kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dolaplarında bir servet yatıyor
Dolaplarında bir servet yatıyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar hiç giymedikleri ayakkabılara bir servet ödüyor. Dolaplarında adeta ayakkabı koleksiyonu olan İngiliz kadınları, bu ayakkabıları çoğu zaman bir kez bile giymemiş oluyor.

Kıyafetlerin en önemli tamamlayıcılarından biri olarak kabul edilen ayakkabı, geçmişten günümüze özellikle kadınların tutkusu haline geldi. Her yaştan kadının dolabında mutlaka birkaç çift ayakkabı bulunur. Her mevsim kıyafetlerimizin şıklığına şıklık katan ayakkabılar, modanın en önemli öğelerinden biri olarak kabul edilir. İngiltere'nin ünlü gazetelerinden The Sun'da çıkan bir habere göre, İngiliz kadınlarının dolaplarında bir servet yatıyor. Yapılan araştırmalar, İngiliz kadınlarının 637 milyon sterlin (yaklaşık 1 milyar 636 milyon YTL) değerinde hiç giymedikleri ayakkabıları dolaplarında tuttuklarını ortaya koyuyor. Aynı zamanda, kadınların dörtte biri indirimden aldıkları kıyafet ve ayakkabıları bir kez olsun bile giymeden yine dolaplarının bir köşesine atıyor. İngiltere'de kız öğrencilerin çoğu ortalama olarak harçlıklarından 60 poundu (yaklaşık 154 YTL) ayakkabıya yatırıyor.

3 BİN ÇİFT AYAKKABISI VAR
İngiliz kadınları gibi dünyanın birçok ülkesinde, kadınlar ayakkabıya olan tutkularından vazgeçmiyor. Hatta, ayakkabıya olan tutkunun bir akım olduğunu öne süren ünlü Amerikalı yazar Micheal Duranko, yazdığı kitabında bu tutkunun adına 'Bootism' adını veriyor. Eğer siz de ayakkabı almadan çarşıdan dönmüyor, beğendiğiniz bir ayakkabının her rengini gardırobunuza taşıyor ya da fiyatını bile sormadan birkaç ayakkabı birden satın alıyorsanız, bu akımın bir üyesisiniz demektir. 'Evinizde daima yeni bir ayakkabı için yeriniz vardır' ilkesinden hareket eden bu akım, kadınların yanı sıra erkekleri de etkiliyor.

ÜNLÜLER BAŞI ÇEKİYOR
Birçok ünlü kadın-erkek ayakkabıya olan düşkünlüğü ile tanınıyor. Filipinli eski diktatör Ferdinand Marcos'un karısı olan Imelda Marcos da ayakkabıya olan tutkusu ile tanınıyor. Imelda Marcos'un, Givenchy, Chanel, Ferragamo ve Dior'a 1.3 milyon sterlin (yaklaşık 3 milyar 339 bin YTL) harcayarak, 3 bin çift ayakkabının sahibi olduğu iddia ediliyor. Ancak İmelda Marcos sürekli olarak 1060 ayakkabısı olduğunu söylüyor. Marcos gibi Hollywood'un ünlü isimleri de ayakkabıya olan tutkuları ile tanınıyorlar. Ünlü şarkıcı Madonna, eşi Guy Ritchie ile ettiği her kavgada eşinin kendisine pahalı bir ayakkabı hediye etmesiyle barıştıklarını söylüyor. Sex and the City diziyle tanıdığımız Sarah Jessica Parker da tam bir ayakkabı tutkunu olarak biliniyor. 100 çiftten fazla Manolo Blahniks marka ayakkabısı olduğunu söyleyen Parker, ayakkabı almaya doyamıyor. Oyuncu Diane Keaton, Jennifer Aniston, Madonna, Beyonce, Gisele Bündchen de bu akımın müdavimleri arasında yer alıyor. David Beckham'ın eşi Victoria Beckham da gittiği ülkelerden bavullar dolusu ayakkabı satın almasıyla biliniyor. Hollywood ünlüleri gibi bizim ünlülerimiz arasında da ayakkabı düşkünü olanlar var. Ünlü oyuncu Pınar Altuğ, mankenlerden Ebru Şallı, Aysun Kayacı, Çağla Şikel, Şenay Akay, sosyetenin tanınmış ismi Arte Çelik de ayakkabı tutkunları arasında...

Derleyen: Zeynep Güler

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Külkedisi sarı bir Vosvos istiyor
 'Genç yönetmenler büyük ikramiye gibi'
 Fatih Akın, iki kardeşi aynı kızla yatağa soktu
 M. Ali'ye namus kurşunu mu değdi?
 Sizinkiler'in Bursa seferi
 Cameron'u usandırdı
 Boşanma davası açtı
 Kürk satılmasın
Hayata dair yazılarla keyifli bir yolculuk
Hayata dair yazılarla keyifli bir yolculuk
Gazeteci-yazar Hıncal Uluç, Alfa Yayınları'ndan çıkan yeni kitabı ile...
Kapak Kızı
Kapak Kızı
Ayfer Tunç / Can Yayınları
Erkek dergilerinin kapağında ya...
"And the Oscar goes to..."
Tüm dünyanın merakla beklediği 77. Oscar törenleri, Los Angeles...
BDDK Banka ve Kredi Kartları Kanunu Tasarısı Taslağı
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Banka ve Kredi...
AB Konseyi'nin Türkiye Raporu
Aşağıda ECRI'nın (Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.