kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bayrağa saygı yürüyüşleri
İHD ve Uluslararası Af Örgütü, Gül'ü ziyaret etti

Bayrağa saygı yürüyüşleri

Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı'nı yakma girişimleri yurdun pek çok şehrinde yürüyüşlerle protesto ediliyor.

İZMİR

İzmir'de sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen ''Türk Bayrağı'na Saygı'' mitinginde, binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüyerek, Mersin'deki nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı'na yapılan saldırıyı kınadı.

Sivil toplum örgütleri temsilcilerinin oluşturduğu ''Türk Bayrağı'na Saygı Mitingi''ni düzenleme komitesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Burada toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle kortej halinde Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

DÜZCE'DE BAYRAK MİTİNGİ

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri,
yüzlerce esnaf ve taksici Türk Bayrağı asılı araçlarla Düzce
caddelerinde protesto gösterisi yaptı. Düzce Esnaf ve Sanatkar Odası
Birliği Başkanı Hikmet Keskin, Anıtpark'ta yaptığı basın açıklamasında, bayrağa yönelik çirkin saldırıyı kınadıklarını belirterek, ''Bu girişimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne, bu vatan için kanı dökülen yüzbinlerce şehidimize, şehit ana babalarına ve Türk Milleti'ne yapılan bir hakaret olarak kabul ediyoruz'' dedi.

''BAYRAĞA SAYGI, SAĞDUYUYA ÇAĞRI''

Memur-Sen Bursa İl Başkanı Hasan Ünal, Ulucami PTT binası önünde yaptığı açıklamada, barış ve huzurun simgesi olmasıgereken Nevruz kutlamalarının Türk Bayrağı'na karşı saygısızlığa dönüştürüldüğünü söyledi.

Toplumsal bütünlüğün ve huzur ortamının muhafazası için, başta ilgili devlet birimleri olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşlarının sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Ünal, hazırladıkları ''Bayrağa Saygı, Sağduyuya Çağrı'' basın açıklamasını, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, TBMM Başkanı, İçişleri ve Adalet bakanlarına fakslayacaklarını söyledi.

BOLU

Bolu'da sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından yaklaşık 5 bin kişi ''Bayrağa Saygı'' yürüyüşü düzenlendi.

SAMSUN

Kamu-Sen Samsun Şubesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte, vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. İstiklal Caddesi'nin takiben Atatürk Anıtı önüne gelen protestocular, burada İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulundu.

VAN

Mersin'deki Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı'nı yakma girişimi, Van'da çevre il ve ilçelerden gelen onbinlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle protesto edildi.

Orduevi önünde başlayan Van Valiliği'nin bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüş sırasında vatandaşlar, ''Bayrağa uzanan eller kırılsın'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganları attı.

Vali Vekili Süleyman Özçakıcı başkanlığındaki yürüyüş tertip komitesinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunan onbinlerce kişi, İstiklal Marşı'nısöyledi.

ADAPAZARI

Adapazarı'nda da sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen ''Bayrağa Saygı Yürüyüşü'', Atatürk Stadı önünden başladı.

Slogan atarak, ellerinde Türk bayraklarıyla kent merkezine yürüyen binlerce kişi, yürüyüş sırasında vatandaşlara ''Sakaryalılar'' imzalı bildiriler dağıtıldı. ''Türk Bayrağı'na uzanacak elleri kıracak gücün, geçmişte olduğu gibi bugün de Türk Milleti'nde bulunduğu'' ifade edildi.

Öte yandan, yürüyüşe katılan ve vücutlarına Türk Bayrağı saran Senegalli bir çift, ilgi odağı oldu. Yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

AFYON

Afyonkarahisar'daki sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları ve siyasi partilerce düzenlenen protesto yürüyüşü, Yeşilyol Caddesi'nden başlayarak, şehirlerarası otobüs terminalinde son buldu. Yol boyunca ev ve işyerlerindeki vatandaşların alkışlarla desteklediği yürüyüşün sonunda, İstiklal Marşı okundu. Yürüyüş sonrasında Halil Ağa Semt Pazarındaki esnafa bayrak dağıtıldı. Yürüyüşe, eski bakan Abdülkadir Akcan da katıldı.

ADANA

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, 5 Ocak Meydanı'nda düzenlenen yürüyüş öncesinde, Türk Bayrağı'nı yakma girişimini kınadıklarını belirterek, ''Ülkenin en kutsal ve ortak değeri olan bayrağa saygısızlık, hıyanettir''dedi.

Kamu-Sen üyeleri, Arif Nihat Asya'nın''Bayrak'' şirini okuduktan sonra, İnönü Parkı'na kadar yürüdü. Katılımcıların, yürüyüşlerini Atatürk Parkı'nda devam ettirmek istemeleri üzerine, güvenlik güçleriyle kısa süreli tartışma yaşandı. Katılımcılar, daha sonra yürüyüşlerini Atatürk Parkı'na kadar sürdürdü.

BURDUR

Burdur Çatalpınar mevkiinde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşe, Burdur Vali Yardımcısı Tahsin Çiftçioğlu, Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş sırasında, ''Bayrağa uzanan eller kırılsın'', ''Bu bayrak inmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar atıldı. Yürüyüşün son bulduğu Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

HATAY

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde düzenlenen ''Bayrağa Saygı'' yürüyüşüne, Belediye Başkanı Mete Aslan, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. PAC Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte, bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na kadar gelen gruptakiler, burada saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı söylediler. Yapılan konuşmaların ardından, katılımcılar olaysız dağıldı.

BATMAN

Batman'da yarın düzenlenecek ''Bayrağa saygı yürüyüşü'' öncesi polis ekipleri, esnafa bayrak dağıttı.Batman'da binlerce bayrak dağıtan polis ekiplerinin, esnaftan büyük yakınlık ve destek gördüğü gözlendi. Esnaf, polis ekiplerinin dağıttıkları bayrakları, işyerlerinin camlarına astı. Yarın yapılacak ''Bayrağa Saygı'' yürüyüşüne katılmak isteyen birçok vatandaş da polislerden bayrak istedi.

GİRESUN

Mersin'deki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağını yakma girişimine tepkiler sürüyor.Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, belediye önünde vatandaşlara 2 bin 500 bayrak dağıttı. Yüksel, dağıtımda, Türkiye'dekihuzur ve güven ortamını hazmedemeyen bir takım çevreler olduğunu savunarak, ''Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü kimse bozamaz'' dedi.

SİNOP

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Kaleyazısı Caddesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar, İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulundu.
Yapılan basın açıklamaları ve protesto gösterilerinin ardından katılımcılar dağıldı.

KASTAMONU'DA BAYRAK KONVOYU

Kastamonu'da 600 araçtan oluşan konvoy, Sunta Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar tur attı.

ZONGULDAK

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Madenci Anıtı önünde yaptığı konuşmada, ''Milletimizi millet yapan ve yüzyıllardır bir arada tutan manevi değerlerimize, her türlü saldırı ve aşağılamanın daima karşısında olacağız'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Doktorlar önlük bıraktı
 Sabıkalılar Mason olamaz
 Azınlık malı satışına hükümet 'dur' dedi
 Ankara AB'den mektup bekliyor
 Bayrağını kapan miting alanına koştu
 Provokatöre videodan teşhis
 AB hutbeye karışamaz
 Kadınlar erkeğe namaz kıldıramaz
 Yurtdışı 'out' Türkiye 'in'
 Kız yurdunda dehşet
 Neden alkol kullanıyorsun şoför bey?
 Gökkafes'e 'tedbir' konması istendi
 Ümit Davala'ya dayak cezası
 Memur müdüre saldırdı
 'Masonluk özgür bir kurumdur'
ERDAL ŞAFAK
"Tarafsız" gözlemciler
Askar Akayev'in...
ALİ KIRCA
Maç!
Ukrayna... Gürcistan... Kırgızistan... (Kazakistan...
MEHMET ALTAN
'Sizi biraz gergin gördüm'...
On dört yıllık bir...
Kapıp kaçtılar
Kırgızistan'da devrim sonrası meydan yağmacılara kaldı. Yoksulluk...
Türkler de hedef oldu
Yağmacılar Türkler'e ait dükkanları talan etti. Kadirbekov'un...
Dalgalan Şanlı Hilal
Dalgalan Şanlı Hilal
Türkiye'nin Dünya Kupası'nda var olma maçları geldi çattı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu