliyor. Köprünün altından daha çok sular akacaktır. Ama zirvedeki rekabetten Türk futbolu kazançlı çıkacaktır.

* UEFA Başkanı Lennart Johansson işini bilen, ciddi bir yönetici. Ama 2007'deki seçimden yeni bir başkan çıkacağına inanıyorum. Güçlü adaylar arasında benim de adım geçiyor. Fakat gerçekçi olmak lazım. Seçilmek için gerekli olan kişisel kriterlerin sınavını en önde geçerim. 16 yıllık UEFA Yönetim Kurulu üyeliğim var. Ancak başkanlık seçiminde; politik ve siyasi girişimler de önemli. UEFA'nın yapısı da değişti. 52 ülke federasyonundan 25'i AB üyesi. Oysa biz daha yeni adayız. Hayırlısı olsun. Önümüzde daha iki yıl var.

ZAFER ERTEM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ferrari Pit'te
 Suskun golcüler
 Zirvedekilere Gözdağı
 Sistem Krizi
 İlk hedef Youla
 Çirkefleştiler!
 Sağol Ruslana! Final-Four İstanbul'da
 Chelsea gol yağdırdı
 Milan işi bitirdi
 Newcastle United Lizbon'u ağırlıyor
 Denizli, İran'ı sokağa döktü
 CSKA'ya çıkış yok
 Filenin Aslanları
 Haber hattı
 Haber hattı
 Maksat spor olsun
EBRU KILIÇOĞLU
Kayseri'den kalanlar
Kayseri'nin direneceği, kapalı...
ALTAN TANRIKULU
Gelecek Daumlar'ın
Başlık biraz iddialı...
HASAN SAYDAM
Kaderim'in Koşusu
Bugün İstanbul Veliefendi Hipodromunda...
Sezer'in jesti unutulmaz
Sezer'in jesti unutulmaz
Yalnızlığa terk edilen Suriye, Cumhurbaşkanı Sezer'in gezisini...
Trabzon'da linç girişimi
Trabzon'da linç girişimi
Tırmandırılan gerilim sadece bildiri dağıtan sol görüşlü 5 gencin...
Komşu komşunun külüne muhtaç
Komşu komşunun külüne muhtaç
Önceki gün Atina'da başlayan moda şovu, tüm hızıyla devam ediyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu