kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ev erkeğinden yemek tarifleri
Karısı para kazanıyor o ev işlerini yapıyor
Ev erkeğinden yemek tarifleri

Ev erkeğinden yemek tarifleri


KAYNANAMIN KEKİ
Keklerim ünlüdür. Çok çeşitli keklerim vardır. Ama Kaynanamın Keki'nin yeri ayrıdır. Tüm bu saydığım malzemeleri bir kaba koyun ve çırpın. Mikser kullanabilirsiniz. Eşimin annesinden öğrendiğim bir kek tarifi. Onlara gittiğimde yemiştim. Yumuşacık bir kek oluyor. Birde fırını önceden 200 dereceye getirmeyi unutmayın.
* Dört Yumurta
* Bir Su Bardağı Sıvı Yağ
* Bir Su Bardağı Yoğurt
* Bir Buçuk Su Bardağı Şeker
* Yarım Limon Suyu
* Beş Bardak Un
* Bir Paket Vanilya
* Bir Paket Kabartma Tozu
* Limon Rendesi


BEYKOZLU KEBABI
Öncelikle patlıcanlar siyah beyaz soyarak uzunlamasına dilim dilim kesin. Yağda hafifçe kızartın. Bir tavaya yağ koyup, küp doğranmış soğanı kavurun, kuş başı eti ilave edin ve tatlı kaşığı salça koyarak karıştırın. Ardından az bir miktar su ve un katarak kavurun. Patlıcanları artı şeklinde kaseye koyun ve içine hazırladığınız harcı koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırını önceden 200 derecede ısıtmayı unutmayın. Fırından alınca üzerine birde maydanoz ekleyin ki tadının yanı sıra görüntüsü de güzel olsun.
* 250 Gram Kuşbaşı et
* Soğan
* 3 Kaşık un
* Salça
* Patlıcan
* Sivri Biber
* Domates



TÜLAY SOSLU SALATA
Kıvırcıkları derin bir salata kasesine elinizle parçalayarak koyun. Üzerine mısır taneleri ve domatesleri ekleyip sosu hazırlamaya başlayın. Bu sosu eşim Tülay yapıyordu ben ise sadece haşhaş tohumu ekledim. Bir limonu sıkın, iki parmak zeytinyağı, tabi küçük bir kavanoza koyuyorsunuz. Tuz,nane, birer çay kaşığı kadar, yine aynı ölçüde haşhaş tohumu ve hardal ( az biraz ) ekleyip çalkalayın. Sonra salatanın üstüne dökün. İlginç bir tat . Vazgeçemeyeceksiniz.
* Kıvırcık
* Tane Sütlü Mısır
* Domates
* Zeytiyağ
* Hardal
* Kekik
* Limon
* Haşhaş Tohumu


KABAK ÇORBASI
Bu benim özel yemeğimdir. Çünkü kendi uydurduğum bir yemektir. Çin mutfağında buna benzer bir çorba var ama yine de benim çorbamdan çok farklı. Önce suyu kaynatın. İçine tuz, karabiber, kırmızı biber koyun. Soğanları küp küp doğrayıp içine atın. 5 dakika sonra yine küp şeklinde doğradığınız kabakları koyun. 5 dakika sonra da tel şehriye koyun. Kabaklar piştikten sonra afiyetle yiyin.

* 2 adet orta boy kabak
* 1 adet soğan
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber
* Tel şehriye,
* Sıvı yağ
* Su
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Görevli gitarıma bakınca her şeyin bittiğini anladım
 Yemek yiyin fitness kuponu kazanın
 Çocuklar ve gençler kaçırmasın
 Big Star'a Türk desteği
 Travesti genelevi
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 İpler yeniden anne babanın elinde
 Onlar geleceği tasarlıyor
 40 yaşından sonra hayallerini gerçekleştirdi
 Kaldırım serçesine caz ritimleri
 Ünlülerin gizli aşkları
 7789 kişi 'ölüme son' dedi
 Barınağa terk edildi
 'Şiirsel ve ateşli'
 En iyi fotoğraf Reuters'in
 Fatma Nine'den türküler
 Tasarıma büyük ödül
 Osmanlı arşivinde Kapalıçarşı sergisi
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
'Biz Türküz' desinler yeter
Hepimizin ağzında aynı...
Film değil sanki tadım kursu
En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ını kazanan "Sideways" filmi, kırmızı şarabı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.