kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mumcu'dan Erdoğan'a sert eleştiri
Erkan Mumcu 852 oyla ANAP'ın genel başkanı
Fırat: 'Mumcu'nun edep seviyesi oldukça düşük'

Mumcu'dan Erdoğan'a sert eleştiri

Erkan Mumcu 852 oyla ANAP'ın yeni genel başkanı seçildi. ANAP 4. Olağan Büyük Kongresi çalışmalarına başladı. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kongrenin tek genel başkan adayı Isparta milletvekili Erkan Mumcu, salona ''Türkiye'nin çağdaş yüzü'' anonsuyla girdi.

ANAP Genel Başkan Adayı ve Isparta milletvekili Erkan Mumcu, geçmişte CHP'den AK Parti'ye milletvekili geçişlerinin yaşandığını hatırlatarak, ''O zaman Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Subayevleri'nin muhtarı mıydı başbakan mıydı? ANAP'a gelenler, sana gelenler gibi mamaya gelmiyor'' dedi.

Mumcu, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Kongreye gelirken ne söyleyeceğini bilemediğini ifade eden Mumcu, ''Yüreğimi çıkarsam elinize versem, ruhumu çıkarıp fotoğraf gibi önünüze koysam, o zaman ne söylemek istediğimi anlatabilirim'' dedi.

Kalpten kalbe bir yol bulunduğunu kaydeden Mumcu, bugün sadece ANAP'ı değil, Türkiye'yi, kendilerini konuştuklarını söyledi. ''Biz kimiz'' diye soran Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz, Türküz, Kürdüz, Çerkeziz, Abazayız, Sünniyiz, Aleviyiz, biz insanın anavatanıyız. Sevgi için geldik. Sevginin, sevenlerin varlığını, yüreğini, her şeyini vatana feda etmeye hazır olanların anavatanıyız. Biz, Yunus, Hacı Bektaş, Mevlana, Hacı Bayram, Fatih Sultan Mehmet, Ulubatlı Hasan, Mustafa Kemal'iz... Biz Türkiyeyiz. Hazreti Ali'nin aslan yüreği, zülfikardan keskin kılıcı, Hazreti Ömer'in adaletiyiz. Biz gökte bayrağız. Vatan evlatlarının, köylünün, rençberin, mahzun çocukların anavatanıyız. Biz ezan sesi ile
yürekleri, Yemen Türküsü ile gözleri dolan, dedelerimizin ninelerimizin anavatanıyız. 'Dörtnala gelip uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan' bu memleketin bozkırları, yaylalarıyız. Kulağı tarihte, ayağı bugünde, gözü gelecekte, yüreği memlekette olan gençlerin anavatanıyız. Bizim ülkümüz ülkemizdir. Yüreğinin üstüne ülke sevdasından başka muska takmayan sevdalılarıyız anavatanın...''

''TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR''

Mumcu, bugün Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, Turgut Özal'ın ülkeye kazandırdığı birçok şeyin yitirildiğini savundu. Salondakilere ''Bugün Türkiye'de analar çocukları için hayal kuruyor mu? Türkiye'de gençler kendi gelecekleri için hayal kuruyor mu? Türkiye geleceği için hayal kurabiliyor mu?'' sorularını yönelten Mumcu, bütün bu sorularına ''hayır'' cevabını verdi.

Erkan Mumcu, bugün çıktıkları yolda Türkiye'yi yeni siyasetle tanıştıracaklarını, bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, ülkede açık yürekli siyasetin yer alacağını söyledi.

''KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE AİTTİR''

Erkan Mumcu, AK Parti'den istifasının ardından polemiğe girmeyeceğine dair söz verdiğini ancak muhataplarının ''belden aşağı vurmaya'' devam ettiğini söyledi. Erkan Mumcu, ''Dün, haberlere göre milletvekillerimize göndermelerde bulunuyor. 'Rozetleri kaça verdiler, transfer yapıldı' deniliyor. Kötü söz sahibine aittir'' dedi. Erdoğan'a ''Cesaretin varsa cevap ver Sayın Başbakan'' diye seslenen Mumcu, cesaretin güç ve kuvvet işi değil, yürek ve haklılık işi olduğunu söyledi. ''Haksızların korkak olduğunu'' ifade eden Mumcu, ''Haksızsınız Sayın Başbakan, haksızsınız ve korkuyorsunuz'' dedi.

Erkan Mumcu, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi yönetemeyeceğini ileri sürerek, ''Çünkü bu ülkeyi yönetmek için bilgi,birikim ve beceriye sahip değil'' dedi.

Mumcu, ANAP'a 3 milletvekili geçince apar topar yasa değiştirildiğini dile getirerek, Başbakan Erdoğan'a, ''Niye korktun? Bizim 10 milletvekili ile iktidarı düşürecek gücümüz mü var? Yok öyle yağma. Önce millet bu iktidarın gerçek yüzünü görecek. Kendi hatasını biliyor, ben de biliyorum. Ama korkma, seni mahcup etmeyeceğim. Elindeki istikrar kasesine seçime kadar bir şey olmasın. Biz onu alıp milletin yaralarına süreceğiz'' diye seslendi.

Erkan Mumcu, ''sadece Türkiye'yi yönetmeye talip olanların bu ülkeyi yönetemeyeceğini'' belirterek, ''Ancak dünyayı yönetmeye talip olursanız, Türkiye'yi yönetebilirsiniz. Türkiye'yi yönetmek için Meclis çoğunluğuna sahip olmanız yetmez. Çağı kavramanız, dünya vizyonuna sahip olmanız gerekir'' dedi.

''DÜĞMEYE BASILDIYSA SEN NE YAPIYORSUN?''

ANAP Genel Başkan Adayı Mumcu, bir ülkenin başbakanının, ''Düğmeye bastılar'' diyemeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Düğmeye basıldıysa kardeşim, sen ne yapıyorsun? Sen bu ülkenin başına öyle (kas kas kasılmak, gözünüzü toprak doyursun demek) için gelmedin. Türkiye'ye hizmet etmek için geldin. Bana öyle geliyor ki Başbakan düğmenin üstüne oturdu, farkında değil.

Seçime kadar başbakansın, başına bir şey gelmesin. Aslında ayıp olacak ama... Derler ki (bir şeyleri ile köy deviriyor, dağ deviriyor farkında değil.) Geçen gün diyor ki, (Biz Kıbrıs'ta sadece garantör devletiz) böyle söyleyebilen Başbakan olur mu? Türkiye Kıbrıs için başka bir şeydir, fazla bir şeydir. Bunu bilmeden Başbakan olamazsın.''

''AMPUL SİYASET''

Erkan Mumcu, ''ampul siyaset'' yapılırsa, enerji başka bir yerden alınırsa, ışığı birileri düğmeye basıp yakarsa, birilerinin de ışığı söndüreceğini kaydetti. ''Ben siyasi hayatımda düğme müğme görmedim'' diyen Mumcu, ''Bana göre düğmeye basan milletin ta kendisidir. Siyaset (ampul siyaset) olursa, elbette birileri yakar, birileri söndürür'' görüşünü dile getirdi.

ANAP'ın ''güneş olacağını'' kaydeden Mumcu, şöyle devam etti: ''Biz güneş olalım, niye güneş olalım? Kimse düğmeye basmasın, enerji kendisinden olsun, kışı bitirsin, baharı getirsin. Bizim yeni siyasetimiz güneş gibi olsun. Güneş verdikleri arasında ayırım yapmaz. Koyunu kuzusu, börtü böceği... Ne varsa Allah'ın sevgili varlıkları, güneşin merhametinden istifade eder. Güneşten saklananlar bile onun bereketinden yararlanır. Yeni siyasetimiz güneş gibi doğacak, Türkiye'nin üzerindeki kışı bitirecek. Gözün aydın Türkiye. Çünkü
bahar geldi. Bugün Türkiye'nin yeniden yollara düştüğü gündür.''

''SEN Mİ SÖYLEYECEKSİN BEN Mİ SÖYLEYEYİM?''

Erkan Mumcu, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'den istifa edip başka partilere geçen milletvekilleri ile ilgili sözlerini de eleştirdi. Mumcu, Erdoğan'a seslenerek, ''CHP'den AK Parti'ye geçen milletvekillerinin pazarlık karşılığı ve ihale için geçmediğini söylemeye cesaretin var mı? Cesaretin varsa soruma milletin gözünün içini baka baka cevap ver. Söyle, CHP'den geçenlere ne verdin? Sen mi söyleyeceksin, ben mi söyleyeyim?'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ''kimsesizlerin kimsesi olacağı vaadi'' ile iktidara geldiğini ve ''ağzına 'fakir fukara garip gureba' sözlerini sakız ettiğini'' ifade eden Mumcu, ''Ben utanıyorum kendi ülkesinin fakirlerini teşhir eden bir başbakanımız var. Hani kimsesizlerin kimsesi olacaktın? Şimdi otel lobilerinde pazarlıklar yapan Başbakan oldun. Dün mağdurdun, bugün mağrur oldun, milleti azarlıyorsun. Ben söylemeyeyim, bütün Türkiye layık olduğunu sana söyleyecek'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çiçek'in laiklik açıklaması
 Bingöl'de çatışma; 1 ölü, 4 yaralı
 Feribotlar çalışmayınca sınava giremediler
 Ermeniler jest bekliyor
 Belediye başkanına 'şafak' operasyonu
 Süryaniler 1 Nisan'ı ilk defa kutladılar
 Başsavcı'dan laiklik uyarısı
 Evcil'den Çakıcı'ya 406 milyar lira
 Fırtına Paşa'dan 'Kartallar'a mesaj
 Sütçüler dünya basınında
ERDAL ŞAFAK
Arap "dostlarımız"
Bu iktidarla birlikte...
MEHMET ALTAN
AKP kaymakamı
AK Parti Hükümeti herkes için rüya olan...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Kayıp Nişanlı...
Tutku mu istiyorsunuz? Aşk mı...
Milyonlar O'na ağlıyor
Dünyanın dört bir yanındaki Katolikler dün adeta "tek bir vücut...
Yeni Papa İtalyan mı?
Papa'nın ölümünün ardından yeni Papa'yı Papalığın senatosu sayılan...
Benim maçım
Benim maçım
Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Anelka, meydan okudu: "Giderek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu