kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?.

5 Mart Cumartesi
Deniz levreği
Balıkçıl adlı mekan geçen haftadan itibaren kömür ızgarasına geçti. 11.30'da kömür ızgarası yakılıyor. Meşe kömürü. Gece 24'e kadar balık kızartılabiliyor. Öğlen sonrası ara saatlerde külle örtülüyor. Siparişte ateşin üzeri açılıp canlandırılıyor. Ateş ve kömürde balığın lezzetinin çok farklı olduğu ortaya çıkıyor. Cumartesi geceleri fasıl. Mekanın sahiplerinden Mehmet Demircioğlu diyor ki "Burası Beyoğlu'nun genç bir meyhanesi ve müşteriler arasında gençler ağırlıkta." Altı katlı binanın çatı katı canlı müziklerle bu sezon hizmete giriyor. Fiyatlar ucuz. Hamsi artı salata beş lira. Ayrıca pazılı sarımsaklı hamsi kuşu. Girişte duvarlardaki mozaik figürler çok hoş. Mutfakta 20 yılın tecrübesi ile Mustafa Usta görev yapıyor. Hem tatlı su hem deniz levreği bulunuyor. Tel: (0212) 293 55 71. Beyoğlu. Sokak bilgisi: Mekanın yanındaki binada Metis Yayınları hizmet veriyor.

6 Mart Pazar
Kış Kuşları
Bahçenizde bulunan ve sıcak ülkelere göç etmemiş kuşlar karlı buzlu havalarda aç kalmasın! Bazı öneriler: Öncelikle sadece zor dönemlerde
(karda, kışta) yem verin. Onlara vereceğiniz yemin yerini belirlerken kedilerden korumak için ağaç ve çalılıklardan en fazla 2 metre uzağında olmasına dikkat edin. Büyük miktarlarda yem vermeyin, bunun yerine sabah erken ve akşam hava kararırken iki kez verin. Yemi nemden (kar/yağmur) koruyun. Yemek artıkları, özellikle de baharatlı, vermeyin. Yemleme yerini temiz tutun. Düzenli ve zamanında yem verin, eğer bir hafta sonu tembellik yaparsanız buraya alışmış olan kuşlar açlıktan ölür. Havalar düzelmeye başladığında yem vermeyi kesin. Resim bilgisi: Ressam Fikret Mualla'nın Kaplumbağa Terbiyecisi konulu eseri Cornucopia dergisinin 32 no.lu son sayısında, 14. sayfada karşımıza çıkıyor. Bir sirkte kaplumbağalar ateş çemberinden atlarken resmedilmiş.

7 Mart Pazartesi
Gerçek İtalyan Pizzası
Adı: Sedir Pizza. Gölcük'ün en iyi pizzacısı. Sahibi Aydın Barış, 22 yıl önce Almanya'dan döndükten sonra açmış. Gölcüklüler ilk defa İtalyan pizzasıyla böylece tanışmış. Aydın Bey burayı eşiyle birlikte işletiyor. Pizzaları kendi elleriyle yapıyor. Pizza yapmasını Almanya'da İtalyan pizza ustasından öğrenmiş. Aydın Bey, şişko neşeli biri. Dükkan ilk açıldığında adı Palmiye'ymiş. Daha sonra daha büyük bir yere taşınınca adı "Sedir" olmuş. Depremde yıkıldığı için şimdiki yerine taşınmış. Depremden önceki gibi olmasa da yine minik sedirler var. Duvarlarda Gölcük'ün depremden önceki "eski" fotoğrafları asılı. Gölcük vergi dairesinin alt katında yer alıyor. En çok "Sedir Pizza" rağbet görüyor. Bu pizza aslında İtalyan "pizza mafiozo" dur. İçinde sarımsak, soğan olan acı bir pizzadır. Fiyatı 5 YTL. Diğer pizzalar 3-4 YTL arası. Genelde civardaki esnaf bundan yararlanıyor. Evden ya da işyerinden de ısmarlamak mümkün. Tel: (0262) 414 39 66 Gölcük. Ek bilgi: Ayrıca her gün 3 çeşit sulu yemek çıkıyor.

8 Mart Salı
Tavşanın adı: Ceylan
Motor iskelesi ile Deniz Otobüsleri iskelesi arasında Yunus Kafeterya. Tam deniz kenarında masalar. Oturduğunuz yerden dalgalar, Üsküdar'dan gelen motorlar ve gemiler tam üstünüze doğru geliyor gibi. İstanbul'un özel açılarından birine sahip bir mekan. Çay kahve tost imkanları. Yanında karşınıza kutusunun üzerine tünemiş anne tavşan ve genç bir niyetçi çıkıyor. Anne tavşanın Adı Ceylan. Sahibinin yardımıyla niyet kağıtlarını ağzıyla alıp müşteriye uzatıyor. 50 kuruşa. Beyaz kağıtlı bir niyette yazanlar şöyle: "Anlayışlı dostlara ihtiyacınız olabilir. Haftanın ilk günü de önemli kararlar vermek zorunda kalabilirsiniz. Mutlaka yakın bir dostunuzdan yardım istemelisiniz." Beşiktaş. Mahalle bilgisi: Çarşıdaki Aslı Börek'te cam şişede bir litre 250 gram Vefa Bozası beş lira.

9 Mart Çarşamba
Schuman ile Schubert
Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall binasında. Bu akşam Ayşegül
Sarıca'nın piyano konseri var. Saat 19.30'da. Schubert, Schuman ve Brahms çalıyor. 1959'da Prix de la ville de Paris Paris Kenti Ödülü'nü kazanan Sarıca halen İTÜ'de yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor. Tam 17.5 öğrenci 4 lira. Tel: 0212. 359 67 03 Bebek. Başka müzik bilgisi: Günümüzün tartışmasız en güzel seslerinden birine sahip Michael Chane. Vivaldi ve Bach'dan aryalar söylediği CD'sinin adı: The art of Counter-tenor Michael Chance. Archiv Produktion.

10 Mart Perşembe
İki şişko ördek
Fotoğraf çekmek için bir manzara: Balıkçılar Pazarı'nda sabah erken saatlerde yeni balık kasalarının arasında gezinen iki ördek. 09.00-09.30 civarında. Esnafın baktığı, göz kulak olduğu. Verilen balıklarla iyicene irileşmiş ördekler daha sonraki saatlerde bir yere kapatılıyor. Bu arada ara sokaklarda bir peynir-zeytinci dükkanı. Adı: Yabancı. Tulum peyniri, kilosu 10 lira 80 kuruş. İki cinsi var, çok tuzlu ve az tuzlu. Ezine Peyniri az tuzlu ve az yağlı 4 lira 40 kuruş. Kestane balı 10 lira. Bal donmuş. Sıcak suda bekletince açılıyor. Dükkanın el ilanında küçük değişik bir öykü yer alıyor: (0216) 334 58 75. Üsküdar. Edebiyat bilgisi: Cesare Pavese'ni günlüğü: 10 Mart 1938. Bir insan acı çekiyorsa, başkaları bir sarhoşmuş gibi davranırlar ona. "Hadi, kalk bakalım; yeter bu kadar; hadi işine; öyle değil; ha şöyle."

11 Mart Cumartesi
Kardelen ne renktir?
Geçen hafta açılan bir kafe-restoran. Adı: Merdiven. Aynalı bir girişi geçip merdivenlerle indiğiniz bir arka mekan. Üç kilim aşıyorsunuz yürürken. Duvarın tam ortasında bir ayna. Ahşap altı masa, sandalyeler. Mum şeklinde duvar aplikleri. Sahibi Gamze Çelik eski işsiz bankacı. "Evde yaptığımdan daha titiz yaptığım yemeklerle burayı açtım" diyor. Kremalı mantar soslu tavuk: 4.5 milyon. Tünel. Tel: (0212) 245 73 68 Tarihi bilgi: Artık Tünel'in Beyoğlu çıkışındaki tramvay durağının yanındaki simitçi yok.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Görevli gitarıma bakınca her şeyin bittiğini anladım
 Yemek yiyin fitness kuponu kazanın
 Çocuklar ve gençler kaçırmasın
 Big Star'a Türk desteği
 Travesti genelevi
 Dışarı Çıkmadan Önce
 İpler yeniden anne babanın elinde
 Onlar geleceği tasarlıyor
 40 yaşından sonra hayallerini gerçekleştirdi
 Kaldırım serçesine caz ritimleri
 Ünlülerin gizli aşkları
 7789 kişi 'ölüme son' dedi
 Barınağa terk edildi
 'Şiirsel ve ateşli'
 En iyi fotoğraf Reuters'in
 Fatma Nine'den türküler
 Karısı para kazanıyor o ev işlerini yapıyor
 Tasarıma büyük ödül
 Osmanlı arşivinde Kapalıçarşı sergisi
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
'Biz Türküz' desinler yeter
Hepimizin ağzında aynı...
Film değil sanki tadım kursu
En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ını kazanan "Sideways" filmi, kırmızı şarabı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.