kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bingöl'de 5.7'lik deprem
Yaralı sayısı 15'e yükseldi
11 artçı sarsıntı oldu
Kandilli Rasathanesi: Artçılar olacak hasarlı yapılara girmeyin
Kızılay yardım gönderdi
Muş ve Diyarbakır'dan bölgeye ekip
İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması

Bingöl'de 5.7'lik deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can kaybı yok. Depremin Bingöl'ün yanısıra Erzurum, Diyarbakır ve Muş ve Tunceli'de de hissedildiği belirtiliyor.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde şiddetli bir deprem oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre, merkez üssü Karlıova İlçesi olan ve saat 09.36'da kaydedilen depremin büyüklüğü 5.7 olarak ölçüldü.

Depremin Bingöl'ün yanısıra Erzurum, Diyarbakır ve Muş ve Tunceli'de de hissedildiği belirtiliyor.

'KÖYLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜNE ULAŞTIK'

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kaymakamı Erkan Çapar, bağlı köylerin büyük bir bölümüne ulaştıklarını belirterek, ''Şu ana kadar can ve mal kaybına ilişkin bir durum yok'' dedi.

Çapar, depremin ardından başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. İlçeye bağlı köylerin büyük bir bölümüne ulaştıklarını anlatan Çapar, ''Kar yağış nedeniyle köylerin hepsine gidilemedi. Ancak gidilemeyen köylere, telefon irtibatı ile ulaşıldı. Şu ana kadar can ve mal kaybına ilişkin bir durum yok'' dedi. Çapar, ilçeye bağlı köylerden şimdiye kadar bir, iki köyle irtibat kurulamadığını, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde meydana gelen depremden sonra köylere ulaşılmaya çalışılıyor. İlk belirlemelere göre, Karlıova İlçesi'ne bağlı Kızılçubuk, Dörtyol ve Soğukpınar köylerinde hasar olduğu belirtildi. Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Köseler Köyü'nde 20 evin yıkıldığı öğrenildi.

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, bölgede henüz can ve mal kaybı ile ilgili bilgi gelmediğini söyledi. Vali Avuç, merkez üssü Karlıova olan 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede geniş çaplı araştırma başlattıklarını bildirdi.

Karlıova ilçe merkezinde hasar tespit edilmediğini belirten Avuç, köylerdeki araştırmaların devam ettiğini, şu ana kadar hafif bir yaralı dışında, can ve mal kaybı ile ilgili bir bilginin gelmediğini kaydetti. Avuç, Kızılay tarafından çadır ve gıda yardımı çalışmaları yapıldığını bildirdi.

ERZURUM'DA 4 KÖYDE 28 EVDE AĞIR HASAR


Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı 4 köyde, 28 evin ağır hasar gördüğü bildirildi.

Erzurum Valiliği Kriz Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Karlıova'da meydana gelen depremin şiddetli bir şekilde hissedildiği Erzurum'da, araştırma yapılmaya başlandığı belirtildi.

Yapılan araştırma sonucunda, Çat İlçesi'ne bağlı Köseler Köyü'nde 20, Babaderesi Köyü'nde 2, Soğuk Pınar Köyü'nde 2 ve Hatun Han Köyü'nde 4 olmak üzere, toplam 28 evin ağır hasar gördüğü, Babaderesi Köyü'nde ayrıca 2 hayvanın telef olduğu kaydedildi.

Yine Çat İlçesi'ne bağlı Çirişli, Tuzlataşı, Parmaksız ve Gölköy köylerinde de evlerde çatlaklar olduğunun tespit edildiği bildirildi. Bölgeye ilk etapta 20 çadırın gönderildiği, ihtiyaç olması halinde gönderilmek üzere 100 çadırın da hazır bekletildiği belirtildi. Öte yandan, sağlık ve arama-kurtarma ekiplerinin de söz konusu bölgeye sevk edildiği, ekiplerin buradaki çalışmaların ardından Karlıova İlçesi'ne geçeceği açıklandı.

ERZURUM-ÇAT YOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ, TEK ŞERİTTEN ULAŞIM

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olan depremden sonra çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Erzurum-Çat karayolu, tek şeritten ulaşıma açıldı. Yolun ulaşıma açılmasının ardından Sağlık Bakanı Akdağ da evlerin hasar gördüğü Çat İlçesi'ne doğru yola çıktı.

Karlıova İlçesi merkezli 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Erzurum-Çat karayolu, karayolları ekiplerinin çalışmalarının ardından tek şeritten ulaşıma açılabildi.

Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da yolda ulaşımın yeniden sağlanmasının ardından, beraberinde Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, sivil-savunma ve sağlık ekipleriyle birlikte, Karlıova İlçesi'nde meydana gelen depremin şiddetli hissedildiği ve evlerin hasar gördüğü Erzurum'un Çat İlçesi'ne hareket etti. Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, yolda ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Türkiye'yi yanlış tanımışız'
 'Gazeteci hapishanesi olarak anılmayalım'
 'İlk adımı komşu atsın'
 11 yıllık 'Pardon' AİHM'de
 Kanserden korunmak için karanlıkta uyu
 Sahte rakıcıyı eşi ele verdi
 Savcının davasında tele-kız iddiası
 En çok matematik öğretmenleri kazanıyor
 'Astronot Niyazi' 2014 yılında uzaya çıkacak
 Seyyah devrimcinin Türkiye anıları
ERDAL ŞAFAK
Açlık ve egemenlik
İyi bir yönetimde...
ALİ KIRCA
Kader!
(Bugün, muhtırayla gelen 12 Mart 1971...
MEHMET ALTAN
Ankara ağzı...
AK Parti'nin bugüne kadarki en önemli...
Var mısın iddiasına bir şişe şarabına
Avrupa Parlamentosu, ilginç bir bahse sahne oldu. Fransız vekil,...
Clinton başkan ABD şampiyon!
Bir ankete göre Türkler'in yüzde 91'i ABD Başkanı Bush'un...
We Love You Pierre
We Love You Pierre
F.Bahçe'den ayrılacağını açıklayan Hollandalı'ya taraftar sahip...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu