kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Almanyada yaşayan anne Rabia Kurnaz, iki çocuğuyla birlikte Türkiyeye geldi...
Eşi 'geldiyse' boşayacak
'Gelir' diye bekliyorlar
Dışişleri: Hâlâ Gelmedi

'El Kaideci Kurnaz' muamması

Türk El Kaide sanığı Murat Kurnaz, Guantanamo'dan İncirlik'e getirildi mi? Dışişleri ve ABD'nin Ankara büyükelçiliğine göre "Hayır," Kurnaz'ın Sakarya'daki ailesine göre "Evet."

'ÇAYINI HAZIRLADIM'
Oğlunun 4 yıl sonra serbest bırakıldığını öğrenip Almanya'dan İstanbul'a gelen anne Rabia Kurnaz ise şaşkın: Çayı kurabiyesi çoktan hazır. Artık oğlumla ilgili birileri bilgi versin.




Eşi 'geldiyse' boşayacak

El Kaideci olduğu iddiasıyla Pakistan'da yakalanıp Guantanamo Üssü'ne götürülen Murat Kurnaz'ın ailesi tam üç yıldır umutla oğullarını bekliyor Kurnaz'ın görücü usulü evlendiği eşi Adapazarlı Nagihan ise boşanma hazırlıkları yapıyor. Ailesi, "Serbest kalması bizi hiç ilgilendirmez" diyor.

İstanbul Sanayi Mahallesi'nde Merkez Camii'nin oraya gelin bekleyin. Sizi alacak yakınlarımız" dediler gittim. Gecenin en tekinsiz saatleri, 01.00 sıraları yani. Ahali kan uykuda ben adres arayışında. Hani El Kaideci olduğu iddiasıyla Afganistan'da ABD'liler tarafından yakalanıp 3 yıldır Guantanamo Üssü'nde tutulan 22 yaşındaki Murat Kurnaz vardı ya. Hah işte onu ordan çıkarıp Adana İncirlik Üssü'ne getirmişler diye bir haber yayıldı aniden. Aynı haber Almanya'ya, ailesinin oturduğu eve de tezden ulaşınca 3 yıldır oğlunu bekleyen Rabia Kurnaz diğer iki çocuğunu ve iki de aile avukatını alıp Almanya'dan uçup gelmiş İstanbul'a. Kargacık burgacık lafı bu sokaklara bakıp edilmiş olmalı. Sonunda buldum evi. Akraba eviymiş burası. Çıktım ki, çayı kurabiyeyi hazır etmişler çoktan. Alaman televizyonları, gazeteleri bu aileyle özellikle de anneyi günler geceler boyu konu yapıp işlemişlerdi. Hatta oğlu için 1,5 saatlik belgesel bir çalışma da yapıp yayınlamış WDRMuratın dedesi ve anneannesi...televizyonu. "İlk size konuşuyorum çünkü acım katmerli Savaş Bey" deyip anlatıyor:

BİRDEN DEĞİŞTİ
Oğlum Almanya'da doğdu büyüdü. Deli dolu bir hayatı vardı önce. İtalyan, Fransız, Türk bir dolu kız arkadaş, eğlence, disko şu bu. Sonra ben bu çocukları, kardeşini ve Murat'ı dinini örfünü biraz olsun bilsin diye camiye filan yollar oldum. Orada bir süre sonra değişime uğradı büyük oğlum. Sakal bıraktı, içine çekildi sessizleşti. Baş göz edelim deyip köyden bir komşu kızını Nagihan'ı gösterdik ona Adapazarlar'a gidip. Gördü beğendi nikâhını da kıydı. Vize çıksın, kız Almanya'ya gelebilsin diye. Düğüne kadar görüşmeme kararı alındı. Ama o dinimi Kuran'ımı daha iyi öğrenmeliyim diye tutturdu ve bir gün ansızın Pakistan'a gitti. Peşaver'de kuşkulanmışlar casus muamelesi yapmış Pakistan polisi. "Gel bir araştırıp bırakırız seni" deyip kafasına çuvalı geçirmiler. Sonra bir bakmış ki karşısında ABD subayları. Ardından türlü işkence. Mesela2001 yılında evlendiği eşi Nagihan...bir gün 3 tane fahişe kılıklı kadını yarı çıplak hücresine atmışlar. Kadınlar oğluma sırnaşmış. Birini elinin tersiyle itmiş Murat. Kadın düşüp yere çarpmış, kafası kanamış. "Vay sen misin bunu yapan" deyip 5-6 Amerikan askeri atlamışlar üstüne dövmüşler. Amerikalı avukatı oraya gidip yüz yüze görüştü. Kendisi anlatmış. Zincire bağlı hallerdeymiş. Bana mektup yollamasın annem ve karım. Hele fotoğraf hiç göndermesin. Bu alçaklar alıp cinsel organlarına sürüyor bize manevi olarak da işkence ediyorlar" diyormuş avukata. Şimdi ona kavuşmaya geldim ama hala kesin bir haber yok... Kurnaz'ın yakalanmadan önce 2001 yılında nikah yaparak Almanya'ya aldırmak istediği eşi Nagihan ise, Ferizli Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Basınla görüştürülmeyen Nagihan'ın annesi Hacer Gökçe, boşanma davası açtıklarını belirterek, "4 senedir bunların aklı neredeydi? Kızımızı aldık, bundan sonrası bizi ilgilendirmiyor. Serbest kalması ya da kalmaması da bizi ilgilendirmez" şeklinde konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Bilgi ABD'den sahte kartlar bizden
 Uygun görülürse yaşayacak
 Osmanlı ülkesinde ilk Mason mabedi
 Sahte içkiye üç kurban daha
 Metro köprüsüne onay
 Göztepe'de sembolik eylem
 Balıkadamlar öksüz kaldı
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Çocuklar gibi şendik...
Her salı öğlen 12.30...
ALTAN TANRIKULU
15 Mart 2035
Ne kadar da soğuk bir gün.. Dışarısı...
MEHMET BARLAS
Durdurun dünyayı, galiba inecek var!
Acaba "Çifte...
MAHMUT ÖVÜR
'İstanbul'u nasıl satmalı?'
İstanbul Büyükşehir Belediye...
SAVAŞ AY
Burhan Ayeri de böyle yazarsa batsın bu...
REFİK DURBAŞ
Hata, okumanın neresinde?
Doğu Akdeniz...
HINCAL ULUÇ
Uyuyan Güzel.. Uyanan dev!..
Bale izlemeye başlayışımın...
EMRE AKÖZ
Anelka güzel yürüyor!
Hatırlıyorum... İlk maçından sonra...
İyi oynamak suç mu?
İyi oynamak suç mu?
Geçen hafta Trabzon Gaziantep'te yenildi teşvik iddiaları öne...
Pierre imzayı attı
Pierre imzayı attı
Fenerbahçe'de artık gün sayan Van Hooijdonk, dün yeni takımı NAC...
ABD resmen uyardı
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet...
MİT'in kulağı kesilmiyor
Hemen her kesim tarafından eleştirilen yeni ceza sisteminin ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu