kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kötü adamı oynamak beni mutsuz etmiyor
Kötü adamı oynamak beni mutsuz etmiyor

'Aşka Sürgün'ün 'kötü adamı' Resul rolüyle dikkat çeken Fırat Tanış, daha önce de 'Yeditepe İstanbul', 'Şeytan Ayrıntıda Gizlidir' gibi dizilerde rol almıştı. Altın Portakallı oyuncu, kötü bir karakteri canlandırmanın onu endişelendirmediğini, aksine oyunculuk adına mutlu ettiğini söylüyor.

* Mardin'de dizi çekmek nasıl bir his veriyor size? Ben kendimi çeyrek hacı gibi hissediyorum. Hasankeyf için bir şeyler yapılması lazım. Bizim için büyük bir mirasın 60 yıl ömrü olan baraja kurban gitmemesi gerekir. Gece ışıklarla dağları aydınlatıyoruz. 5-10 sene önce gündüz bile gitmeye cesaret edilemeyen yerlerde gece çekim yapmanın keyfini yaşıyoruz.
atv'nin iddialı dizilerinden 'Aşka Sürgün'de eski kanlısı Arda'yı barış yemeğinde öldürerek aileler arasında yeni bir savaş başlatan Resul rolündeki Fırat Tanış, 2002 yılında 'Sır Çocukları' adlı film ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Portakal almış başarılı bir isim. Sır Çocukları' adlı sinema filminin ardından şansı açılan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu Tanış, 'Aşka Sürgün'den önce 'Yeditepe İstanbul', 'Şeytan Ayrıntıda Gizlidir' gbii sevilen yapımlarda da rol aldı. Aşka Sürgün'ün çekimlerinin gerçekleştiği Mardin'e hayran olan Tanış, burada kendini 'çeyrek hacı' gibi hissettiğini söylüyor.

* Altın Portakallı bir oyuncusunuz. Neden bu diziye kadar ortalarda yoktunuz?
Bu benim değil insanların ilgisizliği. Ben hep buralardaydım. Ödülü 2002 yılında aldım. Ama kendimi yeterince tanıtamadım. Bu merak meselesi. Uluslararası festivallerde de ödül aldım. İnsanlar merak etmezse öğrenemez. Benim için meşhur olmak, olmamak hiç önemli değil. Meşhurluk gösterge değil. Bugün tanınmayan onlarca müthiş oyuncu var. Tanıdıklarınızdan daha iyi oyuncular var. Yapımcılarımız da biraz risk almıyor yeni isimleri çıkartmak için. Çok tembeller.

'RESUL BENİM DEDEMİN ADI'

* Aşka Sürgün'de rol almanız nasıl oldu?
Dizinin yönetmeni Cemal Şan ile eskiden tanışırız. Çok sevdiğim bir abimdir. Beni aradı; "Resul adında birini oynayacaksın" dedi. Bir Kürt ağasının oğlu. Resul benim dedemin adı. Dizide Mahsun Kırmızgül de Fırat adlı birini oynuyor. Fırat da benim adım, öyle bir uğuru oldu.

* Resul nasıl bir karakter?
Toprağına ailesine, geleneklerine çok bağlı biri. Çok ahlaklı. Zaman zaman korkak, zaman zaman çekingen. Daha doğrusu dizinin 'kötü adamı' diyebiliriz. Aslında hiç kimseye kötü dememek lazım. Her kötü gibi görünen birinin savunulabilecek bir yanı mutlaka vardır. Öyle bir ortamda yetiştirilmiş bir erkek çocuk. Sırtında aşiret ağasından sonra gelmenin getirdiği bir sorumluluk var. Resul kardeşine 'sen cinayeti üstüne al, ben seni kaçıracağım' diyor. Ama kardeşi hapse giriyor. Kan davası ancak kızkareş verilirse bitecek.

'ESAS OĞLAN OLMA DERDİM YOK'

* Bu kötü adam rolü sizin kariyerinizi olumsuz etkilemez mi?
Önemli olan sizin bu rol içinde bir varlık gösterip göstermediğiniz. Ben oyuncuyum. Her şeyi oynayabilirim. Böyle roller çok dişidir. Ve size oyun alanı yaratır. Bazı oyuncular kötü adam rollerine temkinli yaklaşır, ille de iyi adam olsun, esas oğlan olsun, herkes hayran olsun gibi!

* Ünlü isimler 'rol dişiymiş, oyunculuğa katkıda bulunurmuş'u pek düşünmüyor o zaman!
İşi oyunculuk olmayanlarda iyi adamı oynamak gibi bir saplantı olabilir, var da. Onu tam da bilmiyorum. 'Esas oğlan olayım, herkes bana hayran olsun' da diyebilirler. Benim için öyle değil. Her rolün değeri ayrıdır. Mesleğinize katkısı önemli. Sizi tatmin etmesi önemli.

* Eğitim ne kadar önemli?
Televizyonda oyuncu olmak gerekmez. Mahsun da oyunculuk eğitimi almamış ama televizyonda çok iyi oyunculuk yapıyor. Bu doğal bir şey. Nuri Bilge Ceylan oyuncu olmayanlarla çalışıyor. Orada da başarılı. Ama tiyatro farklı. Eğitimli olmalı. Çünkü tiyatro bu işin er meydanı.

*İleriye dönük mesleki hayalleriniz neler?
Bunun için sinema ve televizyonun daha iyi bir kaliteye ulaşması gerekir. Sinema için somut bir proje yok. Özel bir tiyatroda yapmayı düşündüğümüz 'Sandöviç tiyatro' adlı bir projemiz var. Öğle tatillerinde insanlar yemeklerini yerken, sahnede oynanan bir oyun izliyorlar. Bizde eskiden vardı. Fıkra oynamayı düşünüyoruz. Bir de benim müzisyenlik yönüm var. Bizler kendi bestelerimizden oluşan bir repertuvar hazırlayıp dinleti sunacağız. Dizide öldürdüğüm adamı oynayan Teoman Kumbaracıbaşı ile birlikte dinleti sunmayı düşünüyoruz..

BÜLENT İPEK MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hamilelerin gece şıklığı
 İcatlarıyla büyüklere örnek olmak istiyorlar
 Esma'nın suskunluğu Ahu'yu çileden çıkarıyor
 Amerikan pirinci ile yemekler yarışması
 En başarılı kadınlar seçildi
 Yaşar yüzüme kezzap atacak!
 Bize 'Yeter artık öl' diyorlar sanırım...
 Kavgada söylenmez
 Emekli olmak istiyor
 Kilo vermeye başladı
 Sayesinde seks ayıp' sayılmıyor
 Rol için besiye çekildi
 Efsane romana usta oyuncu
 40 yaş bunalımında!
 Bayraklar altında 'lezzet' buluşması
HAKAN & UTKU
El değmemiş darbe bahaneleri
Üstümüze iyilik sağlık,...
AYŞE TÜTER
Azeri yahnisi
Kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümlere,...
Doğru beslenen yorgunluğu unutur
Doğru beslenen yorgunluğu unutur
Baharla birlikte pek çok kişide aşırı iştah veya iştahsızlık, uyku...
Vücudunuzu detoksla yenileyin
Vücudunuzu detoksla yenileyin
Yetersiz, dengesiz beslenme, çevresel etkenler, stres ve sürekli ilaç...
Eşine özenip estetik yaptırdı
Eşine özenip estetik yaptırdı
YKM'nin veliahtı Harun Tan da, eşi Ebru Şallı gibi...
Tadilat bitti
Tadilat bitti
Sosyetik erkekleri giydiren modacı Ferruh Karakaşlı'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.