kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Pışpışlayın, pohpohlayın onlar genç yetenekler!..

Derya Baykal aradı dün. "Gençleri yüreklendirici yazılar yazman ne güzel Savaşım. Bizim delikanlıyı, Mert'i çok hoş anlatmışsın" deyip gönlümü okşadı sağ olsun. Oğlu Mert'in yönettiği Pardon filmini izlerken nasıl duygulandığını, nasıl sevinç gözyaşları döktüğünü de anlattı. O kadar içten, sıcak cümleler kurdu ki, duymalara değer. Şaka yollu takıldım Derya'ya; "Bak çok genç ve güzel bir babaanne oldun. Mert'in filmi bir anlamda torun sayılır sana" dedim, epey gülüştük.

Ciğer oldu iğnedenlik
Mert Baykal gibi, bir başka genç yeteneğin daha kutup yıldızı örneği parladığını da Sağlık Olsun'da gördüm. Ali Poyrazoğlu "Gel oyunu gör, seveceksin" demiş davet etmişti, İş Sanat'a. Gittim izledim ve çok beğendim gerçekten de.. Salon bir mimarlık şaheseri. AKM yöneticileri gördüyse kıskançlıktan çatlamışlardır sanırım. Eric Chappell'in harika tekst'ine Poyrazoğlu'nun uyarlaması mükemmel. Bülent Kayabaş her zaman olduğu gibi yine döktürüyor. Ali Ağabey'in özellikle de tekil başınayken doruğa çıkışlarını görmelisiniz. Hele Pembe Panter'le dans edişi adamın ciğerini iğnedenlik yapacak cinsten.

Eserinle iftihar
Özdemir Çiftçioğlu, Berrak Kuş
ve Onur Şenay da yüreklerini koyarak kotarıyor, uçuruyor oyunu. Ama spotu oradaki genç yeteneğin üzerine tutma yanlısıyım. Adı Eser Ali'ymiş bu delikanlının. Gerçek yaşını bilmem. Oyunda bazen 15, bazen de 20 yaşında oluverip, şaşırtıyor izleyeni. Bülent Kayabaş ve Ali Poyrazoğlu gibi iki üstadın arasında ezilmek şöyle dursun, onları daha da ateşleyen tuhaf bir tılsım var bu çocukta.
Rolü öyle sahici aktarıyor ki, sahneye fırlayıp bağrınıza basmak geliyor içinizden onu. Yıllar önce Korhan Abay'ı, Cem Özer'i, Levent Kazak'ı da böyle genç yaşlarında rahle-i tedrisinden geçirip, sahneye çivileyen Poyrazoğlu ustanın tiyatromuza yeni bir armağanı olacak bu çocuk, yazın bir yere.

Niran Ünsal üzerine
Tiyatrodan savrulup, şarkıcılık alemine konmak istiyorum müsaadenizle. Orada da memleketin gelmiş geçmiş en iyi 10 sesi, yorumcusundan biri olduğuna kalıp basacağım bir başka değerden söz etmek istiyorum. Niran Ünsal'ı konuşalım istiyorum kısaca. Taksim Sanat Evi süratle yara sarıyor ve eski hallerine dönüyor çok şükür. Buna en büyük katkıyı yapanlardan biri de Niran inanın. Bu kız şarkı söylemiyor da, şarkılarla sevişiyor sanki. Hele merhum Ahmet Kaya'nın 'Kafama Sıkar Giderim' şarkısını öyle bir damar yorumluyor ki, içi harman yerine dönmeyene şaşarım.

Bir de Haktan çıktı
Arka masalardan birinde Güldal Kızıldemir varmış. Yanımıza sürpriz gelişi sevindiriyor bizi. Özlemişiz onu. Çoğul yazıyorum çünkü yanımda Salih Memecan da var. Bir ara kulağıma eğilip; "Şu kızın itibarını iade ettirmeliyiz. Çok büyük ses çünkü" diyor Güldal. Bence artık itibar sorunu filan yok Niran'ın. Herkesin başına gelebilecek dertler, sıkıntılar onun da başına, ama ne yazık ki art arda gelmişti.. Bir dönem geçti ve gitti. O zamanlar fena bunaltmıştı kızı, olup bitenler. Başta ben olmak üzere bazılarımız da yangınına benzinle gidince ekstradan üzmüştük onu, yalan yok.
Lakin gördüğüm kadarıyla bütün bunları aşmış ve eski moraline kavuşmuş Niran kız. Bir ara; "Aynı anadan aynı babadan kardeşiz" diyerek, hemen ardında gitar çalan aslan parçasını, ağabeyi Haktan'ı tanıttı bize. Haktan da öyle bir şarkıyı, hem de öyle bir söyledi ki, millet kalktı ayakta alkışladı bu delikanlıyı.

Gezegen Mehmet'e aferin
Gece epey ilerlemiş vakitlerde eve gelip Kral'a takılıyorum. Gezegen Mehmet başa geçtikten sonra ayarı iyi tutturdu Kral. Bir ara neyin ardından ne geldiği belli olmayan, kalite çıtasının bir aşağı bir yukarı inip çıktığı durumlar yok artık. Radyocu olarak da, yönetici olarak da beğendiğim Mehmet kardeşimin bu işi de alnının akıyla kotarması hoşuma gitti doğrusu. Hakkında ipe sapa gelmez laflar edenlere kulak tıkayıp doğru bildiği yolda kararlı ilerleyişi de ders olsun tüm salaklara.

Şahan gibi
Dikkatimi çeken bir başka genç kardeş de, Zoka'yı yani kanalların en kaliteli en afacan 'şaka-yarışma' programını yapan Şahan. Bu arkadaş bugüne kadar neredeydi, nasıl keşfedilmedi, büyük kanal yöneticileri bu çocuğun üstüne neden hala atlamaz, niye değerlendirmez anlayamıyorum.

Aranan Adam
Kanaltürk'te her gece program yapmaya başlayan Müfit Can'a yani 'Aranan Adam'a genç yetenek demek doğru mu derseniz, doğru derim. Çünkü sevgili Müfit'in yaşı ilerledikçe esprileri gençleşiyor. Canlı yayın sırasında telefona bağlanan bir münasebetsizin galiz küfrünü son derece sakin karşılayıp, bakışlarıyla ona haddini bildirmesine de bayıldım doğrusu.

Cem yayında, Şafak nikâhta
Bu programın mutfağını yöneten TV dünyasının harika çocuklarından Cem Yaz'ı da ıskalamamak gerek. Genç yaşına rağmen Haberci, Nar-ı Beyza ve daha pek çok başarılı programın mimarı yani yönetmendir Cem kardeşim. Hazır ondan bahsederken, ustası, hocası olan şu günlerde atv'de 'Yalnız Değilsiniz'i başarıyla yöneten Şafak Bakkalbaşıoğlu'nun yarın gece dünya evine gireceğini de ekleyeyim ki mutlu sonla sonlansın bu yazı..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Üniversite hocasını evire çevire dövenler kim?..   / 04-03-2005
 Pardon Ferhan ve Sinan'a bir pardon da Mert Baykal'a   / 03-03-2005
 Kaynana Semra'sız ve Caner'siz hayatlar mı başlıyor ne?   / 02-03-2005
 Hilal kız, kapatılan bar ve 'Why High One Why!.'   / 01-03-2005
 Allah tüm tiyatrocuları korusun!..   / 28-02-2005
 Valilik kararıyla kilo vermem yasaklandı...   / 27-02-2005
 Rektör Bey'den hem teşekkür hem yanıt   / 26-02-2005
 Mahalle maçları ve yaralamalı trafik kazaları   / 25-02-2005
 İçten, sıcak bir o kadar da hüzün verici yurttaş mektubu   / 24-02-2005
 Okuyun, sonra vatandaşın sesine kulak verin!..   / 23-02-2005
REHA MUHTAR
Semranım'ın gelinleri
Önceki gün sevgili Ramazan...
MANSUR FORUTAN
Bir önyargı daha yıkılmıştır
Şimdi bakın, hayatta şunu...
MEHMET BARLAS
Semranımgiller istikrarın güvencesidir..
Herkes kendini...
MAHMUT ÖVÜR
Cannes'a bu zihniyetle mi gideceksiniz?
İstanbul,...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Rezaletin özgürlüğü!
Baştan söylemeliyim ki... Meslek...
SAVAŞ AY
Pışpışlayın, pohpohlayın onlar genç yetenekler!..
Derya...
REFİK DURBAŞ
Pazar yeri kapanış saatleri
Bayrampaşa'da pazar...
HINCAL ULUÇ
Büyük Ali.. Büyük Bülent.. Büyük Tiyatro!..
Nasıl doyduk...
EMRE AKÖZ
Fatih Karaca başarılı mı?
Radyo Televizyon Üst...
Kader-bi
Kader-bi
Yani kader derbisi... G.Saray ile Beşiktaş maçı iki takım ve ligin...
Hangisi iyi!
Hangisi iyi!
Kolombiya Milli Takımı'nın iki kalecisi Mondi ve Cordoba bugün...
Özgürlüğün hâlâ bir bedeli var
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Güney Afrika Cumhuriyeti gezisine...
'Edirne'de durum ciddi önlem alınmalı'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Edirne'de su taşkınından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu