kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GERİLİMİN YÜKSELDİĞİ DAKİKALAR Galatasaraylı Mehmet Barlas ve Nebil Özgentürk, Fenerbahçeli Mansur Forutan ve Emre Aköz’e karşı... Tartışma, Barlas ve Özgentürk’ün Fener’in Avrupa’da ‘gelmek bilmeyen’ başarılarından dem vurmasıyla bir anda hararetleniyor. Forutan ve Aköz, buna karşılık G.saray’ın maddi sıkıntılarını gündeme getiriyor.
Şampiyonluk ipini kim göğüsleyecek?
Aköz: G.Saray 90'lardaki vizyonunu kaybetti
Barlas: Fener'in arkasında ilkokul dahi yok
'Vizyonu olan takım Fener'dir'

Ne olacak bu Fener'in hali?

Ateş Hattı 2 FB'li ve 2 GS'li yazarımızla sahalara indi! Fener'in sorunları sohbete damga vurdu.

MUHTAR (BJK'Lİ): Tartışmada Galatasaraylılar çok kinayeli konuştu. Fenerliler ise takımlarını eleştirirken bile rahattı, kendilerinden emindi.

AKÖZ (FB'Lİ): Fener bir puan farkla şampiyon olur. Ama yılın takımı bence Fener değil, Galatasaray.

FORUTAN (FB'Lİ): Fener stresi sever. Özellikle derbilerdeki stresten hep Fenerbahçe galip çıkar.

BARLAS (GS'Lİ): Fener başında bir Alman köylüsü teknik direktörün olduğu mahalli bir takımdır.

ÖZGENTÜRK (GS'Lİ): Fener yönetimi despot. Beşiktaşlılar da şampiyon olmamızı istiyor.


Şampiyonluk ipini kim göğüsleyecek?

Reha Muhtar'la Ateş Hattı'nın bu haftaki konukları Fenerbahçeli yazarlar Emre Aköz ve Mansur Forutan'la Galatasaraylı Mehmet Barlas ve Nebil Özgentürk, 'Bu sene kim şampiyon olur' sorusunun yanıtını aradılar.

Sevgili Ergun Babahan'la, Şule Talu, "Fenerbahçe mi, Galatasaray mı şampiyon olur... Şunu bizim spor servisi dışındaki ünlü yazarlarımızdan bazılarına bir tartıştırsana" dediklerinde, işimiz var dedim... Yazarlarımız futbol kökenli olmadıklarından, ortaya değişik tatta, müthiş bir tartışma çıktı... Karşılıklı demagojiler, dalga geçmeler, tiye almalar, keskin teşbihlerin bini bir para... Açık söyleyeyim... Tartışmada Galatasaray'lılar belden aşağı çok çalıştılar... İlginçtir Fenerbahçeliler kendi takımlarını eleştirirken bile çok rahattılar... Fenerliler'de güven, Galatasaraylılar'da kinaye vardı... Bende mi?.. Bende acı yoktu... Kahkaha vardı...

* RM: Fenerbahçe çok avantajlı görünüyordu ancak iki haftadır Fenerbahçe'de müthiş bir durgunluk var, Gençlerbirliği maçı çok zor kazanıldı, hatta hakem hatalarından bahsedildi. Fenerbahçe'nin bir penaltısının penaltı olmadığı söylendi, Gençlerbirliği maçını zor bela geçerken bu hafta Denizlispor'a takıldı. Şampiyonluktan hala yüzde 50'den fazla umutlu musun? Fenerbahçe şampiyon olur mu sence Emre?

EMRE AKÖZ: Bence Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı yüzde 51...Sorun şurada; hakem hatası olmuş, bu hafta takım kötü oynamış vs. önemli değil... Fenerbahçe'nin kazandığı bir sürü maçta da, kötü oynadığını, sağlam oynamadığını, güçlü bir futbol ortaya koyamadığını söylüyoruz.

* RM: Niye kötü oynuyor? EA: İyi, kaliteli, yetenekli futbolcular galibiyetin ve iyi oyunun tek reçetesi değil... Önemli olan takım halinde oynamak, önemli olan sistem. Mesela Hooijdonk sakatlandığında ben sevinmiştim. Hooijdonk'u çok severim, bütün Fenerliler gibi. Ama Hooijdonk'un gitmesi bize şu avantajı sağladı: Orta sahayı güçlendirdik. Orta sahayı güçlendirdiğinde, Fenerbahçe rakiplerine asla pozisyon vermiyor, ancak ceza sahası dışından şut atabiliyorlar. Takır takır karşı tarafı eziyor ve maçı kazanıyor, çok rahat oynuyor.

FB'Lİ AKÖZ: 'YILIN TAKIMI GS'
* RM: Peki şampiyonluğa gelelim... Ligi kaç puanla bitirir Fenerbahçe?.. EA:
Galatasaray maçına Fenerbahçe iki puan geride girebilir.

* RM: Geride mi ileride mi? EA: Geride girebilir ama o maçı kazanarak işte bir puanla falan şampiyon olur... Şampiyonlukta küçük de olsa Fenerbahçe'ye daha fazla şans veriyorum ben. Ama birşey daha söyleyeyim; bana yıl sonunda, Fenerbahçe şampiyon olduğunda, yılın takımını sorsalar, ben Fenerbahçe değil Galatasaray derim.

* RM: Neden? EA: Daha güzel top oynuyor çünkü...

* RM: Galatasaray Şükrü Saracoğlu'na gidecek, Fenerbahçe'ye karşı aradaki puan farkı çok fazla değilmiş gibi görünüyor ama dezavantajları var, Fenerbahçe bütün derbi maçlarını Şükrü Saracoğlu'nda yapacak. Hem Galatasaray'la, hem Trabzon'la... Dolayısıyla bu yönden Fenerbahçe daha avantajlı görünüyor. Ne olur, kim alır bu şampiyonluğu? Galatasaray da bazen iyi bazen rölantide oynuyor... Yani Galatasaray da öyle sürekli istim üstünde bir takım hüviyetinde değil...

'FENER YEREL, DAUM KÖYLÜ'
MEHMET BARLAS:
İki takımın hem kimliklerine hem şu andaki yönetimlerine baktığınız zaman Fenerbahçe yabancıların bulunduğu çok iyi bir yerel takım, mahalli bir takım görüntüsünde... Daum'a bakıyorsunuz, o da köylü... Dünyanın en pahalı futbolcularını alıyorlar, ama başında köylü bir teknik direktörün olduğu mahalle takımı görüntüsündeler...

* RM: Daum mu köylü? MB: Köylü tabii... Alman köylüsü... Dünyanın en pahalı, en parlak futbolcularını alıyorlar ama yine de yeniliyor takım... Bu sefer diyor ki, "Bu bize iyi ders oldu, tecrübemiz arttı." Adamların tecrübesi zaten aldıkları paralardan belli.

* RM: Vizyon mu yok diyorsunuz Fenerbahçe'de? MB: Yok yani... Uluslar da, takımlar da geçmişteki zaferleriyle konuşulurlar, Mesela bizim için 17 Mayıs 2000 tarihi var... Galatasaray'ın UEFA kupasını aldığı tarih... Fenerbahçe'nin tarihinde hiç böyle birşey yok. Fenerbahçe çok yerel bir takım...

'DAUMŞU ANDA EN İYİSİ'
* RM: Barlas, Fenerbahçe yerel takım dedi, teknik direktörü için 'Alman köylüsü' sıfatını kullandı. 'Fenerbahçe'nin vizyonu da yok' dedi... Mansur bu kadar söze bir Fenerbahçe'li olarak birşey söylemeyecek misin?..

MANSUR FORUTAN:
Daum şu anda Türkiye'deki en iyi hocadır, köylü ya da şehirli olabilir. Nereli olursa olsun... EA: Zaten, Barlas bilmez öyle şeyleri... O köylü derken Lorant'la karıştırıyor. Ona dendi ya 'köylü' diye, o yüzden... MB: Tabii Emre çekirdekten, futbolcudur, televizyon karşısında acayip futbol oynar. O yüzden tüm spor sayfalarını okuyanlar gibi kendisinin çok bildiğini sanıyor. MF: Fenerbahçe'nin yerel bir takım olduğu doğru ancak bu bugün itibariyle geçerli... Fenerbahçe'de ciddi bir vizyon var... Anelka'nın alınması, stadın bitmesi, tribündeki seyirci profilinin değişmesi... Bunlar büyük değişimler... Kadıköy'de maça gidince bunu görüyorsunuz...

* RM: Sence Fenerbahçe mi Galatasaray mı şampiyon olur?.. MF: Fikstüre baktığınız zaman aşağı yukarı aynı zorluk derecesinde maçlar var. Hiçbir zaman son maçta şampiyonluğun gideceğine inanmayan biriyim. Kadıköy'deki maç düğümü çözecek.

* RM: Doğru da, Kadıköy'deki maçın düğümü çözeceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Ben daha fazlasını söyleminizi istiyorum... MF: Veriler Fenerbahçe'nin kazanacağını gösteriyor.

* RM: Hangi veriler? MF: Yani Kadıköy'de Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı oynadığı maçların sonuçları...

* RM: 'Fenerbahçe Kadıköy'de yener şampiyon olur' öyle mi?... MF: Eğer Fenerbahçe biraz geride olursa, Galatasaray bir ya da iki puan önde girerse Fenerbahçe'nin kazanma şansı daha çok. Benim kişisel görüşüm bu.

'FENER YÖNETİMİ DESPOT'
* RM: Niye? Daha fazla strese girmezler mi? MF:
Fener stresi sever. Galatasaray - Fener maçındaki stresten her zaman Fenerbahçe galip çıkar.

* RM: Nebil sen Galatasaraylısın... Ne diyorsun? NÖ: Ben biraz duygusal konuşan bir insanım. Tabii ki Fener'in Avrupa'daki başarılarını ben de kutladım.! (Nebil duygusalım diye başladı, dalga geçerek devam ediyor...) Dünyanın en pahalı futbolcularını büyük bir bütçeyle bir araya getiren kulüp Fenerbahçe... Ama ben Fenerbahçe'de özellikle birkaç yıldır, despot, otoriter, korkutan ve ürküten bir yönetimin olduğunu düşünüyorum... Futbolcuların bile bu despotluk altında sahaya çıktığına inanıyorum...

* RM: Fenerbahçe'de mi yönetim despot? NÖ: Kesinlikle. Bu durum futbolculara da yansıyor. Basınla da, böyle ürküten bir tarzla zaman zaman çatışan başkan ve yönetimin, futbolculara da aynı şekilde sert davrandığını düşünüyorum. Bu sertliğin, futbolcularda ters etki yarattığına inanıyorum. Bu arada Hagi'nin de, muhteşem bir uyum ve arkadaşlık ile, Galatasaraylı futbolcuları motive ettiğini görüyorum... Bir de Galatasaray'ın 100. yılı olması, futbolcuları adeta kamçılıyor. Büyük bir motivasyon yaratıyor... Yani, '100. Yıl'da mutlaka şampiyon olmalıyız' diyorlar.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Milli Görüşçü değilim
 Nevruz'da provokasyon
 Sivas'ta kurtarma çalışmaları durdu
 Topal Osman heykeli kayıp
 Mustafa Ekmekçi ödülü Umur Talu'ya
 'Uykuya yatma' devri
ERDAL ŞAFAK
Özel polis
Bu hafta güvenlik alanında...
ÖMER LÜTFİ METE
'Rum devletini tanimayirum da'
17 Aralık Brüksel...
UMUR TALU
İmparatorun yatak odası (1)
Müsaadenizle,...
ERGUN BABAHAN
Yasa tamam... Ya adalet
Türkiye-AB ilişkilerinde...
MEHMET ALTAN
Dolmabahçe Sarayı'nda...
Türkiye Büyük Millet Meclisi...
Ortadoğu'da işgali Rakan bitirecek
Aya, Zeyn, Celile, Rakan... Onlar Ortadoğu'nun ilk önemli çizgi...
Türkler, satılık kiliseyi alıp cami yapacak
İsveç'te devlet ile kilisenin birbirinden ayrılmasından sonra artan...
Nefes Nefese: 4-2
Nefes Nefese: 4-2
G.Saray 2-0 öne geçti; havalandı. Skor 2-2 oldu; telaşlandı. İkinci...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu