Pilav tacı
Pirinci tuzlu kaynar suda en az bir saat dinlendirin. Unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayıp, süzün. Piliç suyunu kaynama noktasına getirin. Pirinç, tereyağı, defne yaprağı, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Hızlı ateşte 5 dakika pişirip ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika daha pişirin. Dereotu ve maydanozu katıp, harmanlayın. Yağlanmış porsiyonluk iki kaseye önce bademleri, sonra da pilavı paylaştırın. Pilavı tahta bir kaşığın tersiyle hafifçe bastırın. Döneri önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirin. Kasedeki pilavı ters çevirerek tabaklara alıp yanına döneri paylaştırın.
MALZEMELER (2 kişilik) * 1 paket tavuk döner * 1 su bardağı pirinç * 1,5 su bardağı piliç suyu (kaynar) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet defne yaprağı * Tuz * 1 çay kaşığı tozşeker * 6 sap dereotu (ince kıyılmış) * 6 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 1 çay bardağı badem (kabukları soyulmuş, hafif kavrulmuş)
|