kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Püf noktaları annesinden
Annesi gibi yemek ustası

İtalyan yazar ve yemek programı yapımcısı Donatella Piatti'nin oğlu Batuhan da annesi gibi usta bir aşçı. Eğitimini İtalya'da tamamlayan Batuhan, Avrupa'da beş yıldızlı otellerde çalıştıktan sonra artık İstanbul'da yemek danışmanlığı yapmaya karar verdi.


Püf noktaları annesinden

Donatella Piatti'nin oğlu Batuhan da annesinin yolundan giderek mutfağın zengin dünyasını seçti. Anne oğlu yakında renkli bir televizyon programında izleyeceğiz.

Yıllardır Türkiye'de yaşayan, yemek kitapları ve programlarıyla tanıdığımız Donatella Piatti'nin oğlu Batuhan Piatti de annesi gibi bir yemek meraklısı. İtalya'nın en büyük yemek okulu Italian Culinary Institue diplomasına sahip. Türkiye'de büyüdükten sonra eğitim için İtalya'ya giden ve işletmenin yanı sıra aşçılık eğitimi alan genç Piatti, bugüne kadar Park Hyatt Regency Hotel, Four Seasons Hotel, Capri Palace ve Hotel Villa Toretta'da çalıştı. İki ay sonra doğacak kızı için eşiyle Türkiye'de yaşamaya karar verdiklerini söyleyen Batuhan Piatti işe büyük restoranlara danışmanlık yaparak başladı. Piatti'nin danışmanlığından yararlanan ilk mekan ise Dulcinea oldu. Dulcinea'nın Brezilya, Meksika, Fransa, Uzakdoğu gibi dünya mutfaklarından oluşan mönüsü, Batuhan'ın dokunuşlarından sonra İtalyan lezzetinin ağırlıklı olduğu Akdeniz tatlarına dönüştü: "Yarı İtalyan kökenli olduğum için fesleğen, domates ve mozarella'yı çok kullandım. Mönüye katkım yeşil, beyaz ve kırmızı, yani İtalyan bayrağı şeklinde oldu denebilir." Batuhan'ın Dulcinea için hazırladığı mönünün spesiyalleri arasında "pazı yatağında kum midyeli levrek fileto", "Kapri Adası usulü niokki" ve yemeklerden sonra ya da geçişlerde içilen "limonlu sorbet" yer alıyor. Bir de annesinden öğrendiği 'minestrone' isimli sebze çorbası.
Batuhan şu sıralarda bir de annesiyle televizyon programı hazırlığında. İkili, şov ağırlıklı programda hem İtalyan mutfağından örnekler verecek hem de misafirlerini ağırlayacaklar. Her şey doğaçlama yapılacağı için izleyiciler anne oğlun kendi aralarındaki tartışmalarına da şahit olacak.

Eylem Bilgiç

DİĞER GURME HABERLERİ
 Önce özgürlük sonra yemek
 Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
 Şarap kursunda bir efsane
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
 Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor
 Dünyanın merkezinde bir yemek
 Gerçek bir Anadolu tatlısı: Karakuş
 Bir fincan salep olsa
 Her gün yemek pişirin evinizin bereketi artsın
 Hem para kazanıyor hem kültür satıyorlar
 Mutfak için yeni bir dergi
 Unutulmuş bir şerbet
 Kaz için en iyi mevsim
 Yirmi iki ayar yemekler
 Çikolatayı kim sevmez?
 Londra'da elim kayıp
 Kalite belgeli çiğköfte
 Kahvenin düşmanı hava ve ışık
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Seksi herkes farklı yaşıyor
Seksi herkes farklı yaşıyor
Yeni Zelanda'lılar orgazmı uluslararası bir gün olarak kutluyor,...
Kızılay'ı küllerinden yaratacağız
Kızılay'ı küllerinden yaratacağız
Gönüllü usulüyle çalışan ve bağışlarla ayakta kalan Kızılay'ın 13...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.