kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Taksim'e polis yürüyüşü

Polis haftası nedeniyle dün polisler Mecidiyeköy'den Taksim'e yürüdü. Bir kilometrelik bayrak taşıyan polislerin 1.5 saat süren yürüyüşü trafiği de etkiledi.

Bin metre bayrakla yürüdüler

Mecidiyeköy'le Taksim arasında gerçekleştirilen 'Polis- Halk El Ele Yürüyüşü'ne, 8 bin vatandaş ve 3 bin polis katıldı. Yürüyüşte bir kilometrelik Türk bayrağı açıldı.

Polis Teşkilatı'nın 160'ıncı kuruluş yıldömünü ve bir hafta sürecek Polis Haftası'nın başlaması nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından dün 'Polis-Halk El Ele Yürüyüşü' düzenlendi. Sabah saat 11.30'da Mecidiyeköy'deki otobüs duraklarından başlayan yürüyüşe, İstanbul'da görevli üç bin polis katıldı. Ellerinde güller ve karanfiller taşıyan polislere yaklaşık sekiz bin vatandaş da destek verdi. İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın eşi ve kızlarıyla hazır bulunduğu yürüyüşe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Ömer Balıbey'in yanısıra çok sayıda ünlü isim de katıldı.

HELVA DAĞITILDI
Bursa'da yaptırılan ve bin bayrağın birbirine eklenmesiyle oluşturulan bir kilometrelik bayrak, 2 bin 500 polis memuru ve polis okulu öğrencileri tarafından açıldı. Bayrağın açılmasının ardından yürüyüş başladı. 150 motosikletliYunus ve Şahin ekibleri ile 70 motosiklet tutkununun eskortluk yaptığı yürüyüş sırasında, vatandaşlara 40 bin karanfil, polis teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan 25 bin adet kaşkol ve kep dağıtıldı. Ayrıca paket halinde 7 bin adet tahin helvası da vatandaşlara verildi.

ARAÇ TRAFİĞİ KİLİTLENDİ
Ünlü sanatçılar Işın Karaca ile Özcan Deniz'in seslendirdiği 'Görev Başındayız Biz' adlı şarkı eşliğinde ilerlerleyen kortejin geçiş yapacağı Halaskargazi, Cumhuriyet Caddeleri ve Taksim Meydanı'na çıkan sokaklar, sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Bu nedenle söz konusu semtlerde yoğun araç trafiği meydana geldi. Özel Harekat Timleri'nin geniş güvenlik önlemi aldığı ve iki polis helikopterinin de havadan takip ettiği kortej Şişli Cami önüne geldiğinde, bir grup lise öğrencisi ellerindeki bayrakları sallayarak, "Bayrağa kalkan ellerBURSADA YAPILAN BAYRAK TAKSİM GİRİŞİNDE TOPLANDI....   Bin adet bayrağın birleştirilmesiyle oluşturulan bir kilometre uzunluğundaki bayrak, yürüyüş boyunca polis ve polis koleji öğrencileri tarafından taşındı. Devasa bayrak, Taksim Meydanı girişinde toplandı. Polis, katılımcılar ve vatandaş ayrı gruplar halinde Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu.kırılsın" şeklinde slogan attı.

BAYRAK TAKSİM'DE TOPLANDI
Yaklaşık 1.5 saat süren yürüyüşün ardından normal zamanda gösteri ve yürüyüş yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na gelindiğinde, polis memurlarının taşıdığı bir kilometrelik bayrak toplandı. Ardından da polisler ve vatandaşlar ayrı ayrı gruplar halinde Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na geldiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu teşkilat canıyla kanıyla İstanbul halkının huzuru için var. İstanbul halkının 24 saat hizmetindeyiz. Bayrakla vatandaş bütünleşti. Gerekli yerlere gerekli mesajı verdik. Ayrıca birbirine ekli olan bir kilometrelik bayrak küçük bayraklara ayrılarak, hafta boyunca halkımıza dağıtılacak" dedi. İstanbul Valisi Güler ise, "Halkımızla birlikteliğimiz devam ediyor" diye konuştu.

Ercan SARIKAYA-Serdar CANIPEK MERKEZ / İSTANBUL


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çocuklara yatırım yapıyorum
 Orhan Pamuk sendromu
 Endonezya depremi sonun başlangıcı mı?
 Lions 'arka bahçe' mi?
ERDAL ŞAFAK
Mahşerin 3 atlısı
Aynı zaman diliminde...
ÖMER LÜTFİ METE
İrtica-savar bölücülük türü
Bu ülkede ikide bir...
UMUR TALU
Derinlerden bir ses
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman...
ERGUN BABAHAN
Gazetecilik ve iş takipçiliği
Gazeteciliği iş...
MEHMET ALTAN
Kim bu akaryakıt kaçakçıları?
Türkiye'nin "resmi...
YAVUZ BAYDAR
Eksiklik ve abartma
Ne az olacak, ne fazla. Haberleri...
Liderlik İtalyanlar'a
Papa II'nci Jean Paul'ün halefinin kim olacağı tartışmaları...
Kardinaller Sistine Şapeli'ne kapanacak
1 milyar Katoliğin liderini belirleyecek kardinaller, bu hafta...
100'üne gözüne bulaştırdı!
100'üne gözüne bulaştırdı!
Galatasaray, 100. yıl formasını sırtına geçirdiği ilk maçta, ligin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu