kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
‘Ölüm Mangaları’nın katlettiği düşünülen 30 kişi arasında kadın ve çocuklar da vardı. Cenaze törenlerinde hüzün ve gözyaşı hâkimdi.
Ölüm mangası döndü

1990'ların başına kadar "suçu kökten temizlemek için" cinayetler işleyen ölüm mangaları Rio de Janeiro'da yine hortladı. İki mahallede 30 kişi katledildi.

'Ölüm Mangası'ndan kanlı infaz: 30 Kişi Öldü

Brezilya'da 80'lerin sonunda adını duyuran 'Ölüm Mangaları' geçen perşembe günü aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 masum insanı katletti.

Brezilya'da 90'ların başında sokak çocuklarını öldürerek adını duyuran ve çoğu polislerden oluşan 'Ölüm Mangaları' yeniden hortladı!.. Latin Amerika'daki para-militer timleri andıran ölüm mangaları, perşembe akşamı Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde, bir saat içinde 30 kişinin canını aldı. 'Ölüm mangaları' tarafından işlendiğine kesin gözüyle bakılan cinayetlerde hayatını kaybedenler arasında kadınlar ve çocuklar da var. Yetkililer, ölüm mangalarının, perşembe sabahı sekiz polis memurunun tutuklanmasının inkitamını almak için cinayetleri işlemiş olabileceğini kaydettiler.

SOKAK ORTASINDA CAN PAZARI
Önce 1990'lı yıllarda ölüm mangaları tarafından işlenen cinayetlerin soruşturulması sırasında tutuklanan polislerin öldürdükleri bir kişinin kesilmiş kafasını polis karakolunun arka duvarından geçirirken çekilen görüntülerine ulaşıldı. Ardından da perşembe sabahı, bu olayla ilgili olarak sekiz polis tutuklandı. İşte bu tutuklamanın ardından Rio deJaneiro sokakları kan gölüne döndü. Görgü tanıkları, Volkswagen marka arabayla gelen kişilerin rastgele sokakta ateş ettiğini söyledi. Saldırganlar ilkin bir barın çevresindeki kalabalığa ateş açtı. Ardından iki ayrı saldırı daha gerçekleştirdiler. Bir çok kurban kaçacak zaman bile bulamadı. Ölenler arasında bardan çıkanlar, sokakta oynayan bir çocuk ve işten dönen bir ahçı da bulunuyordu. Yetkililer olayın profesyoneller tarafından işlendiğine kesin gözüyle bakıyorlar. Eyelet Soruşturma Komisyonu'nun başında bulunan Alvaro Lins, saldırıların polisin kullandığı silahla işlendiğini söyledi. Rio Halk Güvenliği Sekreteri Marcelo Itagiba yaptığı açıklamada, ölüm mangalarının bu işle bağlantısı olabileceğini söyledi.

HEDEFLERİ SOKAK ÇOCUKLARIYDI
'Ölüm Mangaları' Brezilya'da askeri rejimin devrilmesinin ardından askeri polis ve polis içinde ortaya çıkan gruplanmalara verilen isim. Ölüm mangaları ismi özellikle sokaklarda309 YIL YEDİLER... Candelaria Katedrali önünde sekiz çocuğu öldüren üçü polis dört kişi, Ölüm Mangaları’nın yargı önüne çıktığı bu ilk olayda 309 hapis cezasına çarptırıldı.yaşayan evsiz çocukların öldürülmesiyle anıldı. Ekonomik sistemi çökmüş olan ülkede, uyuşturucu ticaretinden, gaspa, soygundan fuhuşa kadar farklı 'işlerde' çalışmaya başlayan çocukları acımadan vuran ölüm mangalarının hapis cezasına çarptırıldığı ilk büyük dava, 'Candelaria Katliamı' olarak tarihe geçti. 1993 yılında arabalarını taşlayan sokak çocuklarına kızan üçü polis dört kişi, Candelaria Katedrali önündeki sekiz çocuğu öldürdü. Olaya şahit olan şarkıcı Ivanir dos Santos'un da çalışmalarıyla yargı önüne çıkarılan katiller 1996'da 309 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Polis yetkilileri, daha sonra yaptıkları açıklamada 1994'te 523, 1995 senesinde de 596 çocuğun öldürüldüğünü söyledi. Çoğu gizli mezarlıklara gömülen çocukların gerçek sayısıysa hâla bilinmiyor. Brezilya, artan toplumsal baskı yüzünden anayasasına sokak çocukları hakkında bir madde yerleştirmek zorunda kaldı.

DIŞ HABERLER


1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 1 milyar insan yasta Papa Öldü
 'Eşimin katillerini affetmem'
 "Oh be yırttık" bakışı
 Akayev: Sezer ile iyi ilişkilerim var
 Sarhoşa içki satana 150 $ para cezası
 Güney Kıbrıs için Tayvan modeli
 Annan'ın koltuğuna eski komünist talip
 Lübnan'da Hıristiyan semtine saldırı
 AB kitabı Fransa'da yok satıyor
 Yardıma giden helikopter çakıldı: 9 ölü
SOLİ ÖZEL
İkinci şans
AKP, 2002 seçimlerini kazanarak iktidara...
Uzatmalı lider
Uzatmalı lider
Ligde 21 haftadır zirvede olan Fenerbahçe, Gaziantepspor'u +46'da...
Alex'e kanca
Alex'e kanca
İspanyol basını, Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı istediğini ve...
Mumcu oy birliğiyle ANAP Genel Başkanı
Mumcu oy birliğiyle ANAP Genel Başkanı
AKP'den istifa ederek ANAP'a geçen Erkan Mumcu, dün yapılan 4.
'Bu paraya olmaz'
İngiltere'deki gizli belgelerde Enver Paşa'nın rüşvetle suçlanmasına...
Halkın asıl derdi geçim
Ermenistan'da halk Türkiye ile kapının açılılıp ekonominin rayına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu