kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sporun Oscarları
Turgay Ciner Özel Ödülü
İşte İnsan Özel Ödülü
Engelliler Özel Ödülü

Sporun Oscarları

2004 SABAH Spor Ödülleri yarın sahiplerini Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bulacak. Tören 20:00'de start alacak Muhteşem geceyi ATV canlı yayınlayacak. 3'ü özel toplam 16 kategoride Türkiye'nin en iyileri 50 seçkin jüri üyesi tarafından belirlenecek.

En heyecanlı ödül töreni
70 milyon insan için bir olimpiyat madalyası, ekranın karşısına kurulup uzaktan kumandaya basmak kadar yakındır. Açarsınız televizyonu, göğsünde ay-yıldız taşıyan bir boksöre taktik verirsiniz. Bir güreşçiyle birlikte rakibinizi kündeye getirirsiniz. Bir atletle beraber son metrelerde depara kalkarsınız. Bir halterciyle yüzlerce kilonun altına girersiniz. Sporcunun alınterine sizin gözyaşlarınız karışır... Kazanılan madalyaya birlikte boynunuzu uzatırsınız. Tarifi imkansız bir heyecana oturduğunuz yerden ortak olursunuz... Ve sonra televizyonu kapatırsınız. Sizin işiniz bitmiştir artık. Ancak, sporcuların böyle bir şansı yoktur. Ertesi sabah, bir sonraki şampiyona için çalışmaya başlarlar... Teknik direktörlerin taktik savaşı; takım oyuncularının kendini ve rakiplerini aşma uğraşı yılboyu sürer. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SABAH Spor Ödülleri Töreni'nin amacı da, bu zorlu uğraşta bir kilometre taşı olmak. Dün elde edilen başarıların unutulmadığını göstermek. Yarın elde edilecek daha büyük başarılara yol açmak. Bu nedenle 24 Mart akşamı, yani yarın akşam, hep birlikte Lütfi Kırdar'dayız. İş, sanat, basın ve spor dünyasından 50 önemli ismin oluşturacağı Türkiye'nin en büyük; en prestijli jürisi ödül kazananları o gece seçecek. Yani, kazanan masabaşında değil sahada belirlenecek. İşte bu nedenle SABAH Spor Ödülleri çok heyecanlı... Ve bu dev tören atv'den canlı olarak yayınlanacak. 70 milyon bir kez daha ekran başında yarışa ortak olacak. Hazır mısınız?

İSKENDER BAYDAR
SABAH Gazetesi Spor Müdürü

TENİS
BARIŞ ERGÜN 29 yaşında. TED sporcusu. 2004 yılında düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda ilk sırayı elde etmeyi başardı.
İPEK ŞENOĞLU 26 yaşında. TED sporcusu. Amerika Açık Turnuvası'nda çift bayanlarda 3.tura yükseldi ve bir Grand Slam'de tur atlayan ilk Türk oldu.
PEMRA ÖZGEN 19 yaşında. TED sporcusu. 2004 yılında 18 yaş ve büyük bayanlarda Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

BASKETBOL
HİDAYET TÜRKOĞLU 26 yaşında. Orlando Magic sporcusu. 2004 yılında San Antonio Spurs formasıyla NBA'de Batı Konferansı'nda yarı final oynadı.
MEHMET OKUR 26 yaşında. Utah Jazz sporcusu. Detroit formasıyla NBA şampiyonluğunu kazandı. Okur, NBA şampiyonluk yüzüğü takan ilk Türk oldu.
SERAP YÜCESİR 32 yaşında. F.Bahçe sporcusu. Takımıyla Avrupa Ligi'nde Final Four oynarken ligi, Türkiye Kupası ve C.Başkanlığı Kupası'nı kazandı.

BOKS
ATAGÜN YALÇINKAYA 18 yaşında. Fenerbahçe sporcusu. Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanarak Olimpiyat madalyalı en genç Türk oldu.
GÜLSÜM TATAR
20 yaşında. Fenerbahçe sporcusu. 2004 yılında Avrupa Şampiyonu olmanın yanısıra Dünya Kupası'nda da şampiyonluk elde etti.
SİNAN ŞAMİL SAM
31 yaşında. Profesyonel bokstaki temsilcimiz Sinan Şamil Sam, 2004 yılında Kıtalararası Boks Şampiyonluğu'nu kazandı.

TEKVANDO
BAHRİ TANRIKULU 25 yaşında. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu. 2004 yılında Atina'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya aldı.
SİBEL GÜREL
21 yaşında. TSE sporcusu. Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Hollanda ve Almanya'da yapılan turnuvalarda 2.oldu.
ZEYNEP MURAT 22 yaşında. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu. Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandırdı.

GÜREŞ
AYDIN POLATÇI 28 yaşında. ASKİ sporcusu. Avrupa Şampiyonluğu'nu elde etti. Polatçı, Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanmayı başardı.
MEHMET ÖZAL 27 yaşında. Gebze Belediyesi sporcusu. 2004 yılında Atina'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize bronz getirdi.
ŞEREF EROĞLU 30 yaşında. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu. 6.Avrupa şampiyonluğunu kazanan Eroğlu, Olimpiyat Oyunları'nda 2.oldu.

MOTORSPORLARI
CAN ARTAM 24 yaşında. Ar-Racing sporcusu. F1'in bir alt grubu olan F3000 Dünya Şampiyonası'nda Monza, Hockenheim ve Barcelona'da ilk 10'a girdi.
KENAN SOFUOĞLU 22 yaşında. Yamaha Motor sporcusu. 2004 yılında motosiklet dalında Avrupa Superstock Şampiyonası'nda üçüncü sırayı elde etti.
SERKAN YAZICI 34 yaşında. Hyundai sporcusu. Türkiye Ralli Şampiyonu oldu. Yazıcı, Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağında 9.oldu.

ANTRENOR
VOLODYMIR BUZAYEV 65 yaşında. Vakıfbank Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımı Antrenörü. Takımını Avrupa Top Teams Kupası'na taşıdı.
CHRISTOPH DAUM 52 yaşında. Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü. 2004 yılında Fenerbahçe'yi ligde şampiyonluğa taşıyan isim oldu.
ZAFER KALAYCIOĞLU 51 yaşında. F.Bahçe Bayan Basketbol Takımı Koçu. Takımını Avrupa Ligi'nde Final Four'a çıkartırken Türkiye'de 3 kupa kazandı.

VOLEYBOL
AYSUN ÖZBEK 28 yaşında. Vakıfbank Güneş Sigorta sporcusu. Avrupa Top Teams Kupası'nı kazanırken Final Four'da en iyi blokör seçildi.
BARIŞ ÖZDEMİR 33 yaşında. Fenerbahçe sporcusu. Avrupa Ligi'nde grup üçüncülüğü elde ederken Avrupa Bahar Kupası'nda en iyi smaçör ödülünü aldı.
NESLİHAN DEMİR 21 yaşında. Vakıfbank Güneş Sigorta sporcusu. Avrupa Top Teams Kupası'nı kazanırken Final Four'da en iyi oyuncu seçildi.

FAIR PLAY
ARTUN TALAY Çekiçte Olimpiyat 3'üncüsü olan öğrencisi Eşref Apak'a yetmediğini ve yabancı bir antrenörün gelmesinin daha iyi olacağını söyledi.
TUNCAY ŞANLI Şampiyonlar Ligi maçında bir pozisyonda sakatladığı Lyon takımı kalecisi Gregory Coupet'ye özür mektubu yazdı.
VOLKAN ERMİŞ Zonguldak 1.Amatör Küme maçında attığı golün aslında auttan delik fileyi geçtiğini hakeme söyledi ve golün geçersiz sayılmasını sağladı.

ATLETİZM
ELVAN ABEYLEGESSE 23 yaşında. ENKA sporcusu. Norveç'te yapılan 5 bin metre yarışında dünya rekoruna imza atarak Türk atletizmi için bir ilki başardı.
EŞREF APAK 23 yaşında. ENKA sporcusu. Olimpiyatlar'da çekiç atmada bronz kazandı ve atletizmdeki 56 yıllık sessizliğimizi bitirdi.
SELAHATTİN ÇOBANOĞLU 20 yaşında. ENKA sporcusu. Dünya Gençler Şampiyonası'nda 3.oldu. 30 yıllık 800 metre Türkiye rekornu tarihe gömdü.

HALTER
HALİL MUTLU 32 yaşında. 2004 yılında Atina'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda 56 kiloda 3'üncü altın madalyasını kazandı.
SEDAT ARTUÇ 29 yaşında. Ankara EGO sporcusu. 2004 yılında Atina'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda 56 kiloda bronz madalya kazanmayı başardı.
TANER SAĞIR 20 yaşında. Demirspor sporcusu. Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya alarak Türk spor tarihinin en genç Olimpiyat şampiyonu oldu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ulusoy Kirletti
 Hedef Afrikalı
 Cim-Bommel
 Gözler gençlerde
 Mazeret yok
 Hint Kumaşı Değil!
 Üniversiteli milliler Tekke'yi bekliyor
 Milyon dolarları alırken iyi miydi!
 Haber Hattı
 Haber Hattı
 İşte Yılın Futbolcusu Adayları
 Maksat spor olsun
HAYRİ ÜLGEN
Sıra gençlerde
Beşiktaş, iyi futbol oynamıyor. Ama...
REHA MUHTAR
Erman-Ahmet derbisi
Cumartesi Arnavutluk maçı var. Allah...
AHMET ÇAKAR
Ersun Yanal ve Ersen Martin
Aylar öncesini hatırlıyorum.
RECEP GİRGİN
Hektor ve Zalim
1.AYAK: Rakiplerine oranla biraz...
Bayrak Asla Sahipsiz Değil
Bayrak Asla Sahipsiz Değil
Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği dün bir açıklama yaparak,...
Bayrağımıza Laf Ettirmeyiz
Bayrağımıza Laf Ettirmeyiz
Brüksel'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'deki Nevruz...
Arap'ın aşkı
Arap'ın aşkı
Bir Arap prensin, pop yıldızı Kylie Minogue'un şarkıcı kardeşi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu