kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
PASTANIN KENARINDAN KESTİLER: Savcının uyarısı üzerine üzerinde Türk ve Alman bayrakları bulunan pastanın sadece kenarlarından küçük birer dilim alındıktan sonra pasta otel mutfağında alttan kesildi.
Bayraklı pasta krizi
Hukukçular Ne Diyor?
Savcı: Şık davranış değil
Alman Büyükelçi: Gülünç...

Pasta Krizi

Türk-Alman dostluk töreni için hazırlanan bayraklı pasta olay oldu. Başsavcının uyarısı üzerine pasta alttan kesildi.

Erzurum'da Alman Büyükelçi Born tarafından işadamı Yılmaz Kuşkay'a fahri konsolosluk beratının verildiği törene Türk ve Alman bayraklı pasta damgasını vurdu.

"BAYRAĞIN KESİLMESİ ETİK OLMAZ" MESAJI
Pastanın Türk bayraklı kısmını kesmeye hazırlanan işadamı Yılmaz Kuşkay'a, töreni izleyen Erzurum Başsavcısı Kadir Yılmaz "Bayrağın kesilmesi etik olmaz" mesajı gönderdi.

BAYRAKLI BÖLÜME DOKUNMADAN SERVİS
Kuşkay bunun üzerine bayraklı kısma dokunmadan yandan bir parça kesip pastayı servis için içeri yolladı. Görevliler de alttaki bölümden parçaları konuklara ikram etti.


Bayraklı pasta krizi

Erzurum'da Türk-Alman dostluk töreni için hazırlanan bayraklı pastanın kesilmesi kriz yarattı. Savcının uyarısı üzerine pasta alttan kesilerek dağıtıldı.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Wolf-Ruthart Born tarafından, Erzurumlu İşadamı Yılmaz Kuşkay'a fahri konsolosluk beratının verildiği törende Türkiye ve Almanya bayraklı pasta krizi yaşandı. Türk ve Alman bayrağının yer aldığı pastanın kesimi sırasında Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz, koruması aracılığıyla haber gönderince pasta alt bölümünden kesilerek, konuklara ikram edildi. Büyükelçi Born, alt bölümü kesilerek ikram edilen pastadan yerken, Başsavcı Kadir Yılmaz yememeyi tercih etti.

Dostluk Konuşmaları
Pasta krizinin yaşandığı törende Büyükelçi Born tarafından, Kuşkay'a fahri konsolosluk beratı verildi. Erzurum Polat Renaıssance Otel'de düzenlenen törene Ankara Ticaret Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Aslan Karanfil, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz ve çok sayıda sivil toplum örgütü yetkilisi katıldı. İlk konuşmayı yapan Born, Kuşkay'ın çok yönlü bir kişiliğinin bulunduğunu belirterek, 2 yıllık araştırmanın ardından Kuşkay'a fahri konsolosluk beratı verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Kuşkay'a, fahri konsolosluk beratının yanında Almanya Cumhurbaşkanlığı'nca onaylanan ayrı bir berat daha verildiğini ifade eden Born, "Kuşkay'ın çok yönlü kişiliğiyle Türk-Alman ilişkilerine en iyi hizmeti yapacağını düşünüyorum'' dedi. Kuşkay ise, Türkiye ile Almanya'nın tarihin her döneminde dost iki ülke olduğunu belirtti. Daha sonra Kuşkay'a fahri konsolosluk beratı verildi.

Pasta Masaya Geldi
Törenin sonunda otel yönetimi tarafından bir jest yapılarak bir tarafında Türkiye, diğer tarafından Almanya bayrağı bulunan pasta getirildi. Büyükelçi Born, Almanya bayrağının olduğu bölümü keserken, salonda bulunan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz, koruması aracılığıyla Fahri Konsolos Kuşkay'a haber göndererek, üzerinde bayrak bulunan pastanın kesilmesinin yanlış olduğunu iletti. Kenar bölümünden birer parça kesilen pasta otelin mutfağına götürülerek alt bölümü kesildi ve ikram edildi. Kuşkay yaşananları şöyle anlattı: "Türk ve Almanya bayraklı pasta, otel yönetiminin fikriydi. Törenin sonuna doğru pasta geldi ve masanın üzerine konuldu. Ben böyle bayraklı bir pasta geleceğini biliyordum. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Wolf-Ruthart Born 'Ben pastanın Almanya bayrağı, siz Türk bayrağı olan bölümünü kesersiniz' dedi. Büyükelçi Born tam pastanın Alman bayraklı bölümünü kesiyordu ki, bir kişi yanımıza gelerek Başsavcı Kadir Bey'in bu duruma tepkisi olduğunu söyledi. Çok şaşırdık, duraksadık. Sonra pastanın kenar bölümünden bir parça kestik. Daha sonra pasta otelin mutfağına götürülerek alt bölümü kesildi ve konuklara ikram edildi."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kadınlar zaten doğuştan Mason
 Bile bile akciğer kanseri
 Sayıştay sağlık için 'çürük' raporu verdi
 Gerilimi azaltmanın yolu aranıyor
 Bayrak sevgisi şahlandı
 Erdoğan da konuta bayrak astırdı
 Şırnak'taki davaya takipsizlik kararı
 FT'den bayrak krizi yorumu
 DEHAP raporunu dün açıkladı
 2.5 trilyonla kayboldu
 Sahip Som'un kaçırılmasında 5 kişiye gözaltı
 Aleviler konferansta sorunlarını tartıştı
 Mardin'de çatışma: 2 PKK'lı öldürüldü
 Koalisyonun kilidi Masonluk oldu
 Cevap Ve Düzeltme Metni
ERDAL ŞAFAK
Şam'dan sevgilerle
Bir "aksilik" olmazsa,...
UMUR TALU
Çocuk krizi
Böyle zamanlarda işin "öteki" boyutuna...
Türkler silahlı nöbette
Kırgızistan'daki kaosun en büyük mağduru Türkler... Olaylar sırasında...
Bebek bezli 'kaçırma'
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Avrupa ülkelerinde...
Çarşamba'nın gelişi
Çarşamba'nın gelişi
2006 elemelerinde Arnavutluk'u şipşak devirdik. İlk beş dakikadaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu