kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 
Adam "Bu nasıl manav!" diyerek domatesleri kurşunladı
Topaç çevirmeyi unutmuşum ama horoz şekerine bayıldım

Adam "Bu nasıl manav!" diyerek domatesleri kurşunladı

Geçen yıl neler oldu neler. Canımızı sıkan, gözyaşlarımızı tutamadığımız çok olay yaşadık yaşamasına ama gülümsetenler de vardı. Buyrun hepsi burada, gerçi durum biraz traji komik ama olsun maksat eğlence...

Ne yazsam? 1 Ocak günü ne okumak istersiniz? Önüme gelen herkese sordum. Gazetede sabahtan akşama kadar deprem ve tsunami konuşan tek tek afet fotoğraflarını inceleyen meslektaşlarım bile "Komik bir şeyler yaz" dedi. Hatta bir tanesi "Gözünü seveyim iç karartıcı bir şey olmasın boğulduk zaten" diye ekledi. Komik mi? Bu aralar pek ailemle görüşemedim sayın okur. Gazeteye takıldım kaldım. Yoksa iki anne, bir babababaanne ziyareti üç haftalık malzeme çıkarırdı bana ya, neyse.... İmdadıma bir mail yetişti. Yüzlerce yeni yılınızı kutlarım, 2005 size mutluluk sağlık huzur getirsin mesajlarının arasından geldi. Mail'i okurken sık sık gülümsedim. Sonra da sizinle paylaşmaya karar verdim. Aslında köşe yazarı olmanın birinci kuralını bundan 2,5 yıl önce Hıncal Uluç kulağıma fısıldamıştı. Demişti ki "Sakın ola internetten gelen bir hikayeyi, fıkrayı köşende yayınlama. Unutma ki senin gibi binlerce insana gidiyor o. Kolaycılığa kaçmış olursun." Söz dinledim. Dinlerim. Ama bugün başka. Bugün 1 Ocak 2005... Bugün beni gülümseteni sizler de okumalısınız.

2004'TE TÜRKİYE'DE NELER OLDU?
14 Ocak Samsun'da bir bankanın Mecidiye Şubesi'ni soyan Mehmet Murat Pas, iki ay sonra aynı şubeye para yatırmaya kalkınca yakalandı. 22 Ocak Bursa'da, her zaman alışveriş ettiği manavda sivribiber kalmadığını öğrenen Sezer Kırbıyıklı 'Bu nasıl manav?!' diyerek domatesleri kurşunladı. 23 Ocak Erzurum'da tarihi koç heykelini evinin önüne çeşme yapmak isteyen adam tutuklandı. 28 Şubat Adapazarı'nda İnsan Hakları Ulusal Komitesi Başkanlığı'nca mahkumlar arasında düzenlenen resim yarışmasında mansiyon kazanan Gültekin Toker'in ödülü, tahliye olduğu için evine götürüldü. Polisi gören Toker önce kaçtı, sonra polislerin ödül için geldiklerini öğrenince eve dönüp ödülünü aldı. 24 Mart Samsun'da otobüs durağı çalındı. (Nasıl yani?) 3 Nisan Adana Kümes Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri horoz dövüşü yaptırırken yakalandı. (Nasıl, nasıl yani?) 29 Nisan Bursa İnegöl'e bağlı 3 bin nüfuslu Cerrati Beldesi'ne 3 bin kişilik cami yapıldı. (Hayırlı olsun!) 2 Mayıs Antalya'da iki kızıyla evden kaçan oryantal Hatice Topçu, yanında eşi Celal Topçu'nun pantolonlarını götürdü. "Niye?" diye sorulduğunda "Beni takip etmemesi için pantolonlarını aldım" dedi. 25 Mayıs Radarı önceden haber veren ve kendisine yurtdışından gelen aleti gazete ilanıyla satmak isteyen adam yakalandı. (Yani, sizce ilan verirken ne düşünmüştür?) 12 Haziran Zonguldak Limanı'na sığınan kuğuyu yediler. (Yorum bile yapamıyorum) 24 Haziran Savaş Ay, programına ünlü benzerlerini çıkardı, araya gerçek Ciguli'yi de soktu. Ciguli, benzerlik yarışmasında üçüncü oldu. 8 Temmuz Fransa'da oynanan Türkiye - Brezilya maçında, fotoğraf makinesini sahaya fırlatan Türk'ü, polis filmi tab ettirerek yakaladı. 13 Temmuz 178 ALO - RTÜK hattına başvuran biri, Sütaş reklamında gol atan inek Ayraniç'in memelerinin görünmesinden şikayetçi oldu. (Öbür ineğin memeleri gözükmüyor mu yoksa tahrik edici mi değil?) 5 Ağustos Umut Sanat, Lara Croft filmi tanıtımı için 'Türk Croft' yarışması başlattı. Kadın kahramanı canlandırmak için siteye 19 erkek başvurdu. 8 Eylül Asuman Krause, '1. Geleneksel Boru Döşeme Yarışması'na hakem oldu. (Favorim budur. Üstüne tanımam) 15 Eylül Malezya Kralı Kapalıçarşı'dan halı aldı. Kral'a ikram olarak çay getiren garsonlar halılara çay döktü. 4 Ekim Sakarya Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli sağlık memuru Serkan Atasoy, eski gemi tayfası Cüneyt Veli'den iki saat yerine bakmasını istedi. Veli, elini kesen bir adama dikiş atarken bir doktor tarafından yakalandı. (Şaka gibi değil mi? Gerçek gerçek.) 5 Ekim İzmir'de, İzmir ve Nürnberg Emniyet Güçleri arasındaki 'dostluk' maçi 3-0 devam ediyordu. Ancak Emniyet Müdürü Halil Tataş, 'Dostluk maçı berabere bitmeli' diyerek takıma yenilme talimatı verdi. Bu da olmayınca kaleciye 'Gol ye!' diye bağırdı. Maç 3 - 3 bitti.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Başkalarının cinayetini işliyor   / 26-02-2005
 Aç bakalım televizyonu birazdan ajans başlayacak   / 19-02-2005
 Aşk için ölmek, öldürmek...   / 12-02-2005
 Pilot tebdili kıyafet uçakta turladı   / 05-02-2005
 Hangi kıyafette rahatsanız o doğrudur, inanın   / 22-01-2005
 Taksim'de elinde valizle koşan kadın benim annem   / 08-01-2005
 Adam "Bu nasıl manav!" diyerek domatesleri kurşunladı   / 01-01-2005
 Aşk bir yanılsama   / 25-12-2004
 Anneler beyin yıkayabilir mi?   / 18-12-2004
 Sokaklarda öpüşüp duruyoruz   / 11-12-2004
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
'Biz Türküz' desinler yeter
Hepimizin ağzında aynı...
Film değil sanki tadım kursu
En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ını kazanan "Sideways" filmi, kırmızı şarabı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.