kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan istifacılara sert çıktı
'Erken seçim ülkeye ihahettir'

Başbakan Erdoğan istifacılara sert çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'den istifa edenleri topa tuttu. Erdoğan, istifa eden milletvekillerini eleştirerek "bizler yakalarımıza takılan rozetlerimizi açık artırmaya çıkarmadık, çıkarmayacağız" dedi.

AKP'nin Kızılcahamam kampında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "bu milletin heyecanını taşıyamayanların bir takım siyasi oyunlara alet olmaları bizi üzüyor" diye konuştu.

"Millet iradesiyle seçilmiş bir arkadaşımızın yoldan çıkması bizi mahçup eder" diyen Erdoğan, "bizler yakalarımıza takılan rozetlerimizi çıkarmadık, çıkarmayacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin siyasetin tükendiği bir zamanda bütün riskleri, bütün zorlukları göğüsleyerek Türkiye'de umudun tükenmediğini ispatladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'da partisinin 4. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kendi iktidarlarında yıllar sonra milletin hasret kaldığı kendi sesini, kendi siyasetini bağrına bastığını ifade etti. İlk günden itibaren siyasetin ne kadar akıl, irade, gönül, enerji ve dirayet gerektirdiğini ortaya koyduklarını anlatan Erdoğan, hükümetin sosyal politikalarından örnekler verdi.

Erdoğan, AK Parti aidiyetinin Türkiye'nin büyüme iradesine sahip çıkmak anlamına geldiğini ifade ederek, ''Büyüme sosyal dokuyla birlikte güçlenmelidir'' dedi.

Bu kadar rekabetin yaşandığı dünyada güven ve istikrarın muhafazasının yerinde durarak sağlanamayacağını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Çıtayı o kadar yükselttik ki bizi sadece izlemekle yetinenleri de belki yanlış yönlendirdik. Bugün sanki bizden muhalefetin eksikliklerini de gidermemizi bekleyenler var. Hayır. Biz bu ülkenin yönetiminden sorumluyuz. Bu ülkenin kısa zamanda elde ettiği kazanımları görünmez kılmak gibi bir vizyonumuz yok. Aksine biz enerjimizi bu ülkenin yakaladığı umudu, dinamizmi, istikrarı ve güveni güçlendirmek için kullanacağız. Bu bir süreç işidir ve maraton koşucuları gibi nefesimizi ve gücümüzü planlayarak koşumuzu sürdürmek durumundayız. Bu bağlamda bize yöneltilen eleştirileri, uyarıları ve beklentileri de yanlış olarak görmüyoruz. Hakkaniyet içinde kalan, insaf ölçülerini aşmayan eleştirilerin bir kısmı 1940'dan kalma sorunlarımızla ilgilidir. Bir kısmı 50, 60, 70'li yıllardan kalma sorunlardır. Türkiye'nin bu yarıyı kazanması için bu tür eleştiri ve uyarılar ancak Bize doping olur. Biz Türkiye'nin özlemlerine tekabül eden bir siyasi aksiyonuz. Bu nedenle AK Parti'nin muhafazakar demokrat kimliği toplumsal merkezle örtüşmektedir. AK Parti olarak durduğumuz yer toplumun merkezidir. Toplumsal merkezden kastımız; milletin paylaştığı, üzerinde mutabakat tesis ettiği değer, alışkanlık ve tercihlerin bir bütünüdür. Türkiye siyaseti uzun yıllardır toplumsal merkezden kopmuş, statüko etrafında şekillenen siyasi bir merkeze hapsolmuştur. Kendisini merkez partisi olarak değerlendiren partiler bu dar siyasi merkez anlayışının dışına çıkamamışlardır''

AK Parti'nin asıl başarısının toplumsal merkezle siyasi merkez arasındaki kopukluğu ortadan kaldıran, siyasi merkezi toplumsal merkezle aynılaştıran yeni siyaset anlayışı olduğunu ifade eden Erdoğan, meşruiyetini toplumdan almayan, toplumsal merkeze yaslanmayan, milletin taleplerini siyasete taşımayan hiçbir siyasi girişimin merkeze yerleşemeyeceği gibi, demokratik de olamayacağını söyledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 ANAP'a dört vekil daha
 Şener veto edilen yasayı savundu
 Talat: İlk kez iktidar değişti
 Denktaş: Ödüm kopuyor
 Claudia Roth Bodrum'da
 TCK iki ay ertelendi
 Jakoben değilim
 Büyükanıt'tan tehdit sıralaması
 Ağar iktidara yüklendi
 ANAP kongreye hazır
MUHARREM SARIKAYA
Parti içi demokrasi
İktidar partisinin bugün...
YAVUZ DONAT
Önce brifing
Demirel derin devleti anlatıyor! - 5 ...
Hırsızlar 'çipi' yuttu
İngiltere'den getirilmesi planlanan bir sistemle, evlerdeki çeşitli...
ABD'de 'liderliği' öğrendiler
Urfa ve Mardinli 10 kadın ocak ayında Amerika'da liderlik...
Sütçüler'in kafasını karıştıran dedikodu
Sütçüler'in kafasını karıştıran dedikodu
Isparta'nın Sütçüler İlçesi Kaymakamı Mustafa Altınpınar'ın, yazar...
Patlıcanımız temize çıktı
Patlıcanımız temize çıktı
Bakanlık İsveç'e 'ilaç kalıntılı' patlıcan ihraç ettiği saptanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu