kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Özel gecelerden tiyatro sahnesine
Tiyatroda striptiz

Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sahnelenen "Efsaneler" adlı oyunda rol alan Güney Afrikalı Gelord Matingu, striptiz şovuyla konuşulacak. 26 yaşındaki Matingu turist olarak geldiği İstanbul'dan kopamamış. Geçimini, tiyatro oyunundaki gibi ev partilerinde striptiz yaparak sağlıyor.


Özel gecelerden tiyatro sahnesine

Turistik gezi için geldiği İstanbul'da striptizci olan Güney Afrikalı Gelord Matingu artık Küçük Sahne'de tiyatroseverlerin karşısında soyunuyor.

Sadri Alışık Tiyatrosu, "Efsaneler" adıyla yeni bir oyun sahneye koydu. Dün galası yapılan oyunun kadrosunda, Çolpan İlhan, Ruhsar Öcal, Bülent Polat, Murat Ergür ve Asuman Dabak'ın yanı sıra Gelord Matingu adlı Güney Afrikalı bir oyuncu da rol alıyor. Tiyatroseverler gibi biz de Gelord Matingu'yu merak ediyoruz; kim bu siyahi oyuncu? Ve karşımıza, Şeysel Adaları'nda doğup Cape Town'da büyüyen, dört yıldır İstanbul'da yaşayan, evlerde ve özel partilerde striptiz yaparak geçimini sağlayan, Türk sevgilisiyle evlilik hazırlıkları yapan, Türkiye aşığı biri çıkıyor. Özellikle genç kızların bekarlığa veda partilerinde, ev partilerinde ve lüks kulüplerdeki özel gecelerde striptiz yapan 26 yaşındaki Gelord Matingu, Cape Town'da pazarlama üzerine üniversite eğitimi almış. Ailesi ise halen orada yaşıyor: "Ailem Şeysel Adaları'ndan ama yıllardır Güney Afrika'da, Cape Town'da yaşıyoruz. Oada mağazaları ve işyerleri var. Ben üniversiteyi bitirdikten sonra babamın işlerinde çalışmaya başladım. Bu arada oyunculuk kursuna katıldım. Ayrıca profesyonel dansçıyım."
Matingu, Cape Town'da tanıdığı bir arkadaşının anlattıklarından etkilenerek 2001 yılında ilk kez İstanbul'a gelmiş. Bir haftalığına geldiği İstanbul'dan o kadar etkilenmiş ki iki ay sonra ülkesine dönebilmiş. "İstanbul bana çok farklı geldi. Özellikle gece hayatını çok sevdim" diyen Matingu, ülkesine döndükten bir ay sonra soluğu yine İstanbul'da almış.
İstanbul'da yaşamaya karar veren Matingu, önceleri ailesinden gelen parayla yaşamını sürdürmüş. İki yıl önce çalışmaya başlamış. İşi ise striptiz yapmak... Yani Güney Afrikalı Matingu, İstanbul'da soyunarak geçimini sağlıyor! "Çok iyi dans ettiğimi bilen bir arkadaşım, lüks bir kulüpteki özel partiye davet etti ve orada dans edip edemeyeceği sordu. Ben de 'Striptiz şov yapayım o zaman" dedim. O gece yaptığım şov o kadar beğenildi ki ondan sonra devamı geldi."
O gece onu kulüpte izleyenler özel partilerine çağırmaya başlamış ve Matingu'nun striptiz şovu kulaktan kulağa yayılmış. Matingu, bu konuda hiç mütevazı değil... "İstanbul'da benden iyisi yok. Başka striptiz yapanlar da var ama onlar gerek vücutları, gerek dansları, gerekse kıyafetleriyle benden çok gerideler. Ben vücuduma çok iyi bakıyorum ve her defasında farklı bir şov sergiliyorum" diyor. Matingu'nun dansını beğenenler arasında sosyetik isimler çoğunlukta. Ev partilerinde 20'şer dakikadan iki seans dans ediyor. Kulüplerdeki partilerde ise şovu 15 dakikayı geçmiyor.

SEKS YASAK
Matingu, kendi şovunu "eğlenceli" olarak tanımlıyor: "Müzik eşliğinde yavaş yavaş soyunuyorum. En son üzerimde ya bir şort ya da bir slip kalıyor. Dokunmak serbest, para sıkıştırması ise o kadının beğenisinin ve takdirinin bir göstergesi. İsteyen benimle birlikte dans da edebilir." Peki bu şovun bir sınırı var mı? Matingu "seks"in işinin bir parçası olmadığını vurguluyor: "Çırılçıplak soyunmam. İkinci bir kuralım ise, şovum bittikten sonra zarfımı alıp oradan ayrılmak. Çünkü çoğu zaman cinsel ilişki teklif edenler oluyor. Üstelik astronomik rakamlara! Onlara bir sevgilim olduğunu söyleyip tekliflerini reddediyorum."
Matingu, 23 yaşında üniversite öğrencisi bir Türk kızıyla bir buçuk yıldır aşk yaşıyor. Genç kızın ailesiyle tanışmış, evlerine gidip geliyormuş. En kısa zamanda evlenmeyi düşünüyor. Sevgilisi striptizci olduğunu biliyor mu? "Evet biliyor, zaten o beni striptiz yaparken gördü ve tanıdı. İlk görüşte birbirimizden etkilendik. Önce arkadaş, 3-4 ay sonra da sevgili olduk. Striptiz yapmama bir şey demiyor ama zaten evlenince bu işi bırakacağım."
Gelord Matingu, arkadaşı Bülent Polat (Avrupa Yakası'nın Şesu'su) sayesinde tiyatrocu olmuş. Oyun cuma, cumartesi 20.30, pazar ise 15.30'da Beyoğlu Küçük Sahne'de...
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Seksi herkes farklı yaşıyor
 Kızılay'ı küllerinden yaratacağız
 İran'dan gelen dini film patlaması
 Türkiye'nin tam 291 köftesi var
 12 yıl sonra megastarı köşeye sıkıştıran savcı
 Zorbalıktan şehir eşkıyalığına
 Dubai'de Venedik havası
 Bu tiyatro çok fanatik
 Dahiler Okulu yardım bekliyor
 Mutlu, tatmin, sarhoşluk
 Kariyer hırsı yok
 Yalıda sessiz bir kadın
 Çalıkuşu Feride'nin komşusu
 Türkiye'nin yeni sorunu bekarlar
 Tahran
 Özpetek'in ruhsal arayışı
 Yıldız olmak için bıçak altına yattılar
 En çok futbolcuyu İstanbul yetiştiriyor
 Ayetullah ama Humeyni değil
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Türk halkı kan istiyor kan
Kimi zaman umutsuzluğa...
MEHMET ALTAN
Su dünyası...
Geçen gün, National Geographic Dergisi'nin...
ALİ POYRAZOĞLU
Bir sen kaldın yalnızlık gelince
Hiçbir şey olmadı...
REFİK DURBAŞ
Buluşma ya da "önemsizlik"
Hayatı da bilim dünyasına...
ÖNCEL ÖZİÇER
Lazarus misali tekrar dirilenler
Özelikle biz kadınlar,...
TURGAY NOYAN
Denizde kaç bayrağımız var?
Geçtiğimiz hafta Denizciler...
Klasiklerin sonuncusu modernlerin birincisi
Klasiklerin sonuncusu modernlerin birincisi
Western filmlerinde en hızlı silah çeken kovboy olarak ünlenmişti.
Helikopter-uçak geliyor
Helikopter-uçak geliyor
Amerikan uçak üreticisi Boeing ile helikopter imalatçısı Bell'in...
Tiroid vücudun orkestra şefi
Türkiye'de tiroid sorunu olan milyonlarca insan var. Daha çok...
Önce özgürlük sonra yemek
Avrupa'ya 'özgürlük, eşitlik ve kardeşlik' ilkelerinin yanı sıra mutfak...
Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
İberya Yarımadası'nda bulunan ve anlamı "Portakal çiçeği sahili" olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.