kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'de söz düellosu
CHP'de söz düellosu

Partiden ihraç edilen Sarıgül, 'Baykal CHP'de padişahlık istiyor' derken, Baykal, 'CHP'de kurallar çalışır' diye konuştu..

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun partiden ihraç edilmesini kararlaştırdığı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 11 il yönetimini görevden almasının antidemokratik olduğunu'' kaydederek, ''Mevcut Genel Başkan, koltuğunu korumak için her türlü zalimliği uyguluyor'' dedi.

Eşi Aylin ve oğlu Ömer Sarıgül'ü New York'a uğurlamak üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Mustafa Sarıgül, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Sarıgül, eşinin okul programı nedeniyle kendisinin de ailesiyle birlikte ABD'ye gitmek için program yaptığını, ancak olağanüstü gelişmeler nedeniyle bundan vazgeçtiğini söyledi.

''CHP MYK'nın 11 il yönetimini görevden almasının antidemokratik bir uygulama olduğunu'' savunan Sarıgül, ''Mevcut Genel Başkan, koltuğunu korumak için her türlü zalimliği uyguluyor. Ama zalimlerden mazlumun ahını alana kadar yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kendisinin iki gücü bulunduğunu, haktan ve halktan hiçbir zaman ayrılmayacağını anlatan Mustafa Sarıgül, şunları kaydetti: ''Arzu ettiğim tek olay CHP'nin demokratikleşmesi. Bir insan gücünü bulunduğu koltuktan almamalı. Gücünü önce kendi kişiliğinden almalı. Ama mevcut Genel Başkan ve arkadaşları koltuğa yapışmışlar, o koltuğu da başarıya ulaştıramıyorlar. O koltuk iktidara taşımak içindir. O koltukta laf olsun diye oturmakla o koltuk yürümez. O nedenle en büyük arzum ve isteğim; CHP demokratikleşsin, özgürleşsin. CHP'de eleştiri yapanların da hakları korunsun. Ama mevcut Genel Başkan, CHP'de sadece itaat edenleri, kendisine köle olanları tutmaya çalışıyor.

CHP, padişahlığı yıkan, demokrasiyi kurum ve kuralları ile yerleştiren bir siyasi hareket. Ama görüyorum ki padişahlık yönetimini, tek adamlık yönetimini mevcut Genel Başkan tekrar geriye getirmeye çalışıyor. Asla ve asla bu olaylara boyun eğmeyeceğiz, haksızlıklara baş kaldıracağız. Bütün ulusumuzu dolaşacağız. Ve mevcutGenel Başkan'ın zulmünü herkese anlatacağız.''

''YENİ SİYASİ PARTİ KESİNLİKLE YOK''

Sarıgül, ''Yeni bir siyasi parti kurulacak mı?'' sorusu üzerine, ''Yeni bir siyasi parti kesinlikle yok. Anayasal ve hukuki hakkımı sonuna kadar arayacağım. CHP'yi özgürleştireceğim, demokratikleştireceğim. CHP'yi iktidar yapana kadar bu mücadele devam edecek'' dedi.

BAYKAL: CHP'DE KURALLAR ÇALIŞIR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinde kurumlar ve kuralların çalıştığını, kural ve tüzük içinde yeniden yapılanmaların ''çok doğal'' olduğunu söyledi.

Aliağa-Menderes Demiryolu Hattı'nın metro standartlarına yükseltilmesi için TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokol için İzmir'e gelen Baykal, Balçova Termal Tesisleri'nde tedavi gören Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'u ziyaret etti.

Burada İzmir milletvekilleriyle sohbet eden ve neşeli olduğu gözlenen Baykal, gazetecilerin ''CHP'de Sarıgül'süz ilk gün yaşanıyor. Mutluluğunuzun kaynağı bu mu?'' sorusu üzerine, Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro standartlarına yükseltilmesi çalışmalarının öneminden söz etti. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte İzmir'in gerçek bir metropol kenti olması yolunda önemli bir adım atılacağına dikkati çeken Baykal, ''Büyük sevinç ve mutluluğumun altında bu yatıyor'' dedi.

SARIGÜL'ÜN İHRACI

Mustafa Sarıgül'ün partiden ihracı ve 11 il yönetiminin görevinden alınması yönündeki başka sorular karşısında Baykal, partinin yetkili organlarının, üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti.

Zaman zaman siyasi partilerde düzenleme ihtiyacının hissedildiğini kaydeden Baykal, bu tür düzenlemelerin iktidar partisinde de yaşandığını ifade ederek, ''CHP'de kurumlar ve kurallar çalışır. Partilerin kurallar ve tüzük içinde yeniden yapılanmaları çok doğaldır. Bundan önce çok gelişme oldu, bundan sonra da olacaktır'' dedi.

Baykal, alınan kararların bundan sonra partisinde toplu istifalarla sonuçlanmasının mümkün olmadığını söyledi. Yeni bir parti kurulmasına, toplumsal ihtiyaç ve talep olmadığını savunan Baykal, şöyle konuştu:

''Kişisel tatminsizliklerle toplumsal ihtiyaçlar karşılanmamalı. Siyasette daima aradığını bulamayan, kişisel tatminsizlik içine sürüklenmiş insanlar olabilir. Ama bunun toplumsal ve siyasal önem taşıması söz konusu değildir. CHP önemli bir görevi yapıyor. Ülkenin sorunlarına sahip çıkıyor. Halkla arasındaki kucaklaşma her geçen gün genişliyor. Türkiye'de bu açıdan toplumsal ve siyasal ihtiyaç ve talep söz konusu değildir. Demokratik bir ülkeyiz. İsteyen iddiasını sergiler. Şu anda 80'e yakın siyasi parti var. Bunun hemen hemen yarısı sosyal demokrat. Büyük iddialarla kurulmuş siyasi partilerin hangi noktada olduğunu görüyoruz.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Protokol bize zarar vermemeli'
 CHP'de tasfiye tam gaz
 'Onur Ödülü'nün suyunu çıkardılar
 Sokak çocukları için genelge
 'Kadının eğitilmesi ailenin eğitilmesidir'
 Emniyet'ten DEHAP için suç duyurusu
 Kaya ve Nasıroğlu için geri sayım
 MEB ile YÖK arasında yetki krizi
 Askeri hastaneler sivillere de açılıyor
 Melike Hasefe kansere yenik düştü
 Üsküdar'a motorla geçti
YAVUZ DONAT
Dağda brifing
Bolu dağı tünelini İtalyan-Astaldi firması...
Vakıf Gureba'da radyasyon riski!..
İstanbul Vakıf Gureba Hastanesi röntgen odasının, standartları...
İşadamı Som'a gözaltı
Galatasaray'a kredi vaadiyle gündeme gelen Sahip Som, 'Horoz- 2'...
Sabıkalılar Mason olamaz
Sabıkalılar Mason olamaz
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar'ın Büyük Üstadı Kaya Paşakay anlatıyor:...
Azınlık malı satışına hükümet 'dur' dedi
Azınlık malı satışına hükümet 'dur' dedi
Ermeni Vakfı'na ait 7 katlı yerin satışı AİHM'lik olunca hükümet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu