kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?.

12 Mart Cumartesi
Gel Kardeşim Elini Ver Bana
Kapıdan girince sola doğru uzanan büyük bir ahşap salon. Sağ ortada yanan büyük bir soba. Girişin karşısında mini bar. Hemen sağda üç basamakla çıkılan bir buçuk metre karelik mini bir DJ balkonu. Her cumartesi buradan aşağıdakilere Roll Dergisi'nden Derya Bengi çeşitli müzikler çalıyor. Bazı parçaları şöyle: 'Gel kardeşim eline ver bana'nın Fransızcası, Orhan Gencebay'dan rock parçalar, Noir Desire'den Levent nous portera, I will survive. Masaların arasında dans etmek imkanı. Mekanın adı: Badehane. Sıcak havalarda dışarıya sokak kenarında da masalar konuyor. Moe Joe Nisan ayında burada çalacak. Tel: (0212) 249 05 50. Tünel. Mahalle bilgisi: Cihangir Akyol Sokak'ta Yavuz-Selim kardeşlerin işlettiği marangoz atölyesi var. Ustalar son derece itinalı ve el yapımı işler ve de el cilası yapıyorlar. Tel: (0212) 293 45 92

13 Mart Pazar
Kendini keşfetmek
Kitabın adı: İstanbul'dan geçen Ruslar. Derleyen ve Rusça'dan çeviren Orhan Uravelli. Şubat 2005. Ümit Yayıncılık. 202 sayfalık kitaptan yedi cümle. 1. Büyük bir gayretle İngilizce çalışıyor, her gün otuz kelime öğreniyordum. 2. Acaba İstanbul'un müezzinleri ezan okurken gözlerini kapatıyorlar mı? 3. Doğunun her yerinde olduğu gibi burada da her yaşın temsil edildiği ayakkabı boyacıları ordusu vardı. 4. Gördüğü önemli yerleri, anıtları, geçirdiği duyguları detaylı şekilde kim mektuplarda anlatıyor artık? 5. Uygarlıklar meridyen yönünde hareket eder. 6. Göçebelerse enlemler yönünde yer değiştirirler ve son çağımızın savaşları da bunu kanıtlamaktadır. 7. Gezilerde yabancı ülkeleri değil kendini keşfediyor insan.

14 Mart Pazartesi
Gökdoğan kuşları
İstanbul'da kuşların bahar göçü mart ayında Arı şahinleri ile başlıyor. Asya yakasından Avrupa yakasına doğru göç izlenebilir. Göç yaklaşık 2,5 ay kadar sürüyor. Mart ortasından mayıs ortasına dek. İlkbaharda bu göçlerin en iyi izlendiği yer Sarıyer tepeleri ve Rumelihisarı'dır. Ara bilgi: Sonbaharda göçlerin en iyi izlendiği yer Çamlıca tepeleridir. Göçü izlenebilen türler ise genelde süzülen kuş türleridir ve süzülen kuşların başında yırtıcılar gelir. Bu mevsimde şu türlerin göçünü görmek mümkündür: Leylek, kara leylek, gökdoğan, delice doğan, uludoğan, bozdoğan, ada doğanı, ala doğan, kerkenez, küçük kerkenez, üçük kartal, küçük orman kartalı, büyük orman kartalı, şah kartalı, paçalı şahin, kızıl şahin, şahin, çakırkuşu, atmaca, yoz atmaca, saz delicesi, bozkır delicesi, çayır delicesi, gökçe delice, yılan kartalı, kızıl akbaba, küçük akbaba, kara çaylak, arı şahini ve balık kartalı'dır. Fazla bilgi için: Doğa Derneği'nden Önder Cırık aranabilir. Tel: (0312) 448 05 37. Tarihi bilgi: 14 Mart 1949: Dışişleri Bakanı Necmettin Sadak Amerika'ya giderek ABD devlet adamları ile görüşmeler yapacak.

15 Mart Salı
Arnavutköy-Şişli
Her salı pazar kuruluyor. Geniş muntazam dikdörtgen beton bir alanda. Diğer günler bu arsa otopark olarak kullanılıyor. Geç saatlerde 11.00'a doğru kuruluyor. Her çeşit taze meyve, sebze. Yamaçla Etiler yolu arasında. Pazarın tam köşesinde ağaçlar altından Şişli otobüsü kalkıyor. Levent - Mecidiyeköy-Şişli güzergahlı. Bazı seferlerin pazarın önünden kalkış saatleri şöyle. 13.30, 14.30, 16.15, 17.40. Ayrıca civar sokaklarda geceleri 'İboo' diye bağırarak gezen bozacılar var. Arnavutköy. Sokak bilgisi: Pazarın bir üstünde yer alan sokağın adı: Boyalı Köşk Sokak. İstanbul'un en güzel sokaklarından. Sokağın bir ucu toprak dar bir yoldan, Akşam Sefası çiçekli yamaçla başlıyor. Eski ahşap evler, cumbalar, temiz kapı önleri, köpekler, kedilerle devam ediyor. Ta denize kadar. Akıntı Burnu'nun tam karşısında merdivenleşiyor sokak ve martılara, denize, ana caddeye rüzgara doğru iniyor.

16 Mart Çarşamba
Dört kırmızı balık
Ana caddede. Sarıyer yönüne giderken solda. Parkla PTT arasında. Zeynel Muhallebicisi. Dışarıda da masaları var. Yol kenarında. Çınar ağaçlarının altında. Dondurmalı su muhallebisi ve krem şokola ve iki su 9 YTL. Dükkanın hemen arkasında Akbank Şubesi'nin yanındaki bahçede mini küçük bir havuz. Yıllardır özenle bakılıyor/gözetiliyor. İçinde kırmızı dört balık yaşıyor. Yaklaşıp kenarı belinize gelen havuz kenarından baktığınızda kımıldayan/ gezinen kırmızı balık sırtlarını izleyebilirsiniz. Zeynel'in telefonu: (0212) 262 89 87. Yeniköy. Dinlenme bilgisi: Yeniköy - Yeni Cami'nin karşısında. Yol kenarında. Mini oturma seti. İki metre uzunluğunda bir buçuk metre genişliğinde seyrek kafesli parke taşlar. İçlerinden otlar çıkan. Kocaman büyük bir ağacın altında. Üç Sarıyer Belediyesi bankı karşılıklı konmuş. Duruşları birbirine bakan üç kanepe gibi. Açık havada sohbet için bir oturma odası konumunda. Çifte Kasaplar Sokağı üzerinde. Yeniköy İlkokulu'nun çaprazında.

17 Mart Perşembe
Ay çekirdekli ekmek
Sevimli bir dükkan. Ahşap ağırlıklı. Adı: Ambar. Müşteriler arasında daha çok gençlere rastlanıyor. Çeşitli doğal besinler satılıyor. Doğal beslenen tavuklardan taze ekolojik yumurtalar. Ekolojik Ürünler, Doğal Ürünler, Doğal Bakım Ürünleri. Küçük tahta kaşıklara da rastlayabilirsiniz. Doğal çaylar için özel üretilmiş süzgeçli bardaklar. Ay çekirdekli ekmek. Yurtdışından yeni gelen, kendinizi rahat hissetmenizi sağlayan bitkisel çaylar. Ceviz reçeli. Ay çekirdekli ekmek. Bugünlerde "keten tohumu" satın almak daha bir trend. Yanınızda taze öğütülüyor. Dikkatli kullanılmasını tavsiye ediyor sahibi Gülten Şen. Babadan edindiği bu meslekte yıllardır çalışıyor. Eskiden dükkanları Balık Pazarı'nda idi. İstiklal Caddesi'nden sokağa girince sağda. Kallavi Sokak. (0212) 292 92 72 Beyoğlu. Günün sözü Mark Twain'den: Sağlığı korumanın tek yolu istemediğini yemek, sevmediğini içmek, yapmak istemediğini yapmaktır.

18 Mart Cuma
Bilmiş köpek
Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden "Köpek, Kadın, Erkek" adlı oyun. 25 mart cuma günü saat 15.00'da sahneleniyor. Haftaya bugün. Alman yazar Sibylee Berg'in. Sahneye Adnan Tözel koyuyor. Çeviri Sibel Arslan Yeşilay'dan. Oyunun müzikleri içerisinde Björk'ten Fransız şansonlarına kadar geniş bir yelpaze var. Konusu yalnız-umutsuz insanlar. Arkadaşlarının itmesiyle makyajsız, hazırlıksız tanışan iki insan. Ve buldukları, bakmaya başladıkları bir köpek. Kadın erkek ilişkileri bu köpeğin gözünden yansıtılmış. Bilge köpek insanlarla dalga geçiyor. Oyun Maltepe Üniversitesi Şenliği, ODTÜ Şenliği, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Şenliğinde de sahnelenecek. Oyunu izlemek ücretsiz. (0212) 621 37 05 (114) Haliç Üniversitesi. Fındıkzade. Tarihi bilgi: 18 Mart 1949. Ürdün ile İsrail anlaştılar.

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Madonna'nın mutluluk rehberi
 Eskisi kadar değilim ama serseriliği çok severim
 İntihar ölüm için bir yardım çağrısı, umutsuz bir çığlıktır
 Gerçek aşk yoğunluk değil şekil değiştirir
 Evlilik kadının geninde var
 Annenizle aynı yerden giyinin
 Zenith'in yeni ruhu daha özgür
 Şehirde safari başladı
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Farklı Bir Mekan Deneyin
 Zoom
 Alplerin hazine avcısı
 Dünyanın kadınları İstanbul'da
 Osmanlı'nın tartışmalı alanlarına yeni bir bakış
 Haftanın Kitapları
 Türk usulü beslenme programı
 Yoga yapan çocuklar daha rahat uyuyor
 İlkbahar ışıltısı her yerde
 Çadırda indirim mevsimi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Küçük şeyler
Yazar Kıbrıs'tan bildiriyor! Siz okurken...
KENAN ONUK
Ülkemizin aydınlık yüzü
Geçtiğimiz salı akşamı...
İstanbul'u en güzel anlatan masallar
İstanbul'u en güzel anlatan masallar
Bu senaryonun film haline gelebilmesi için bir dizi mucize daha...
Bir kaşık bal yemek için
Bir kaşık bal yemek için
Rushmore- Çılgın Liseliler" ve "Tenenbaum Ailesi"yle tanıyıp kendine...
Alkolü az aroması çok hoş
Kremalı likörler, baharat ve tıpta kullanılan otlarla yapılan klasik...
Sağlıklı zayıflamanın sırları
Bahar yaklaşıyor ve herkesi kışın alınan kiloları verme telaşı sardı. Kısa...
İranlı yönetmenin tabu yıkan filmi
Uluslararası Bağımsız Film Festivali'nde "20 Parmak" adlı filmiyle beğeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.