kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
12 yıl sonra megastarı köşeye sıkıştıran savcı
12 yıl sonra megastarı köşeye sıkıştıran savcı
Davadan sonra inişe geçmişti

Michael'ın ensesindeki inatçı savcı

Tom Sneddon 1993 yılında elinden kaçırdığı Michael Jackson'ı bu defa köşeye sıkıştırdı.

Michael Jackson 12 yıl önce açılan "taciz" davasını 20 milyon dolar ödeyerek atlatmıştı. Ancak savcı Sneddon peşini bırakmadı ve Jackson'ı bir kez daha sanık koltuğuna oturttu.



12 yıl sonra megastarı köşeye sıkıştıran savcı

Michael Jackson yeniden sanık koltuğuna oturdu. Savcı Tom Sneddon, 1993'te elinden 20 milyon dolar ödeyerek kurtulan 'megastar'ı hapise atmak için bir kez daha kolları sıvadı.

Çocukluk ve ilk gençlik yıllarınıza şöyle bir düşünün... O döneme damgasını vuran şarkıları, en çok izlediğiniz videoklipleri şöyle bir aklınızdan geçirin... Fark edeceksiniz ki dilinizden düşürmediğiniz birçok şarkının, sınıfta arkadaşlarınıza anlattığınızı hatırladığınız birçok video-klibin adresi belli... Çoğu, farklı müzik tarzıyla, inanılmaz dans figürleriyle 80 sonrası müziğe yön veren Amerika'nın gelmiş geçmiş en ünlü pop starlarından Michael Jackson'ın imzasını taşıyor. Aylardır Jackson'ın adı ne çıkardığı single ile, ne de aldığı ödüllerle anılıyor... Dünya gazetelerinin manşetlerinde Jackson'a karşı açılan cinsel taciz davası yer alıyor... Bir dönemin efsane ismi, 31 Ocak'ta Amerika'nın California eyaletine bağlı Santa Barbara şehrinde açılan davayla anılıyor... Amerikalı stara destek olan, onun "ününün kurbanı" olduğunu söyleyen, "gözünü para hırsı bürümüş bir ailenin avucuna düştüğüne" inananlar var. Fakat onun sahip olduğu parayla küçük çocukların gözünü boyayıp, kendi cinsel sapkınlıkları için kullandığını söyleyen, bunu ispat etmek için yıllarını harcayanlar da var... İşte bunlardan biri Jackson hakkında açılan davanın savcısı Tom Sneddon... Daha avukatlığa başladığı ilk yıllarda sivri dili ve keskin ifadeleriyle "Çılgın Doktor" lakabını kazanan Sneddon'ın Jackson'a hissettikleriyse İngiliz Guardian gazatesinin yorumuna göre neredeyse "kan davası" boyutunda... Sneddon için Jackson'a olan hislerinin kan davası boyuta kadar gelmesinin sebebiyse 1993 yılında yine Jackson hakkında açılan cinsel taciz davası...

YENİ BİR KURBAN
O dönemde de savcılık görevini yürüten Sneddon topladığı tüm delillerin Jackson'ı hapishaneye sokacak kadar güçlü olduğuna inanıyordu. Sneddon, buna rağmen açılan davanın, çocuğun ailesinin Jackson'dan 20 milyon dolar almasıyla kapanmasını kabul edemedi. 1995'te tamamen kapanan davanın hakimlik görevini yürüten "Yüksek Mahkeme" hakimi James Slater, "Tom, kesinlikle Jackson'ın suçlu olduğuna inanıyor. O adaletin yerine gelmediğini düşünüyor. Ve adalet yerine gelinceye kadar da bu işin peşine bırakmayacak" diye konuşmuştu. Slater'ın savcıyı ne kadar iyi tanıdığı birkaç sene içinde ortaya çıktı... Jackson hakkında bu kadar ipucu bulmuşken, bütün bu olaylarla tek bir çocuğun karşılaşmadığına inanan Sneddon, araştırmalarına devam etti... Ta ki benzer tacizlerle karşılaşan başka bir çocuk bulana kadar... En sonunda böyle bir çocuğa ulaştı. Jordy Chandler... Chandler tacize uğradığı sırada henüz 13 yaşındaydı... Şu an tamamen iyileşmesine rağmen o dönemde kanser hastalığının pençesindeydi. Sneddon elindeki kurbanla hemen yeniden saldırıya başladı... Bütün hukuki adımları tamamlayan Sneddon, geçtiğimiz kasım ayında Jackson'ın Neverland olarak anılan evine baskın düzenlenmesini sağladı. Evi detaylı olarak araştıran polis güçlerinin elde ettiği bulgular çerçevesinde Jackson aleyhine, kaybetmesi halinde 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşı kalacağı ikinci cinsel taciz davası da açıldı. Daha ilk davada, "Jackson 13 yaşında kanser hastası bir çocuğu Neverland'a davet etti. Ona Peter Pan'dan bahsetmek yerine mastürbasyon hakkında konuştu. Evinde bir gece geçiren çocuğa porno dergiler ve web siteleri gösterdi" diyen Sneddon, Jackson'ı affetmeye gönüllü milyonlarca kişiyi de yanına çekmeyi başardı.

SEFİLLER'İN JAVERT'İ GİBİ
Peki kim mi bu 63 yaşındaki, tek hedefi Jackson'ı parmaklıklar ardına sokmaya çalışan Sneddon? Sneddon, tam 22 yıldır Santa Barbara'da savcılık görevini yürütüyor. Yanında 50'si avukat olmak üzere tam 275 kişilik bir danışma grubu çalışıyor. 9 çocuk babası olan Sneddon, 10 yıl önce Jackson'ın evinde bulduğu erotik materyalleri çocuklar üstünde kullandığına ve ödediği paralar sayesinde elini kolunu sallayarak bu işten kurtulmuş olmasına hala inanamıyor. Yaptığı açıklamalarda kesin ve net bir şekilde "bu sefer Jackson'ın işinin bittiğinin sinyalini veren" Sneddon'u Batılı basın Fransız yazar Victor Hugo'nun Sefiller romanındaki yıllarca baş kahramanın izini süren ve yakalatan Javert karakterine benzetiyor. İngiliz Telegraph gazetesi de 1995'te davasının düşmesinin ardından Sneddon'la dalga geçen bir şarkı yazan Jackson'ın bu sefer işinin gerçekten de çok zor olduğu yorumunu yapıyor.

İdil Demirel

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Seksi herkes farklı yaşıyor
 Kızılay'ı küllerinden yaratacağız
 İran'dan gelen dini film patlaması
 Türkiye'nin tam 291 köftesi var
 Zorbalıktan şehir eşkıyalığına
 Özel gecelerden tiyatro sahnesine
 Dubai'de Venedik havası
 Bu tiyatro çok fanatik
 Dahiler Okulu yardım bekliyor
 Mutlu, tatmin, sarhoşluk
 Kariyer hırsı yok
 Yalıda sessiz bir kadın
 Çalıkuşu Feride'nin komşusu
 Türkiye'nin yeni sorunu bekarlar
 Tahran
 Özpetek'in ruhsal arayışı
 Yıldız olmak için bıçak altına yattılar
 En çok futbolcuyu İstanbul yetiştiriyor
 Ayetullah ama Humeyni değil
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Türk halkı kan istiyor kan
Kimi zaman umutsuzluğa...
MEHMET ALTAN
Su dünyası...
Geçen gün, National Geographic Dergisi'nin...
ALİ POYRAZOĞLU
Bir sen kaldın yalnızlık gelince
Hiçbir şey olmadı...
REFİK DURBAŞ
Buluşma ya da "önemsizlik"
Hayatı da bilim dünyasına...
ÖNCEL ÖZİÇER
Lazarus misali tekrar dirilenler
Özelikle biz kadınlar,...
TURGAY NOYAN
Denizde kaç bayrağımız var?
Geçtiğimiz hafta Denizciler...
Klasiklerin sonuncusu modernlerin birincisi
Klasiklerin sonuncusu modernlerin birincisi
Western filmlerinde en hızlı silah çeken kovboy olarak ünlenmişti.
Helikopter-uçak geliyor
Helikopter-uçak geliyor
Amerikan uçak üreticisi Boeing ile helikopter imalatçısı Bell'in...
Tiroid vücudun orkestra şefi
Türkiye'de tiroid sorunu olan milyonlarca insan var. Daha çok...
Önce özgürlük sonra yemek
Avrupa'ya 'özgürlük, eşitlik ve kardeşlik' ilkelerinin yanı sıra mutfak...
Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
İberya Yarımadası'nda bulunan ve anlamı "Portakal çiçeği sahili" olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.