kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Burası Bulgaristanın Şumnu kentine bağlı İvorski köyü.. Hayvancılıkla geçimini sağlayan yoksul halk, şimdilerde Türkiyeye gidip organlarını satan kişileri konuşuyor.
Kaçak organ hattı çöktü
Böbreğini Türkler'e satanlar anlatıyor
Suçlanan hastanede sessizlik!..

Böbreğimi ev almak için sattım

Çökertilen böbrek mafyasının merkezi Bulgaristan'ın Şumnu kenti... Ocak 2004'ten bu yana onlarca Şumnulu'nun Kadıköy'e getirilip böbreklerini sattığı belirlendi. Böbrek başına ellerine geçen 3 bin dolardı.

Kaçak organ hattı çöktü

Bulgar polisi, uzun süre takip ettikten sonra Şumnu-İstanbul hattında çalışan bir organ nakli şebekesinin Bulgaristan ayağını çökertti. Bulgaristan'ın Şumnu kentinin köylerinde yaşayan maddi durumu kötü insanların 3-5 bin dolara böbreklerini satmaya ikna edilerek İstanbul'da bir kliniğe getirildikleri ve burada organlarının ameliyatla alındığı ortaya çıktı. Operasyon sonucu yakalanan 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Şebekenin Bulgaristan ayağını Anelya Jelkova adlı 35 yaşındaki kadının yönettiği belirlendi. Jelkova'nın Türkiye'de kendi böbreğini sattıktan sonra, para kazanma hırsıyla sevgilisi ve onun bir arkadaşıyla birlikte bu işe girdiği belirlendi. Ortaya çıkarılan şebekenin Bulgaristan'dan 6 kişiyi İstanbul'a getirdiği, bir klinikte böbreklerinin alındığıArkadaşımız Bülent Ayan çete lideri Anelya Jelkovanın İvorski köyünde bir zamanlar yaşadığı evin önünde...ve karşılığında 3 bin dolar vererek bu kişileri ülkelerine gönderdiği öğrenildi. Polisin yaptığı operasyon Bulgaristan'da büyük yankı uyandırırken, Bulgar medyası da olaya geniş yer verdi.

SABAH İZ PEŞİNDE
SABAH, Bulgaristan'ın Şumnu kenti ile İstanbul arasında ortaya çıkarılan 'kaçak organ hattı'nın izini Bulgaristan'da sürdü. Edinilen bilgilere göre Bulgar polisi yaklaşık 7 aylık bir takibin sonucunda düğmeye bastı. Operasyonla birlikte gözaltına alınan Anelya Jelkova ile sevgilisi olduğu belirtilen Yasen Yanov (44) ve Martin Vasilev (25) tutuklandı. Tutuklanarak cezaevine konulan Anelya Jilkova'nın ise ifadesinde
kendisinin de böbreğini sattığını belirterek "Bana komplo kuruldu. Kimseyi böbreğini satsın diye zorlamadım. BenYakalanan çete lideri Anelyanın kendi böbreğinin yanı sıra, üvey kızının böbreğini de sattığı iddia ediliyor.sadece aracılık ettim" dediği öğrenildi.

PARANIN CAZİBESİ
Şumnu'nun İvanski köyü ise şebekenin böbrek satacak insan bulmak için çalıştığı en önemli merkezlerden bir tanesi ve şebekenin lideri olduğu öne sürülen Anelya Jelkova'nın uzun süre yaşadığı köy. Burası hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yaklaşık 250 haneli bir dağ köyü. İki çocuk annesi Anelya, uzun süre Şumnu kent merkezinde yaşadıktan sonra kocası Virban Dobrev ve çocuklarıyla maddi sıkıntı yüzünden evini satıp köye yerleşmiş. Burada yaşadığı yoksul hayata dayanamayıp bir süre önce kocasını terk etmiş. Uzun süredir görmediği karısının organ taciri olarak yakalanması karşısında şaşkına dönen eski eşi Virban Dobrev,Anelyanın eski eşi Virban Dobrev, olanlara inanamıyor."Kesinlikle Anelya'yı kandırmışlardır. Tek başına böyle bir iş yapabilecek bir insan değil. Bu işin arkasında daha büyük güçler olmalı" diyor. Ivanski köyü muhtarı Ivan Dermenciev ise, "Anelya bir süre burada yaşadı. Daha sonra köyü terk etti. Maddi durumları kötüleştiği için bu hayata daha fazla dayanamadı. Bazı köylülerin onunla temas kurup, İstanbul'a gittiklerini duyuyorduk. Polis, organ verdikleri belirlenen 3 kişiyi bulabilmek için operasyondan sonra köye baskın yaptı. Ama organ verdiği söylenen kişiler kaçmıştı" diye konuştu. Ivanski köylüleri de maddi durumu kötü olduğu için bazı kişilerin paranın cazibesine kapılıp organlarını sattıklarını söylediler.

BÜLENT AYAN BULGARİSTAN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sezer Suriye'ye gidiyor
 Üç polis daha açığa alındı
 Kapusuz 'Ben olsam gitmem' demişti
 Sarıgül'ü soruşturma izni kaldırıldı
 İnşaatta yolsuzluk ürküten boyutlarda
 Sahte zeytinyağı operasyonu
 Türkiye'nin suç haritası
 Sis etkisini sürdürüyor
 Psikolojik Nevruz
 Neşter-2 davasında hâkim hâkimi suçladı
 Abdülhamid ılımlı politika sürdürdü
 Gazetecilerden TCK protestosu
 Sezer, 13-14 Nisan'da Suriye'ye gidiyor
 AİHM, Türkiye'yi Sincan'da haksız buldu
 'Soykırım'a dünya ilgisi
 Makedon Başbakan'a Yunanistan yasağı
 Alevi dedesi toprağa verildi
 Hıfzısıhha'ya dünya çapında laboratuvar
 Sahte rakının panzehiri yasak
 Fuhuş çetesi çökertildi
 Eroincilerin kahve oyunu
ERDAL ŞAFAK
Geçmişin tutsağı olmak
İki satırlık açıklama...
UMUR TALU
Böyle dememişlerdi!
Bir günlüğüne idrak edilen "Tıp...
Töre kurbanı kadınların sembolü oldu
Kardeşi üst kasttan bir kadınla ilişki kurduğu için fatura Pakistanlı...
Koridorda Kıbrıs uyarısı
Başbakan Erdoğan, İspanya'daki terör zirvesinde Rum Dışişleri...
En iyisi biziz
En iyisi biziz
G.Saray'ın yükselen yıldızı Ayhan'dan iddialı sözler: "Zirvedeki tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu