kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Büyük vurguna manken karıştı!
Tuğba Özay: Hepsi espriydi
Nikâhsız olmaz!

Çeteden yengeye rica

Kürşat Yılmaz'ı takibe alan polisin dinlemesine Yılmaz'la birlikte yaşayan manken Özay da takıldı. Özay'ın Yılmaz'ın adamlarına sert sözler sarfettiği öğrenildi. Adamları da manken Özay'dan Yılmaz'ı kızdırmamasını istedi.

Büyük vurguna manken karıştı!

400 milyon markın buhar olduğu Endüstri Holding soruşturmasına yeraltı dünyasının ünlü bir ismi ile sevgilisi manken Tuğba Özay'ın da adları karıştı. Mahkeme kararıyla dinlenen Özay'ın, bu kişinin adamlarına, çok sert sözler söylediği iddia ediliyor.

Endüstri Holding'den yaklaşık 400 milyon markın dolandırılması, hortumlanması ve buharlaştırılması soruşturmasına, yeraltı dünyasının bir ünlü ismi ile Manken Tuğba Özay'ın da adları karıştı. Polis, operasyon kapsamında mahkeme kararıyla bu kişi ve adamlarının telefonlarını dinleyip gizli kamerayla çekim yaparken, Tuğba Özay da kayıtlara takıldı. Endüstri Holding'i 1996 sonunda kurup 37 şirketli dev bir holding haline getiren Mustafa Ertekin, daha sonra da yine yeraltı dünyasından iki ünlü ismin adamlarıyla işbirliği yapıp yaklaşık 400 milyon markı paylaştığı iddiasıyla tutuklandı. Ertekin'in, milyonlarca markı buharlaştırırken akıl almaz yöntemler geliştirdiği öne sürüldü.

Talana Göz Yumuldu
Endüstri Holding patronu Ertekin'in bir zamanlar Başbakan Tansu Çiller'in ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in açılışlarını yaptığı fabrikaların bir gecede talan edilmesine göz yumduğu ileri sürüldü. Ertekin, mahkeme kararıyla holdingin yönetim kurulu başkanlığından uzaklaştırılmasına rağmen, mafyayı arkasına alıp holdingin mallarını peşkeş çekmeyi sürdürdüğü belirtildi. Ertekin, iki yıl öncesine kadar halen cezaevinde tutuklu bulunan yeraltı dünyasının ünlü isminin bir adamı kanalıyla tehdit, baskı ve sindirme eylemlerini yürüttüğü iddia edildi. Bir başka iddiaya göre de, aynı çete liderinin adamlarının suça karışıp tutuklanmasının ardından, bir başka suç grubunu arkasına alan Ertekin, bu gruptan bir kişinin öldürülmesi üzerine, bir başka ünlü çete liderinin sağ koluyla anlaşıp tehdit, baskı, sindirme faaliyetlerini sürdürdü.

İcra Yöntemi Kullanıldı
Ertekin'in, mafyayı arkasına alarak hem parasını geri almak isteyen yatırımcıları susturduğu, hem de rakiplerini ve şirkette kendisine karşı koymak isteyen yöneticileri susturup, sanki holdingin patronuymuş gibi davranmaya devam ettiği ileri sürüldü. Mustafa Ertekin'in, Endüstri Holding'in mallarını ve milyarlarını buharlaştırırken, icra yöntemini kullandığı öne sürüldü. İddialara göre, Ertekin, güvendiği yöneticilerine, berberine, terzisine, şoförüne 50-100 milyarlık hatta 300 milyarlık çekler verdi. Bu kişiler de icra davası açıp Holding'in mallarını haczettiler ve paraları faiziyle tahsil ettiler. Böylelikle Endüstri Holding soygununun bir bölümünün yasal kılıfa büründüğü savunuldu. İddialara göre Ertekin, holding bünyesinde fabrikaları kurarken, teşvik yasasından yararlanarak, yurtdışından gümrüksüz iş makineleri getirdi. Mobilya üretmek üzere 2 bin 500 metrelik kapalı alana kurulan Mobella mağazasındaki makinelerle depodaki mallar bir gecede yok oldu. Trilyonlarca lira değerindeki makinelerin bir gecede ikinci elde satıldığı iddiası araştırılıyor.

Kendi İşyerinde Soygun!
Mobella'nın yanı sıra, E-plas, Endüstri Tekstil, Boyasar fabrikalarının 60-70 milyon mark tutarındaki makineleri ve malları da satıldı. İpek Bisküvi'nin makineleri de aynı yöntemle ikinci elde satıldı. Holdingin eski yöneticilerinin bilgisi dahilinde hırsızlık yaptırıldığı öne sürüldü. Sonra da, hırsızların fabrikayı soyduğu ve haberlerinin olmadığını söyledikleri de ileri sürüldü. Polis, hurdacı Hasan Hüseyin Güneş'i, Bozüyük'teki Vesta Seramik ve İpek Bisküvi'yi soymak isterken suçüstü yakaladı. Tutuklanarak cezaevine konulan hurdacı Güneş'in yöneticilerin bilgisi dahilinde makineleri aldığı yönündeki savunmasına karşılık cezaevine girmekten kurtulamadığı belirtiliyor. Ertekin, Endüstri Holding'e başkanlık lojmanı yapma bahanesiyle, kapalı yüzme havuzlu 4 katlı müstakil malikâneyi yaptırdı. Ancak malikânenin tapusunun önce Ertekin'in babasının üzerine, sonra da kayınbiraderi Fethi Koç'un üzerine yapıldığı öne sürüldü. Malikâne tapusunun yarı hissesinin bir ara da yeddiemin olarak mafya elemanlarına rehin olarak devredildiği ileri sürülüyor. Ertekin'in kayınbiraderinin Konya Çumra Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenci olduğu ve malikâneyi 1.5 trilyona satmak için ilan verdiği belirlendi. Ancak mahkeme malikâneye "Satılamaz şerhi" koydu.

Kadir ERCAN - ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Gurbetçinin parasıyla Sudan'da altın madeni
 'Cinayetlere intihar süsü veriliyor'
 Siyasi manevra aracı olarak Masonluk
 Çiçek'le TCK zirvesi
 Bayrak ikramiyesini bağışladı
 Avşar Kızı ikinci kez beraat etti
ERDAL ŞAFAK
Yasa çözüm mü?
Kemal Derviş siyasetten...
ÖMER LÜTFİ METE
Asayiş Beypazarı
Büyükşehirlerin, özellikle de...
UMUR TALU
Kamu diye bir şey!
Yeni Ceza Kanunu basına getirdiği...
Güney Asya'da yine aynı kâbusu yaşadı
Endonezya'nın Sumatra adası açıklarında dün akşam meydana gelen 8.7...
'Oğlumu artık serbest bırakın'
ABD Basınının 'Suçsuz Yere Guantanamo'da Tutuluyor' Dediği Kurnaz...
Dedektif Yanal
Dedektif Yanal
Ersun Yanal, hâlâ arayışta. 2006 elemelerinde ilk 6 maçta 540...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu