|
|
Lezzet Güneşi
Vişneli piliç Piliçleri karabiber, vişne, vişnenin suyu ve soğanlarla birlikte bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine şarapları gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Kabın üzerini streçle örtüp, buzdolabında 48 saat dinlendirin. Geniş bir tavada tereyağı ve fındık yağını ısıtın. Marinattan çıkarttığınız piliçlerin her iki yüzünü yaklaşık 4'er dakika kızartın. Kızarttığınız piliçleri tekrar fırın kabındaki marinata koyup, tavada kalan yağı da saklayın. Fırın kabının üzerini folyo ile örtüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pilici fırın kabından çıkarıp sıcak tutun. Bu arada unu tavadaki yağa ekleyin, karıştırarak yaklaşık 4 dakika soteleyin ve marinatı da katıp, kaynama noktasına getirdikten sonra yaklaşık 10 dakika daha, sos hafif kalınlaşana kadar pişirin. Vişneli sosu pilicin üzerine döküp, arzuya göre haşlanmış taze patates ve fasulye ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet piliç göğüs * 1 tatlı kaşığı tane karabiber (kırıklanmış) * 600 gram vişne (çekirdeksiz, konserve veya şoklu) * 6 adet küçük boy soğan (dilimlenmiş) * 4 çorba kaşığı tatlı kırmızı şarap * 1 su bardağı sek kırmızı şarap * 2 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı fındık yağı * 1 çorba kaşığı un
|