kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yıldırım Demiröreni Spor Müdürümüz İskender Baydar karşıladı.
Amerikan Kartalı
Saygısızlık Bıçakcı'ya
Bizi Yunanistan gördü
Emre'nin yerine Figo'yu alırım

Amerikan Kartalı


Hayalim, ABD'deki başkanlık sistemini Beşiktaş'a getirmek. Önce başkan seçilsin, sonra onun belirlediği yönetim oylansın Gelecek yıl futbol için ayrılan bütçe 30 milyon dolar. Satacağımız futbolculardan gelecek paralar buna dahil değil Hocamız bize alternatifli liste verecek, biz de bütçemize uyanı alacağız. Takımdan gönderilecek oyuncular da aynı şekilde belirlenecek.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, ikinci başkan Murat Aksu, genel sekreter Kenan Öner, yöneticiler Bülent Deriş ve Süleyman Eren'le birlikte dün SABAH'ı ziyaret etti. Demirören, siyah-beyazlı kulübün şimdiki durumunu, gelecekle ilgili projelerini, hedeflerini, transfer çalışmalarını, kısacası Beşiktaşlılar'ın merak ettiği her şeyi dobra dobra anlattı. İşte Yıldırım Demirören'in açıklamaları:

Önceliğimiz Beşiktaş
Benim bir idealim var. O da ABD Başkanlık seçimi sistemini Beşiktaş'ta uygulamak. Biz şimdiki sistemle hem başkanı hem yönetim kurulunu seçiyoruz. Bazı çok değerli isimler, başka yönetimSABAH Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Demirörene gazeteyi gezdirdi.listelerinde kalıyor ve seçim kaybedilince kayboluyor. Benim fikrim şu: Önce Başkan ve Başkan yardımcısı seçilsin. Ertesi gün yeni başkan ve yardımcısı yönetim kurulunu belirlesin. Sonra o liste oylansın. Böylece listeye adam sokma kulisleri son bulur. Başkan isimlere göre değil, vizyona ve projelere göre seçilsin. Bu sistem Beşiktaş'a gelmeli. Spekülasyonlara son vermek için şunu söylüyorum: Sistem gelsin de benim dönemimden sonra gelsin. Hepimizin önceliği Beşiktaş'tır.

Transfere 20 milyon dolar
Beşiktaş'ın gelecek yıl futbol için ayırdığı bütçeYıldırım Demirören, Murat Aksu; Ergun Babahan ve İskender Baydara Beşiktaşın şimdiki durumunu, geleceğini, hedeflerini anlattı.30 milyon dolardır. Satacağımız futbolcuların gelirleri artıdır. Bu bütçenin 20 milyon dolar kadarı transfere ayrılacak. Transferin iki ayağı var. Hoca bize alternatifli bir liste verecek. Biz de içinden bize en uygun olan ismi seçeceğiz. Gönderilecek futbolcular konusunda da hocanın raporu önemli. Bazen içimiz kan ağlayarak da olsa bazı oyuncularımızla yollarımızı ayırmalıyız. Kulübümüz, ekonomik yapısıyla, idari yapısıyla yeniden yapılanmanın içinde. Bir binayı baştan inşaa etmek kolaydır ama sonra tadilat yapmak zordur. Biz halen bunun zorluklarını yaşıyoruz.Ciner Grubu Hukuk Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Aksu ile sohbet etti.Fulya projesi Beşiktaş'ın geleceğidir. Fulya çok çeşitli şekillerde değerlendirilebilir. İleride Akmerkez gibi halka açılacak bir merkez haline bile gelebilir. Beşiktaş şimdi bütün amatör şubelerde şampiyonluğa oynuyor. Hentbolda şampiyon olduk. Ama bizim amatör şubelere harcadığımız para yılda 9 milyon dolar. Üstelik getirisi olmayan dallar. Devletin vergi kolaylığı sağlaması lazım. Bu şubelere mutlaka sponsorluk girdisi sağlayacağız.

Çalımbay'la sonuna kadar
Gelir arttıracağımız bir kalem de pazarlama ve ürün satışı. Şu anda 3 store'umuz var. Ama 1-2 yıl içindeDemirören ve Aksu, SABAH Yazarı Mehmet Barlas ile de biraraya geldi.en az 50 store hedefliyoruz. Şu anda var olan 500 adet ürün gamımızı binlere, 2 binlere çıkarmamız lazım. Ondan sonra her Beşiktaşlı'dan takımı için yılda 10 dolar harcamasını isteyeceğiz. Rıza Çalımbay'ı takımın başına getirerek önemli bir karar verdik. Türk antrenörüne güvenimizi ortaya koyduk. Sonuna kadar da arkasındayız. Daha önce de söylediğim gibi Rıza, Beşiktaş'ın Alex Ferguson'u olacak. Ayrıca Del Bosque ile sorunları çözeceğiz. 2 hafta içinde kendisine gideceğim. Bu anlaşmazlığı UEFA'ya bırakmadan kendi aramızda çözmeye çalışacağız.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Borç bitecek
 Nobre'yle devam
 Gökdeniz alarmı
 Ribery'den ezeli taş
 Bu sefer şölen
 PSV Eindhoven istediğini aldı: 1-1
 Chelsea'nin patronu yok
 Gücü yetmedi
 Efes Pilsen'in rakibi İbo'lu Panathinaikos
 Federasyondan Nurcan'a veto
 1907: Fener'i örnek alsınlar
 Gürsoy: Militan Fenerbahçeliler
 Politik konuşma Sayın Başkan
 Antrenör mü temizlikçi mi
 Serbestçiler hazır kıta
 Haber Hattı
 Haber Hattı
 Maksat spor olsun
REHA MUHTAR
Başkanlar disipline
Önceki gün, Futbol Federasyonu...
HAYRİ ÜLGEN
Başkanlık sistemi
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in...
AHMET ÇAKAR
Havanda su dövüyoruz!
Ortada fol yok yumurta yok,...
HASAN SAYDAM
Sevilen Program
Çok dikkat etmişimdir bugünkü gibi az...
Dört tekerlekli karargâh
Dört tekerlekli karargâh
İstanbul'da Emniyet'in yaptığı "Silindir" operasyonu, deri...
Marduk, ikinci Nuh Tufanı'nı yaşatacak
Marduk, ikinci Nuh Tufanı'nı yaşatacak
'12. Gezegen Marduk' kitabıyla tanınan Zecharia Sitchin, Marduk'un...
Komşu komşunun külüne muhtaç
Komşu komşunun külüne muhtaç
Önceki gün Atina'da başlayan moda şovu, tüm hızıyla devam ediyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu