kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bayrak için tek yürek'

Mersin'de Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıya karşı yurdun dört bir yanında protestolar büyüyor..

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri, Mersin'de Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saygısızlığı kınadı.

ADD, Türkiye Barolar Birliği, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen, Tesk, Türk Kadınlar Birliği, Türkiye Ziraatçiler Derneği, Türkiye Ormancılar Derneği, 27 Mayıs Milli Devrim Derneği, Türkiye Devlet Denetim Elemanları Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Dil Derneği, Avrasya Kardeşleri Birliği Derneği, TESAV, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Hukuk Kurumu ve Tüm Öğretim Elemanları Derneği'nin başkanları ve bazı üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla Güvenpark'ta toplandı.

Sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hazırladığı ''Türk Bayrağı'na sevgi açıklamasını'' ADD Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı okudu.

Kazancı, Nevruz bayramını kutlama adına düzenlenen bir açık hava etkinliğinde Yüce Türk Ulusu'nun bağımsızlık, egemenlik ve bütünlüğünün simgesi olan Türk Bayrağı'na karşı bir kısım sözde yurttaşların saygısız saldırısını şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Olayı ''bağışlanamaz bir insanlık suçu ve yadsınamaz bir tahrik'' olarak değerlendiren Kazancı, ''Geçmişte de ulusal bütünlüğümüze kasteden çevrelerce benzerleri sergilenen, hiç bir biçim ve gerekçeyle hoş görülmeyecek veya gösterilemeyecek yeni bir hıyanet eylemi karşısındayız'' dedi.

SİRKECİDE PROTESTO GÖSTERİSİ


Türk Haber-Sen İstanbul 1 No'lu Şube üyelerinden oluşan bir grup, Mersin'deki Nevruz etkinlikleri sırasında Türk Bayrağı'na yapılan çirkin saldırıyı protesto etti. Sirkeci PTT Başmüdürlüğü önünde ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan grup, İstiklal Marşı okuyarak PTT binasına Türk Bayrağı astı. Gruptakiler, daha sonra çevredeki vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttılar.

3 BİN 800 METRELİK TÜRK BAYRAĞI

Mersin'de Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı'nın yakılması girişimine tepkiler sürüyor. Samsunspor Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nca (SAM-SEV), 29 Mart Salı günü yapılması planlanan yürüyüşte, dünyanın en büyük ulusal bayrağı olduğu belirtilen 3 bin 800 metrelik dev Türk Bayrağı taşınacak.

Şişli Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 80. yılı kutlamaları kapsamında yaptırılan ve ilk kez İstanbul'da açıldıktan sonra SAM-SEV'e hediye edilen dev bayrak, yürüyüşte bir kez daha açılacak.

Atatürk Müzesi'nde sergilenen, yaklaşık 3.5 ton ağırlığında, 4.5 metre genişliğinde olan ve 15 bin metrekare alanı kaplayan bayrağın açılabilmesi için hazırlıklara başlandı.

Ticaret ve Sanayi Odası da 1 Nisan'a kadar sürecek ''Bayrağımız İçin Tek Yürek'' kampanyası kapsamında Samsunluları ev ve işyerlerini bayrakla donatmaya davet etti. Gazi Belediyesi ise tepki amacıyla İstiklal Caddesi'nde Samsunlulara bayrak dağıtacak.

TRABZON'DA MİNİK İZCİLERİN YÜRÜYÜŞÜ

Trabzon'daki okulların izci grupları, Valilik Binası önünde toplanarak, Türk bayrakları ile Atatürk Alanı'na yürüdü. Minik izciler yürüyüş sırasında, ''Bu vatan bizimdir bizim kalacak'', ''Bayrağa uzanan eller kırılsın'' sloganları attı.

İzcilere, zaman zaman yol kenarındaki vatandaşlar da eşlik etti. Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Atatürk Alanı'ndaki törende, Türk Bayrağı'na yapılan çirkin saldırıyı lanetlediklerini ifade ederek, ''Bu gençlik var oldukça bayrağımıza hiçbir zaman bir
şey olmayacaktır'' dedi.

BURSA'DA ''BAYRAĞA SAYGI BULUŞMASI'' DÜZENLENECEK

Bursa'daki hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları, 27 Mart Pazar günü Osmangazi Metro İstasyonu önünde ''Bayrağa Saygı Buluşması'' düzenleyecek.

Artvinliler, Erzurumlular, Rumeli Göçmenleri ve Azerbaycan Kültür derneklerinin de aralarında bulunduğu 45 kuruluşun temsilcileri, ziyaret ettikleri Vali Yardımcısı Yaşar Yaycı'dan etkinlik için gerekli izni aldı.

Bursa Artvinliler Derneği Başkanı Ömer Ayık, yaptığı açıklamada, bayrağa yapılan saygısızlığı Türk milletine yakışır şekilde protesto edeceklerini söyledi.

Tüm Bursalıları eyleme ellerinde bayraklarıyla katılmaya çağıran Ayık, ''Vatanı vatan yapan bayraktır. Mitingimizde, Türk Bayrağı'ndan başka hiçbir pankart veya bayrak bulunmayacak'' dedi.

TEPEBAŞI ALT KADEME BELEDİYESİ TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI

Eskişehir Tepebaşı alt kademe Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ve belediye görevlileri, kapalı pazaryerindeki esnaf ve vatandaşlar ile belediyeye gelenlere Türk Bayrağı dağıttı.

Başkan Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ve ulus bütünlüğünü bozmaya, daha önce olduğu gibi bugün de kimsenin gücünün yetmeyeceğini ve Türk Ulusu'nun bayrağına saygısızca davranılmasına izin vermeyeceğini söyledi. Sarıoğlu ve belediye görevlileri, yaklaşık 1000 Türk Bayrağı dağıttı.

''BAYRAĞA YAPILAN SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ''

DEHAP Bingöl İl Başkanı Yavuz Kıtay, yaptığı açıklamada, Türk Bayrağı'na yapılan saygısızlığın kabul edilemez olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içinde herkesi sağduyuya davet ettiğini ifade etti.

Yaşanan tartışmanın Türkiye'ye, geleceğe ve hoşgörüye zarar verdiğini belirten Kıtay, ''Türk Bayrağı'na yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Mersin'de 2 çocuğun yapmış olduğu davranışlar halka mal edilmemeli. Bu tartışma Türkiye'ye, geleceğe ve hoşgörüye katkı sağlamayacaktır'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ankara, AB'den protokol metnini istedi
 DEHAP'a suç duyurusu
 Botaş petrol boru hattına saldırı
 Çok sırrımız yoktur bizim
 'Değneği hak eden çok'
 İncirlik için mutabakat
 ABD'li tarihçiden 'soykırım' dersi
 'Biz orada yoktuk'
 TCK'da askeri suçlara 'istisna' yasası Meclis'te
 Gazeteciler yürüdü
 Ülkenin her yeri kırmızı-beyaz
 Emniyet güçleri provokatörü arıyor
 '10 bin yeni polis' kadrosu onaylandı
 'Türk erkekleri hormonlarını artırıyor'
 Solun Masonluk değerlendirmesi
ERDAL ŞAFAK
Baba'nın öngörüsü
Aşısı bulunmayan ve...
ÖMER LÜTFİ METE
Bayrağı kafaya sarıp kuma gömmek
Asala tetikçilerinin...
UMUR TALU
Zor ama...
Türkiye'de demokrasi, demokratikleşme zor bir...
Kırgızistan'a 'limon' Sıktılar
Kırgızistan'da, seçimlere hile karıştığı iddiasıyla muhalif lider...
Devrimci Soros Paşa!
Sırbistan, Ukrayna, Gürcistan'dan sonra Kırgızistan'daki muhalif...
Yıldızlar SABAH'la Parladı
Yıldızlar SABAH'la Parladı
SABAH Spor Ödülleri dün gece düzenlenen muhteşem bir törenle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu