kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ANAP'a dört vekil daha

TBMM'de hareketlilik sürüyor. Bitlis Milletvekili Edip Safder Gaydalı, İzmir Millvetvekili Serpil Yıldız, Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ile Diyarbakır Milletvekili Muhsin Koçyiğit ANAP'a katıldılar. Böylece ANAP Meclis'teki milletvekili sayısını 10'a çıkarttı..

Bitlis Milletvekili Edip Safder Gaydalı, İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ile Diyarbakır Milletvekili Muhsin Koçyiğit ANAP'a katıldılar.

Katılım dolayısıyla ANAP Genel Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan ANAP Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Özsoy, ANAP'ta yaşanan heyecanın, hareketliliğin süreceğini belirterek, partiye katılan milletvekillerinin yeniden yapılanmanın mimarları olacağını ifade etti.

Türkiye'de alışılmışın dışında siyasetin Erkan Mumcu ile başladığını ve bunun tüm ülkeyi saracağını ifade eden Özsoy, ''Bizi izlemeye devam edin'' dedi. Daha sonra, partiye katılan milletvekillerine rozetleri Erkan Mumcu tarafından takıldı.

Mumcu, Serpil Yıldız'a rozetini takarken, ''Yıldız'a kendi rozetimi takmak istiyorum. 6 erkek kardeşten sonra bir kız kardeş nasıl bir mutluluk kaynağı ise Sayın Yıldız da bizim için böyle bir mutluluk kaynağı oldu'' dedi. Yıldız, bir kadın ve genç siyasetçi olarak ülkenin demokrasisine katkı vermek için yola çıktığını ifade etti.

Edip Safder Gaydalı da bugün ANAP'ta yaşanan atmosferi özlediğini belirterek, ''Bu salondaki demokrasi coşkusu, herkesin fikrini hürce ifade etmesi hiçbir partide yaşanmamış bir olaydır'' dedi. Gaydalı, Turgut Özal'ın ''uzun ince bir yol'' diye nitelediği siyasete bundan sonra Mumcu ile devam edeceklerini ifade etti.

Koçyiğit ise Mumcu'nun, çağdaş, dinamik, genç ve vizyon sahibi olmasının, sosyal demokrasinin gelişmesi, emekçi haklarının korunması ve sosyal adaletin garantisi olduğunu ifade etti.

Mumcu da Koçyiğit'in partiye katılırken kendilerine, ''sosyal adalet, Türkiye'nin modern, laik yapısı ve emekçi kesiminin hakları konusunda duyarlı olduğunu'' ifade ettiğini aktardı. Mumcu, zaten ANAP'ın geçmişinde özgürlüklerin ve sosyal adaletin olduğunu belirtti.Miraç Akdoğan, 2.5 yıl aradan sonra ANAP'a dönmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade etti.

Turgut Özal siyasete atıldığı zaman halkın coşkusundan iktidar olacaklarını anladıklarını belirten Akdoğan, ''Bugün de anlıyorum ki, ANAP'ın Mumcu'nun başkanlığında iktidar yürüyüşü başlamıştır. Özal ile dün çıktığımız yola bugün Mumcu ile devam edeceğiz'' dedi. Mumcu da yarın yapacakları kongrenin ANAP'ın yeniden yapılanması için attığı ilk adım olacağını belirtti.

Siyasette dönüşüm sürecinin başlayacağını ve yarın partinin kapılarının aralanacağını ifade eden Mumcu, partinin tüzüğünü, organlarını yeni kavram ve insanlarla değişim sürecinin içine alacaklarını söyledi.

Toplumun tüm kesimlerinin parti yönetimini tayin edeceğini belirten Mumcu, bunun Türk demokrasi tarihinde ilk olacağını kaydetti. Mumcu, ''Bizi izlemeye devam edin, çünkü her şey ilk sahnede olmayacak. Bu adımların devamı gelecek'' dedi. Mumcu, heyecanını kaybeden Türkiye'nin yeniden heyecanlarına ve umutlarına kavuşacağını ifade etti.

ANAP, HAZİNE YARDIMI İÇİN YENİ BAŞVURU YAPTI

ANAP genel başkan adaylığından çekilen Niyazi Kahveci de ''yarım kalmış maçı tamamlamak'' üzere yola çıktıklarını belirterek, Mumcu'nun başarısına inancının tam olduğunu ifade etti.

Öte yandan ANAP, bugünkü katılımlarla milletvekili sayısının 10'a ulaşması üzerine hazine yardımı için yeni bir başvuruda bulundu. ANAP'a 4 milletvekilinin katılımıyla TBMM'deki yeni sandalye dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: 357
CHP: 162
ANAP: 10
DYP: 6
SHP : 5
HYP: 1
BAĞIMSIZ: 8
BOŞ: 1


NİYAZİ KAHVECİ, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ


ANAP Genel Başkanı Adayı Niyazi Kahveci, yarın toplanacak olağanüstü büyük kongre öncesinde, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Niyazi Kahveci, bürosunda yaptığı açıklamada, hiçbir zaman makam
veya mevki hırsı içinde olmadığını, amacının ANAP'ın en iyi yerlere gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kahveci, ''Zamanla durum değişti. Değerli arkadaşım Erkan Mumcu aday oldu. Kendisi ile amaç ve düşünce birliği içerisinde bulunduğumuzu gördüm. Kendilerini çok gayretli gördüm. Parti teşkilatımız, benim Sayın Mumcu ile birlik olup, destek vermemi istedi. Ben de bu düşüncelerle genel başkanlık adaylığından çekilmeye karar verdim'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Başbakan Erdoğan istifacılara sert çıktı
 Şener veto edilen yasayı savundu
 Talat: İlk kez iktidar değişti
 Denktaş: Ödüm kopuyor
 Claudia Roth Bodrum'da
 TCK iki ay ertelendi
 Jakoben değilim
 Büyükanıt'tan tehdit sıralaması
 Ağar iktidara yüklendi
 ANAP kongreye hazır
MUHARREM SARIKAYA
Parti içi demokrasi
İktidar partisinin bugün...
YAVUZ DONAT
Önce brifing
Demirel derin devleti anlatıyor! - 5 ...
Hırsızlar 'çipi' yuttu
İngiltere'den getirilmesi planlanan bir sistemle, evlerdeki çeşitli...
ABD'de 'liderliği' öğrendiler
Urfa ve Mardinli 10 kadın ocak ayında Amerika'da liderlik...
Sütçüler'in kafasını karıştıran dedikodu
Sütçüler'in kafasını karıştıran dedikodu
Isparta'nın Sütçüler İlçesi Kaymakamı Mustafa Altınpınar'ın, yazar...
Patlıcanımız temize çıktı
Patlıcanımız temize çıktı
Bakanlık İsveç'e 'ilaç kalıntılı' patlıcan ihraç ettiği saptanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu