kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Acıklı bir hikayem olmadı
Acıklı bir hikayem olmadı
Şahan Gökbakar kimdir?

Acıklı bir hikayem olmadı

'Dikkat Şahan Çıkabilir' adlı programıyla ünlü şovmenlerin yeni rakibi olarak lanse edilen Şahan Gökbakar, gözlem yeteneği ile dikkat çekiyor. "Benim ilginç ve acıklı bir hikayem yok" diyen 24 yaşındaki şovmen, Cem Yılmaz'ın olayları algılayış şekline hayran.

Cem Yılmaz, Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan, Okan Bayülgen ve Beyazıt Öztürk gibi başarılı şovmenlere yeni bir rakip daha geliyor. TV 8'de her cumartesi akşamı 'Dikkat Şahan Çıkabilir' adlı programıyla dikkatleri üzerine çeken Şahan Gökbakar, eğlenceli performansıyla göz dolduruyor. 24 yaşındaki Şahan, tiyatro bölümü mezunu. Okulu bitirir bitirmez kısa süre içinde beyaz camdaki yerini alan Şahan'ın gözlem yeteneği gözlerden kaçmıyor. Ekrandaki yerini almasıyla birlikte Türkiye'deki ve yurt dışındaki şovmenleri mercek altına yatıran genç şovmen bunun nedenini herkesten farklı bir şeyler yapmak isteğiyle açıklıyor...

'BENDE HİPERAKTİF BİR DURUM VAR'
* Şahan nereden çıktı?
1980 İzmir doğumluyum. Bilkent Tiyatro bölümü mezunuyum. İki yıl önce İstanbul'a geldim. Okuldan sonra televizyon serüveni başladı. 'Zıbın' diye bir şov hazırladık. Ama bu şov benim istediğim gibi olmadı. Sonra 'Zoka' başladı. Ve bu program bana geri dönen bir iş oldu.

* Her şovmenin ilginç bir keşfediliş hikayesi var. Senin de böyle bir hikayen var mı?
Benim ilginç bir hikayem yok. Aslında hikayeler insana mistik bir hava katıyor. 'Hayatım sinema filmi gibi gelişti' sözleri insanlara ilginç geliyor. Tam aksine çok lakayıt bir hayatım oldu. Çok acılar çekip de sekiz kardeşimle bir odayı paylaşmadım. O esnada ayran almaya gidip de Uğur Yücel ile karşılaşmadım. Kolejlerde okudum, devlet okuluna hiç gitmedim. Hiçbir zaman bir sırada üç arkadaş oturmadım.

* İçindeki yeteneği nasıl keşfettin?
Bende hiperaktif bir durum var. Geçen gün biri televizyonda hiperaktiviteyi anlattı. Ben de oturup notlar aldım. Bu aslında bir sorun ve bana uyuyor. Ben hep büyüklerin 'üzerinde star ışığı taşıyor' dediği, elektriği olan bir tipim.

* Cem Yılmaz'dan destek gördüğün doğru mu?
Değil, beni çok beğendiğini söyleyip bana destek vereceğini söyleyen çok insan var. Huysuz Virjin, Beyazıt Öztürk, Gülse Birsel benim yaptığım işi beğendiklerini söylediler. Ben kimseden destekli değilim. Cem Yılmaz bir skecimde oynadı. Onu da kendi aramızda eğlenip gülelim diye yaptık. Bunun reklamını bile yapmadık.

* Seni en çok kim güldürür?
Cem Yılmaz'a gülüyorum. Olayları algılayış biçimine, beyninin içindeki kıvrıma gülüyorum. Cem Yılmaz sahne işini tercih etti ve çok başarılı. Onu izlerken atıyorum. Ne kadar komik anlatıyor diye değil, algılayış şekline kahkahalar atıyorum.

* Ata Demirer bir dönem 'Korsan TV'yi yapıyordu. 'Dikkat Şahan Çıkabilir'in içeriği de onun gibi skeçlerle dolu. Biraz Ata'dan mı esinlendin?
Ben bütün şovmenleri inceledim. Yurt dışındaki şovmenleri bile inceledim. Kimseden esinlenmedim. Benim yaptığım işin ne Ata Demirer, ne Cem Yılmaz, ne Beyazıt Öztürk, ne de Yılmaz Erdoğan ile ilgisi yok.

* Şovmenlerin neyini araştırdın ve çıkardığın sonuçlar neler?
Çizgileri ne, nerelere kadar ne yapabiliyorlar diye araştırdım. Ata Demirer konservatuvar ve Türk Sanat Musikisi mezunu. Ben Ata'nın imitatör olduğunu biliyorum. Zaten o da ilk çıkışında imitatör, yani bire bir taklitler yaptığını söylemişti. Korsan TV'de Bülent Ersoy, Fatih Terim gibi taklitler yapıyordu. Ata gerçekten bir imitatör.

'BEN TAKLİT YAPMIYORUM'
* Ata'nın taklitlerine gülüyor musun?
Ben 1980 doğumluyum. Biz öyle bir ülkede büyüdük ki, o zaman Turgut Özal, Süleyman Demirel, İnönü taklitleri yapılıyordu. Bir insanın bire bir imitasyonunun belirli bir kitleyi güldürdüğünü biliyoruz. Ama ben bu belirli kitlenin içinde değilim. Benim espri anlayışım öyle değil. Birebir taklitler beni eğlendirmiyor. Bana gülümseme efekti vermiyor. Ben programımda bire bir kimsenin taklitini yapmıyorum.

* 'Adeta Gerçek' isimli skecinde Parmak İzi tarzı reality programları ti'ye alıyorsun. Orada bir sunucu kadını oynuyorsun. O kadını oluştururken kimi düşündün?
Benim kafamda çakan şimşek Perihan Savaş oldu. Gerçek Kesit ile büyüdüm. Geçen gün başka bir kanalda bu tarz bir program izliyorum. Aynı bizim yaptığımız gibi yapıyorlar. 'Bir Kelime Bir İşlem' isimli yarışma programını bir de 'Yakari' isimli çizgi film kahramanını yaptım.

* Makyajını kendin mi yapıyorsun?
Evet kendim yapıyorum. Beş dakika sürüyor. Bu makyajın da eğitimini aldım. Şov dünyasındaki herkesin şovunu çok iyi takip ediyorum.

* Stand-up düşünüyor musun?
Teklif geliyor ama kabul etmiyorum. Televizyon programıma konsantre oldum. Daha yolun başındayım. Başarılı olduğumu düşünüyorum.

GÜLŞEN YÜKSEL / MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Şimdi bu gazetecilik mi?
 Trilyonluk klip polise bedava
 Samantha, Emre'nin çantalarıyla gezecek
 İmzalar atıldı!
 Yalan aşk!
 Yolu Işık'tan geçenlerin sergisi
 İç piyasaya giriyor
 Toprak'ın da başı bağlandı
Türkiye sesimizi duysun istiyoruz
Türkiye sesimizi duysun istiyoruz
Seslendirme Sanatçıları Meslek Birliği, 'Türkiye sessiz kalmasın'...
Karadağlı: Eskiden herkes seslendirme yapamazdı
Karadağlı: Eskiden herkes seslendirme yapamazdı
Seslendirme Sanatçılarının görüşlerini paylaşan Tamer Karadağlı da...
Türkiye'de Masonluk
Masonlarla ilgili aklınızda tek bir soru işareti kalmayacak. SABAH...
Mavi deniz kıpkırmızıydı
Çanakkale destanının 90'ıncı yıldönümünde dev yazı dizisi.. Destanı...
BDDK Banka ve Kredi Kartları Kanunu Tasarısı Taslağı
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Banka ve Kredi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.