kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filiz Akin @ SABAH
 

Camdan can çiçeği

Sizi üzmemek için yazmamıştım. Ama benim şiddetli burun arkası ağız boğaz kuruluğuna ilaveten kulaklarım duymuyor. Hani uzun bir yolculuktan sonra uçak alana inerken kulağınızın üzerinde bir basınç oluşur, duyamazsınız ya, aynen öyle bir duygu. Nazofarinks kulak bölgesine çok yakın olduğu için kemoterapiden, radyoterapiden sonra böyle sorunlar çıkabilirmiş. "İki sene ağız kuruluğu ve kulak problemi çekmeniz mümkün" dedi doktor. Sağ kulakta ödem, sol kulakta ödem, ilaveten sıvı varmış. Üç aya kadar duymam bu kadar zor olursa çocuklara yaptıkları gibi kulak zarına minik bir tüp takacaklar. Meğer tükürük de ne kadar önemliymiş. Gecelerimi ve konuşma zorluğunu bir bilseniz. Dilim odunlaşıp devamlı arkaya doğru çekiliyor, ses de kuruluktan çatallaşıyor. Tam "Ay yoruldum artık" diyordum bu sefer iki kulağım başta hiç duymaz oldu. Duymak deyip geçmeyin. O da zormuş. Ben duymayı mekanik bir olay diye önemsememiştim. Ama psikolojik boyutu ancak yaşanınca fark ediliyor. Sanki herkesten ayrı su dolu bir kavanozdaydım. Hani o sessiz dünyada etrafımdan balıklar geçse hiç şaşırmayacaktım. Yürürken ayak seslerimi duyamamaktan kendimi ay üzerinde yürüyor gibi hissediyor, müthiş bir yalnızlık çekiyordum.
Uzun müddet şaşkın şaşkın insanların ağzına bakıp dudaklarından ne dediklerini anlamaya çalıştım. Geçenlerde Türkan Şoray sultanıma kahve içmeye gitmiştim. Evde çok güzel bir köpeği var. Onu görüp görmediğimi anlamak için "Cindy'yi (Sindi) gördün mü? Cindy'yi gördün mü" diye ısrar edince "A, evde hindi mi var" dedim ve çok güldüler. Şimdilerde sağ kulağım azıcık duymaya başladı, ağlamaklı halimden biraz kurtuldum. Ama beni esas sarsan pazar günü okuduğum Hilal Lüle'nin hayat hikayesi oldu. "Kendisi cam kemik hastası. Yirmi yıldır hiç ama hiç yataktan kalkamıyor. Okula gidemedi. Anne ve babasını kaybetti. Kendi kendine web tasarımcısı oldu. Hem de Sabancı Üniversitesi'nin" diye bir yazı (Gülden Aydın yapmış röportajı). Hani doğal ortamı olmadan neredeyse imkansız maddeleri delip hayat fışkıran bitkiler, ağaçlar var ya; can bitkileri... İşte benim için yılın can çiçeği Hilal Lüle'nin hayata böyle asılması üstelik para kazanıp ailesine bakması, sıkıntılarımızı abarttığımız zamanlarda hepimize ders olmalı. Resimde Hilal'in bacaklarını boşuna aramayın. O küçücük camdan bir kız. Güzel yüzündeki o kocaman gülüşüne bakıp içine dalın. O azim ve zekanın hayranı olacaksınız. Güzeller güzeli Hilal inşallah yakında aşık olup (öyle bir ihtimal varmış) mutluluktan çiçek açarsın. Önemli not: Eğer üstüne üstlük bir de evlenme durumu olur da kabul edersen nikah şahidi olup düğünü yaparız. Ona ulaşmak isterseniz kendi kurduğu www.aksiseda.com adlı web sayfasını ya da mailto:info@aksiseda. com adresini kullanabilirsiniz.

ASRIN FELAKETİ

Uzakdoğu'yu vuran tsunami felaketinin boyutu çok büyük çok... Büyüyen dalgalar gibi ölü sayısı her gün katlanarak 200 bine yaklaştı. Dalgası değil ama acısı bizi de vurdu. Hepimiz hasta olduk. Felaketi bizzat yaşayan arkadaşlarımın yardım toplama arayışına destek vermemiz lazım.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Her şeye rağmen   / 19-03-2005
 Zor sınav   / 12-03-2005
 Elize Sarayı   / 05-03-2005
 Büyücü   / 26-02-2005
 Yeni hayalim   / 19-02-2005
 Sevgililer Günü   / 12-02-2005
 Kadın ve mantık   / 05-02-2005
 Acı bir anı   / 29-01-2005
 Hayata Merhaba   / 15-01-2005
 Camdan can çiçeği   / 08-01-2005
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Şiir İzmir'de "Konak"ladı!..
Paris'te eski hal binasının...
KENAN ONUK
Bir opera, bir senfoni
Bilkent Senfoni Orkestrası, bu...
Filmlerden film beğenin
Filmlerden film beğenin
DVD'de piyasa bu hafta çok hareketli. Bir zamanlar sıkıntı içindeyken...
Canavarların ölümü de bir dramdır
Canavarların ölümü de bir dramdır
Tarihin en büyük soykırımıyla suçlanmanın kompleksiyle Hitler ve...
Hakikat şarapta gizlidir
Eski meyhaneler küflü şarap kokardı, buram buram... Bu küflü şarap...
Hak etmediğim kadar şımartıldım
Yeni albümünün satış rakamlarını ve hatta gelirini bile bütün detaylarıyla...
Mirası 'seks tartışmaları'
Alfred Kinsey 1950'lerde dünyanın sekse bakışını değiştirmişti. Şimdi ise...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.