kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mehmet Aykut Sillinin en büyük tutkusu Gençlerbirliğinin maçlarını seyretmek ve zaferleriyle coşmaktı. Şimdi o zafer görüntülerinin, Silliyi hayata döndürmesi bekleniyor.
İçindeki Gençler aşkı bambaşka
'Faydası olabilir'
'Müzik dinletiliyor'

Gol atılacak o uyanacak

Koyu bir Gençlerbirliği taraftarı olan işadamı Mehmet Aykut Silli, 2.5 ay önce girdiği şeker komasından hâlâ çıkamadı. Doktorlar, uyanması için Silli'ye takımının UEFA Kupası'ndaki zafer maçlarının kasetlerini 'dinlettirecek.'


İçindeki Gençler aşkı bambaşka

Şeker komasına giren ve 2.5 aydır yoğun bakımdan çıkamayan koyu Gençlerbirliği taraftarı işadamı Mehmet Aykut Silli'ye, tedavi amacıyla kırmızı-siyahlıların UEFA Kupası'ndaki maçlarının kasetleri izlettirilecek.

Koyu bir Gençlerbirliği taraftarı olarak tanınan ve aynı zamanda kulübün kongre üyesi olan 48 yaşındaki işadamı Mehmet Aykut Silli, girdiği şeker koması nedeniyle 2.5 aydır yoğun bakımda. Doktorları, Silli'yi yeniden hayata döndürebilmek için yeni bir çareye başvurmaya karar verdi: Silli'nin odasında geçtiğimiz yıl Gençlerbirliği'nin UEFA Kupası'nda kazandığı maçların görüntüleri yayınlanacak. Aslen Ankaralı olan ancak işleri sebebiyle İstanbul'da yaşayan Silli, hastalanmadan önce gıda ve kimyevi madde ithalatı ile uğraşıyordu. Eşi Macide Silli'nin anlattığına göre daha önce hastalık nedir hiç bilmeyen Mehmet Silli'nin yaşamı girdiği şeker koması ile değişti. Hastalanmadan kısa bir süre önce yaptırdığı şeker testi yaptıran testlerden kısa süre sonra şeker komasına giren Silli şimdi yaşam mücadelesi veriyor. İki çocuğu ve eşi ise umutla Silli'nin uyanacağı günü bekliyor. Silli'nin 25 yıllık eşi Macide Silli, yaşadıklarına hala anlam veremeyerek, "Sanki bir rüyadayım... Uyanacağım da her şey eskisigibi olacakmış gibi" diyor.

UMUT MAÇ KASETLERİNDE
Geçtiğimiz aralık ayının 29'unda hastaneye kaldırılan Silli, o günden beri yoğun bakımda ve şuuru kapalı. Tedavi arayışındaki doktorlar Macide Silli'ye, eşinin yapmaktan en çok hoşlandığı şeyi sorduğunda, Silli onlara hiç tereddüt etmeden, "Gençlerbirliği maçına gitmek veya maçı televizyondan izlemek" yanıtını verdi. Silli, eşinin kırmızı-siyahlı renklere gönülden bağlı olduğunu belirterek, "Belki de hayatındaki en mutlu olduğu dakikalar, Gençlerbirliği'nin geçen yılki UEFA Kupası maçlarıydı. Kazanılan her maçtan sonra yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi. Doktorlar, bunun iyi gelebileceğini söyledikleri zaman, kulüp yetkililerinden o maçların kasetini istedik" diyor. Önceki gün, Gaziosmanpaşa Hastanesi'nden Bakırköy Devlet Hastanesi Nöroloji Bölümü'ndeki yoğun bakım ünitesine nakledilen Mehmet Aykut Silli'nin ailesi şimdi dört gözle Gençlerbirliği Kulübü'nden gelecek maç kasetlerini bekliyor.

MARŞ DİNLETİYORLAR
Kulüpten alınan bilgiye göre kasetler bu hafta sonuna kadar İstanbul'a gönderilecek. Ancak doktorlar bu maç kasetleri gelene kadarİki çocuk babası Mehmet Aykut Sillinin eşi Macide Silli, kocasının düştüğü duruma inanamadığını belirterek, Onu hayata bağlamak için, duyup duymadığını bilmeden kulağına şarkılar fısıldıyorum diye konuşuyor.sürekli diskmenle hastaya Gençlerbirliği'nin marşını dinletiyor. Macide Silli, eşinin bazen tepki verdiğini belirterek, "Umarım eski maçlardaki galibiyet sevinci eşimi yeniden aramıza döndürür. Maçları izleyemeyecek ama en azından duyacağını umut ettiğimiz sesler onu aramıza döndürebilir" diyor. Bu arada Gençlerbirliği yöneticileri Silli'yi hastalığı boyunca yalnız bırakmamış. Macide Silli, "Hastalık dönemimiz boyunca kulüp bizden ilgisini hiç esirgemedi. Her zaman telefon açıp hastalığı hakkında bilgi aldılar" diyor. Mehmet Silli'nin yatmakta olduğu Bakırköy Araştırma ve Eğitim Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Dursun Kırbaş hastanın halen komada olduğunu belirterek, "Hasta şu anda uyuyor. Yüksek şekerin yarattığı kalp durmasının ardından, beynin oksijensiz kalması sonucu hasta bu tabloyla karşı karşıya kaldı. Böyle durumlarda hastanın en sevdiği şeyi yapmak kısmen faydalı oluyor. Uyuduğu için maçları izleyemez ama kulaklık yardımıyla ona maçı dinletebiliriz" diyerek Silli'nin sağlık durumunu özetliyor.

Dilek SANCILI /HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İnsan sarrafı asansör
 Havalimanında kapkaç
 Güzellik yarışması gibi güvenlik kursu
 Metal mideli adam!
 Kameradan kaçış yok!
 65 yaşındaki bekçi vatandaşı vurdu
 Saldırı önlendi
 Eroine suçüstü
 Yine soba zehirledi
 'Jaguar'cılar yakalandı
 Dikkat! İstanbul'da buzlanma bekleniyor
 K.Çekmece'de yangın: 1 ölü
 Alo SABAH İstanbul
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
ALTAN TANRIKULU
Dostlarımın düşmanı
Mehmet Durupınar'la bundan 14 yıl...
MEHMET BARLAS
Böyle muhalefete böyle iktidar olur..
Sayın muhalefet...
MAHMUT ÖVÜR
AK Kadınlar Kongresi
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı...
SAVAŞ AY
İstanbul'da koşarayak bir gecenin anatomisi
Önce...
REFİK DURBAŞ
Sahte rakıyı teşvik...
'Üç kuruş kâr için insan...
HINCAL ULUÇ
Açıklama
Yazarımız Hıncal Uluç, yurtdışında bulunduğu...
EMRE AKÖZ
Carew'den Erdoğan'a
Başbakan Erdoğan'ın demecini...
Kartal silbaştan
Kartal silbaştan
Peş peşe gelen kötü sonuçlarla taraftarın ümidi kestiği Beşiktaş'ta...
Aslan Pauleta
Aslan Pauleta
İtalyan ve Fransızlar'a göre G.Saray, PSG'nin Portekizli yıldızı...
Milli basınım düşünmüyor
Avrupa'nın 8 Mart dayağına tepkisinden Türk basınını sorumlu tutan...
AK Parti'den bir istifa daha
Ak Parti'de Erkan Mumcu'ya yakınlığı ile bilinen Isparta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu